2020-10-17

Daaliat talvisäilöön

Daaliat pääsivät tänään kellariin talvisäilöön. Syksyn ensimmäinen pakkasyö tuli aika myöhään vasta tällä viikolla, joten oli sopiva aika kerätä pakkasen puremat daaliat kottikärryihin ja kuskata ne pois pihalta.

Luin muuten simppelin vinkin miten saa merkattua daaliat kevättä varten! Otin sen käyttöön. Kirjoitin nimet maalarinteippiin. Teippi oli helppo kiepauttaa typistetyn daalian varren ympäri. Nimi pysynee siinä hyvin kevääseen saakka ;)  

Cafe au Lait lokakuussa

Vilina tuli tarkastamaan työn jälkeä, kun kampesin juurakoita maasta

  

   

Metsään johtavalla portille on alkanut muodostua hakepolku nurmen tilalle tänä kesänä. Nurmikon ala kun kutistuu riittävästi istutusalueiden välissä niin jäljelle jää vain polku....

Mystery Day

 
Kastemadot muuten tuntuvat viihtyvän hyvin daalian juurakoiden parissa. Tunsin olevani iso lokki, kun joka juurakon välistä nypin monen monta lieroa. Minä en kylläkään pistellyt niitä poskeeni niinkuin ne lokit herkuttelevat. 

Vilina siirtyi terassille ja on ilmiselvästi bongannut jotain mielenkiintoista...
 

Minä saan nauttia syyslomasta koko ensi viikon. Hyvä kun daaliat ovat nyt tallessa niin saanen loman aikana viriteltyä myös talvisuojauksia kauriiden varalta istutusten ympärille.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Onpa kauniit daaliat! 'Cafe au Lait' nyt on aina upea, mutta tuo viimeisen kuvan daaliakin on ihana söpöläinen <3 Täällä oli tämä viikko lomaa ja huomenna onkin sitten paluu takaisin arkeen. Mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Cafe au Lait oli minulla nyt toista kesää ja tänä vuonna sain sen upeasti kukkaan. Vikassa kuvassa on ’Edge of Joy’. Siinä oli pienemmät kukat, mutta niitä oli runsaasti :)

   Poista
 2. Ihanat daaliat! Eilen paleltuivat täällä varret, mutta juurakot on edelleen maassa. Minulla myös noita nimilappuja ja teippejä daalioiden varsissa ja ruukun kyljessä. Siltikin onnistun aina jonkun värin istuttamaan väärään paikkaan:) Mukavaa syyslomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku :) Ensimmäistä kertaa testaan nyt näitä teippejä. Aikaisemmin olen aina keväällä pähkäillyt osan juurakoista kanssa että minkä ihmeen värisiä mahtavat olla :D. Saa nähdä pysyvätkö ensi keväänä värit paremmin järjestyksessä...

   Poista
 3. Hyvä idea laittaa maalarinteipistä nimilappu. Toivottavasti daaliasi säilyvät hyvin talven yli ja ilahduttavat kukinnallaan taas ensi kesänä.
  Vilina toimii hyvin virallisena valvojana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalarinteippi oli niin helppo laittaa! Muistaakseni joskus sidoin langalla nimilappuja varsiin ja tämä teippi homma oli noin sata kertaa helpompaa ;) . Nostetuissa juurakoissa oli muuten osassa mädäntyneitä osia, joita sain poistella. Toivottavasti sain ne riittävän hyvin pois eivätkä muutenkaan kärsi liian kosteasta talven aikana

   Poista
 4. Minäkin sain kaikki omat daaliani eilen nostettua ylös penkistä ja vietyä varastoon kuivumaan.
  Kauniita daalioita sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Eilen oli hyvä ilma nostella juurakoita, ei satanut eikä alkanut paleltaa!

   Poista
 5. Tänään sain omanikin ylös mutta jätin vielä hetkeksi kasvihuoneeseen kuivahtamaan ennen turpeeseen latomista ja kellariin viemistä. Vähän kyllä pelkään, että alkaako hiiret niitä kasvarissa pureksimaan😬 Olisipa meilläkin puutarhakissa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannoin juurakot jo kellariin, mutta en peitellyt niitä turpeella vielä. Mätäneminen tosiaan tuntuu olevan suurempi vaara kuin kuivuminen. Ihan mahdoton niistä juurakon väleistä oli saada pois kosteaa, savista maata.... No puutahakissahan teiltä puuttuukin ! Ei kun hankkimaan söpö pentu 😀

   Poista
 6. Omani kukkivat edelleen. Tänään niillä oli pieni lumi (loska) kuorrute. Saa nähdä, tuleeko tässä joku pakkanen joka veisi ne vai hukkuvatko sitä ennen syyssateisiin vai vienkö vain vihreinä sisään. Daalioideni talven yli selviämisprosentti ei ole ollut hirmu hyvä, vaikea sanoa, mikä milloinkin olisi parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Vielä löytyi Sinulta piha, jossa pakkanen ei ole ehtinyt käydä. Minulla on kellarissa suurin osa daalioista selvinnyt monta talvea. Märkyyttä kannattaa mielestäni varoa enemmän kuin kuivuutta ja kopistella savinen maa juurakoista mahdollisimman hyvin pois. Sitten turve peitto päälle :)

   Poista
 7. Ihanaa, että daaliat kukkivat vielä lokakuussakin!
  Minäkin otin viimeiset kukat sisälle maljakkoon viime viikolla. Ja nyt meillä on jo lunta! Toki sulaa varmasti taas päivällä jo pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta on kestänyt pitkää! Silti tuntuu, että lumi ja pakkanen tulee joka vuosi ihan yllättäen ;)

   Poista