2020-10-20

Isosaari lokakuussa

Huikea retkipäivä merellä Isosaaressa syyslomalla perheen kesken. Sää suosi meitä sillä Laajasalon rannasta lähtiessämme aurinko paistoi ja pilkahteli taivaalta pilvien lomasta koko retken ajan. Isosaari avattiin 2017 matkailu- ja virkistyskäyttöön armeijakäytöstä.

Itseasiassa tämä oli minun toinen retki Isosaareen. Olin siellä käymässä 2005, jolloin armeijan väki kuskasi vierailuryhmämme saareen supernopeilla veneillä ja esitteli meille mm. saaren tykistöä.

Tänään minun mielenkiintoni keskittyi makkaran grillauksen jälkeen enemmän saaren etelärannan kivien ja kallioiden ihailuun, kuin niihin tykkeihin, joista poikani sentään huomasi ottaa kuvan.

Vinkkinä, jos aiot vieraila Isosaaressa makkaraa grillaamassa niin ainakin sesongin ulkopuolella on syytä ottaa omat polttopuut mukaan. Saaresta löytyy grillauspaikka ja roskikset, mutta nyt lokakuussa ravintolat olivat kiinni.

Merimatka Isosaareen aurinkoisessa säässä

Suomenlahti lokakuussa


Valkoposkihanhet muuttomatkalla

Tästä alkaa ylipitkä putki kuvia Isosaaren kivistä ja kallioista, joihin ihastuin ihan täysin.


Virossa sataa
 
Isosaaren avoin ja autio eteläranta oli huikea elämys kävelyretkeksi. En tiedä mitä suunnitelmia saaren kehittämiseksi on tekeillä, mutta toivon sydämestäni, että ranta on yhtä avoin ja koskematon, jos vaikka seuraavan kerran vasta 2035 pääsen jälleen käymään Isosaaressa

Laiturissa ei ollut ruuhkaa
Minä ja tykki Isosaaressa 2005

Minä Isosaaressa 2020. Tykki puuttuu.9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen paikka! En ole koskaan käynyt, hyvä kun olen edes kuullut tuosta joskus aiemmin ohimennen. Selkeästi vierailun arvoinen kohde. Rantakalliot ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan myyty saaren etelärannan kallioista. Ne on upeat. Armeijan vanhat rapistuneet rakennukset ja tykit eivät kyllä ole kauniita. Niitä on saaressa paljon. Saari varmasti pikkuhiljaa muuttuu. Siellä on myös hauskan näköisiä pieniä Nollamökkejä vuokrattavissa yöpymiseen ja yhteysaluksella pääsee saareen sesonkiaikaan

   Poista
 2. Mitkä ihanat kuvat. 🌿🍂🌾🍁

  VastaaPoista
 3. Herttinen! Nämä kivikuvat ja kivet ovat täyttä taidetta upeita. Ei tule ihan missä vaan vastaan. En saa silmiäni irti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titta <3!! Luonto maalailee ;) Meri oli hionut rannan kivet ja kallion niin sileiksi ja maisema oli vastustamattoman hieno syksyn valossa. Toivottavasti pääsen saarelle toistekin.

   Poista
 4. Kiitos esittelystä, upea paikka. Kiva kun on nyt avattu yleiseen käyttöön, toivottavasti joskus pääsen käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteläranta oli tosi upea :), joten sinne kannattaa suunnata kävelyretki laivarannasta. Armeijan vanhat rakennukset vähän rumia ja ränsistyneitä . Niitä en kuvannut lainkaan :D

   Poista
 5. Ihana Isosaari <3
  Saaripalstalla on sinulle Puutarhanäkymiä-haaste, on aika herätä talvihorroksesta :-D

  VastaaPoista