2017-07-11

Pioni, poppy, peony poppy

'Poppy' on unikko englanniksi ja minusta hauska sana. Se on jotenkin leikkisä, pirteä ja olemukseltaan hyvin pyöreä sana. Pioniunikkoja kutsutaan vastaavasti englaniksi 'peony poppy' nimellä kuten Suomessakin. Nyt kukkivat sekä pioniunikot että pionit ja niistä saa mennä ihan sekaisin, sillä ovat niin ihania.Vilina saapuu tarkkailukierrokselle.


 Näkyykö lintuja naapurin pihalla?Ei mitään mielenkiintoista ja Vilina palaa lähes tulkoon häntä koipien välissä takaisin terassille päivystämään.

Minä huokaisen helpotuksesta. Tuossa eräänä päivänä Vilina tuli keittiöön. Kuului kauhea rääkäisy, kun kissa lätkäisi rastaan ruokakipolleen ja meinasi, että tässä sitä nyt rupean nauttimaan hyvin ansaittua päivällistä. Muutama muu läsnäolija oli asiasta vähän eri mieltä ja käsikirjoitus ei mennyt ihan Vilinan toiveen mukaan.


 Yksi 'Bowl of Beauty' aukesi vielä tänään  ja pääsi samantien pionikimppuun.Kukkiiko sinulla pioniunikkoja?

25 kommenttia:

 1. Kauniit pionit ja unikot. Pionikimppuja kannattaakin nyt kerätä maljakkoon, sillä sateita on luvattu lähipäiville ainakin täällä Uudellamaalla.
  Minulla unikot vasta aloittelevat kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa helposti kauniin kimpun ihan muutamasta kukasta :). Täällä on ropissut vettä tänään. Isot kukat painuvat alaspäin ja pioniunikoista ovat lehdet varisseet.

   Poista
 2. Ihanat kukat ja Vilina myös, mutta joskus nämä ihanat ystävämme aiheuttavat harmitusta. Kissan hyvä päivällinen!! harmi sentään.
  Molley kommentoi, olin jo uloskirjautuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni päivällinen sivu suun. Lintu saatiin vietyä laatikossa takaisin pihalle. Vähän oli vähtiä saada Vilina ensin pois keittiöstä...

   Poista
 3. Minun pionini (tarhapionia lukuun ottamatta) ja pioniunikkoni antavat vielä odottaa itseään. Kohta kyllä varmaan poksahtavat nuput auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mitä odotusta ilmassa! Kohta ne kukkivat!!!

   Poista
 4. Hei!
  So beautiful pictures- Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Anne! Trevligt at läsa din kommentar. Jag kan läsä också lite svenska men att skriva svenska är inte så enkelt får mig :)

   Poista
  2. Hei enda Anne! Nice to hear from you, I thought you were living in Sweden but I just found out you live in Norway. 'Norsk' is unfotunately too dificult for me but I manage with english as you wrote ;)

   Poista
 5. Ihanat unikot. Pioniunikkoja ei meillä kuki. Petyin omiini yhtenä kesänä, kun makoilivat pitkin ja poikin. Voi lintuparkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikot kasvavat minulla missä niitä huvittaa. Airinkopenkissä sattui olemaan aukkopaikka ja siinä niitä nyt rehottaa ihan valtoimenaan. Alkukesästä istutin kyseiseen paikkaan kesäkukan taimia, mutta sinne ovat hautautuneet pioniunikkojen alle. Aika hyvin ovat pysyneet pystyssä, mutta toisinaan tosiaan kaatuilevat. Lintu selvisi lentoon tämän rytäkän jälkeen, mutta oli varmaan aika pökerryksissä.

   Poista
 6. Upeita pioniunikkoja ja pioneita! Minulla oli joskus pioniunikkoa, mutta se oli aika kitukasvuista eikä ole levinnyt minnekään. Se olisi kyllä ihanaa. Meidän pionit ovat juuri aukaisseet ensimmäiset nuppunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikot ovat vähän arvaamattomia. Minullakin kasvaa vierekkäin isoja komeita kukkia ja samassa penkissä myös onnettoman pieniä. Pionit ovat takuuvarmoja ja kukkivat aina samassa paikassa :)

   Poista
 7. Ensimmäinen pioniunikko aukesi tänään. Ne ovat villiintyneitä ja itsestään kylväytyneitä, joten useimmat ovat yksinkertaisia. Jouduin myös kitkemään satoja pioniunikon taimia, sillä paikoin ne olivat kylväytyneet niin tiheiksi kasvustoiksi, etteivät pystyneet kasvamaan, vaan jäävät mataliksi lilliputeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaiset pörräävät ihan hulluina juuri yksinkertaisissa kukissa. Poimin viime kesänä tosi tarkaan unikkojen kukintoja pois pihalta, mutta silti ne ovat kylväytyneet itsekseen ja minullakin on lilliputtiversioita.

   Poista
 8. Upeita pioniunikkoja! Minulla unikot ei vielä kukkii, mutta odotan innoissa!
  Kiva keskiviikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malin! Toivotaan poutapäiviä niin saat nauttia kukinnasta. Tälle päivälle tuli superyllätys, sillä siili tuli pihaamme!

   Poista
 9. Mä heittelin noiden siemeniä, mutta en ole kovin toiveikas että kasvavat. Ensi vuonna laitan esikasvatukseen niin ehkä sitten olen onnekkaampi. Noi on niin suloisia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniuikot tuntuvat olevan oikukkaita. Niistä ei oikein ota selvää milloin kasvavat isoiksi ja milloin kituuttavat tai eivät kasva lainkaan... Yrittää kannattaa sillä onhan ne hienoja kun kasvavat :)

   Poista
 10. Oih, kuinka kauniita ja upea tuo tummanpunainen väri! Minullapa ei noita olekaan, täytynee korjata tilanne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan pihalta löytyy aurinkopaikka näille niin suosittelen :)

   Poista
 11. Niin upeita kuvia, että näistä menee sekaisin! Meillä ei ole vielä pioniunikot kukassa, osa vasta työntää lehtiä ilman vartta (osassa on toki jo nuput pullollaan, kohta on kukkia!). Mutta jos pionit ja unikot ovat yhtä aikaa, on näky varmasti huikea, näkeehän sen jo näistäkin kuvista!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuput ovat hienoja kun nousevat ylös! Pioniunikota poksahtavat auki aina aamulla tosi tosi aikaisin ja aamulla on kiva mennä katsomaan mitä kukkia yöllä on auennut.

   Poista
 12. Uskomattoman kaunista ja ihanat kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikot aj unikot on molemmat ihan loistavia! :)

   Poista