2017-07-31

Heinäkuun viimeinen

Heinäkuu meni ja puutarhan suhteen tunnelmani on edelleen odottava ja innostunut.

Odotan lisää sateita, jospa se innostaisi kasveja vielä kasvamaan ja kukkimaan. Maa on vieläkin täällä länsirannikolla kuivaa, Heinäkuussa olen kanniskellut kastellukannuja riittämiin. Osa siemenkylvetyistä kesäkukista ei ole vielä aloittanut kukintaa, joten ainakin niille vesisade toisi lisää tuuheutta.

Olen innostunut kurkkuista. Aurinkopihalla talon seinustalla kasvaa altakasteluruukuissa sitruunakurkkua ja avomaan kurkkua. Sitruunakurkuista olen jo saanut satoa. Ne ovat pyöreitä, keltaisia kurkkuja ja aika hauskan näköisiä. Äsken iltakierroksella huomasin, että avomaan kurkkupötkylöitä on  kehittynyt ruukuihin. Jihuu!!! Joskopa  jo huomenna rouskutan ihka ensimmäisen ikinä itse kasvatetun avomaankurkun!

Sitruuunakurkku luikertelee maassa soralla, joka aurinkopäivinä lämpenee mukavasti
Minun kurkku: Number One
Kurkun kanssa samassa ruukussa kasvaa myös tomaatti
Latvian Matlasta kypsyneet kirsikat on jo syöty.  Suklaakirsikat punertavat kauniisti, mutta maku on tosi hapan

Suklaakirsikka


Tuoksuherneen tuoksu on ehkä parasta mitä puutarhan iltakierroksella kokee. Kiitokset viimekesän bloggaajatapaamiseen siemenien tuojalle! Nämä tuoksuherneet tuoksuvat aivan erityisen hyvälle.

Kukahan mahtoi tuoda mukanaan pikkupusseja tuoksuherneitä kaikille jakoon?....Valkoinen tuoksuherne ja ruusupapu, Näistä voikin kasvaa vielä näyttävä pari
Dahlia ja rantakukka


Pieni sininen ihanuus pilkottaa yhdestä istutuslaatikosta. Kylvin siemeniä viime vuonna , mutta olin vime kesänä kesäkukan vaatimattomaan kasvuun  vähän pettynyt. Nyt en kuollaksenikaan enää muista mikä tämä kasvi olikaan:

16 kommenttia:

 1. Mukavoo kuulla jotta siun kurkunkasvatus tuottaa tulosta. Tie sitten hölskytyskurkkuja kuhan niitä alakaa olla runsaasti! Saitta kaivataan tännekin itäsuomeen, ei oo satanu kun puolet normaalista heinäkuun sattiista. Ja jo kevät ja alakukesä ol kuivempoo. Tarhaneito on tuo sininen kukka, sitä voip ottoo kuivakukaksii, kiehkurat on kauniit ja suat siemenet enskesäks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hölskykurkut on ihan parhaita :). Niitä teenkin ja lapsetkin tykkää. Kiitos kun tunnistit Tarhaneidon! Muistelin et joku kaunis nimi sillä on. Onpa sinulla mukava kirjoitustyyli. Mnuu pit länsranniko asukkin oikke ussema kertta lukki et mitä Ulla ny oikke meina :D.

   Poista
 2. Niin kauniita nuo kuvat tarhaneidosta.

  VastaaPoista
 3. Kurkkua ja tomaatteja löytyy meiltäkin,ja aurinkoa toivoisin,että ne kypsyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot Tomaatit ainakin kypsyvät mahdottoman hitaasti. Toivotaan oikein aurinkoista elokuuta ja sopivasti sateita.

   Poista
 4. Kiva, kun kurkut alkavat näyttää kurkuilta! Meillä kasvihuoneessa oikea kasvihuonekurkku, mitähän meni pieleen, kun ei siihen mitään oo tullu, pitäisköhän niitä olla useampia, vai tarviiko jotain pölytyskikkoja..? Ehkä ostan kurkut suoraan kaupasta valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitus sentään. Kyllä olisi kiva että edes muutama kurkku tulisi! Avomaankurkut pihalla ovat ihan tavallista lajiketta ja niissä näyttää olevan satoa odotettavissa. Sitruunakurkussa on ollut valtavasti kukkia ja kerran olen nähnyt niissä pölyttäjän pörräämässä. Alkukesästä yritin niitä itse siveltimellä pölyttää, mutta luulempa että ei sillä tainnut olla sanottavaa vaikutusta

   Poista
 5. Katoppa sitruunakurkku kasvaa ulkonakin. Luulin sen menestyvän vain kasvihuoneessa. Täällä kans maistellaan pian ensimmäiset keltaiset pyöreät kurkut. Kaunis ja erikoinen tuo sininen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvaa näköjään tosi hyvin ruukussa eteläseinustalla. Ollaan siitä jo yksittäisiä kurkkuja poimittu ja nyt niitä on kypsymässä enemmän :). Sitruunakurkut on hauskoja pyöreitä tapauksia. Ulla tunnisti sinisen kukan tarhaneidoksi :)

   Poista
 6. Taas tuli uusi kukka toivelistalle, sillä tuo tarhaneito on upea! Vesi kielellä katselin tomaattejasi ja kurkkuasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhaneito on söötti. Minulla se kasvaa muiden kasvien seassa sattumalta viimevuoden jälkeen. Olisi varmasti hieno, jos sitä olisi jossain vielä runsaammmin. Kurkut on nyt ihan suosikkeja, kun ne kypsyy paljon nopeammin noihin tomskuihin verrattuna.

   Poista
 7. Voi, sinulla jo tuoksuherneet kukkivat, ehkä täälläkin jo ensi viikolla. Kasvatin viime vuonna sitruunakurkkua kasvimaalla ja se oli oikein satoisa tyyppi. Nyt kurkkuja saa vielä odotella, vaikka meillä ei ole ollut sateista puutetta. Kylvin tarhaneitoa esikasvatukseen, yhtään ei itänyt, missä lienee vika. Niihin tulee hauskat siemenkodat kukinnan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuherneiden tuoksu on niin ihana :). Sitruunakurkussa on paljon pallukoita -hyvältä näyttää. Tarhaneito kasvoi minulla viime kesänä tosi niukasti. Tänä keväänä en kylvänyt siemeniä lainkaan ja nyt kukkia on saavissa ehkä enemmän kuin viimevuonna ;)

   Poista
 8. Sitruunakurkusta en ole koskaan kuullutkaan. Onko yhdessä kuvassa neilikkaa. Upeat värit. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sitruunakurkkua ekaa kertaa kasvatuksessa. Siemeniä on niukemmin tarjolla kuin tavallisen kurkun. Hienosti näyttää kuitenkin kasvavan esikasvatuksen jälkeen. Punaisen sävyisiä harjaneilikoita on parissa kuvassa. Ne on kauniin värisiä iltavalossa :)

   Poista