2017-07-03

Ruusuja ruusuja!

Vaaleanpunaisten ruusupensaiden kukinta on ylitsepursuava. Nämä ruusut kukkivat hetken ja usein mietin, että haluaisin niitä vähentää, sillä juuriversoista leviäminen on räjähdysmäistä. Itse poistooperaatio  leikkimökin edestä ei kuitenkaan taida ihan helposti toteutua, sillä homma tuntuu minusta ylitsepääsemättömältä.

Nyt taasen ei voi muuta kuin ihailla  niiden kukintaa.


 Tässä leikkimökin edessä oleva puska kukkii nyt ihan valtoimenaan. Suurimman osan vuodesta se on epämääräinen piikkiryteikkö! Edessä myös perunasäkki.Valkoinen juhannusruusu (kai tämä on juhannusruusu?..) kukkii varjossa kahden ison omenapuun alla. Leikkasin tämän muutama vuosi sitten ihan maantasalle ja nyt se on tooosi komea!

Omenapuun toisella puolella on siis tuo valkoinen ruusu ja toisella puolen jasmike. Eilen tunsin ensimmäisen kerran jasmikkeen tuoksun. Muutama jasmikkeen kukka on auennut.
Aamulla oli niin märkää, että Vilina nyrpisti nenäänsä ja totesi, että villapeitto ja talon paras nojatuoli on paljon parempi vaihtoehto kuin tassujen kastelu märässä nurmessa.

PS: Kai sinunkin kissalla on aivan vastustamaton villapeitto, joka aina levitetään nojatuoliin tai sohvalle?

Ehkä välillä myös lattialle, jos vaikka emäntä haluaa välillä käyttää nojatuolia.

Aamupesu aamuruokailun jälkeen

8 kommenttia:

 1. Ihana Vilina ♥ Voi ei, meidän pojilla ei ole vastustamatonta villapeittoa! Tai kaupungissa on. Saaressa on vastustamaton villamatto, onneksi.
  Onpa ruusulla kokoa, ja aivan ihana kukkien väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on jos emäntä (tai joku muu Vilinan laumaan kuuluvista) menee sohvalle makaamaan villapeiton alle. Silloin on ihan parasta asettautua jalkojen ja villapeiton päälle ihan pitkäksi kissaksi makoilemaan

   Poista
 2. Ihanaa vaaleanpunaa ja voin vain kuvitella, miten tuoksuvat! Samaa itsekin harmittelen, ja siksi minulla niin vähän ruusuja onkin, kun kukkivat vain niin hetken ja sitten on edessä piikkiset oksat ja juurivesat... mutta silti suunnittelen hankkivani uusia... Ihanaa tuo kissan elämä:)

  VastaaPoista
 3. Ruusuissa on kaunis hento vaalea väri :). Kissan päivä senkuin parani, sillä sää kääntyi poutaiseksi, ja ulkoilu oli sittenkin ok aamulepäilyn jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Tokihan ne juurivesat ärsyttävät, mutta kuinka voisi vastustaa ruusujen kukintaa. Ei se ole mahdollista.
  Vilina onkin hienostunut kissa. Jos meillä siirrettäisiin villapeite sohvalta lattialle, Juuso olettaisi mamman menevän peitolle ja kissa itse kapuaisi sohvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen ruusu on todennäköisesti 50 v. vanha niinkuin pihakin ja levinnyt yltympäriinsä, mutta kukkiihan se vastustamattoman kauniisti. Kissat on niin mieluusti aina ylimmällä pehmeällä paikalla :)

   Poista
 5. Juuri tuo vesominen ja vallattomuus sekä piikit on saaneet minut toistaiseksi varomaan ostamasta pensasruusuja. Mutta on ne ihania, varsinkin nyt heinäkuussa, kun alkavat kukkia ja tuoksua.
  Ehkä on vaan omaa saamattomuuttani, kun ajattelen, että ruusuista on niin paljon vaivaa. Pihallani on ennestään muutama ruusu, eikä niissä itse asiassa ihan hirveästi ole ollut työtä. Iloa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noista ruusuita juurikaan vaivaa ole. Etupihalla minulla on vasta pari vuotta vanha Louise Bugnet. Ostin sen koska kukinta kestää pidempään.

   Poista