2020-03-28

Katsotaan...

Kevätkukkijat herättivät minussa innon kirjoittta pitkästä aikaan blogiin. Katsotaan kuinka pitkään into kestää.

Minulla on Instagram ollut ahkerassa käytössä ja blogin päivitys on jäänyt Instan jalkoihin. Sinne kun kuvan saa laitettua tuossa tuokiossa vaikka kahvikuppi toisessa kädessä.

Onpa mukava kirjoittaa ihan kokonaisia lauseita ja laittaa useampi kuva jakoon samaan settiin. Muutaman kuukauden blogitauon jälkeen bloggerin avaaminen tuntuukin tosi tuoreelta.

Kevätkurjenmiekka on aina yhtä ihana - Iris reticulata

Perjantai oli superlämmin ja kaunis päivä niin, että krookukset aukesivat ihanasti kukkaan. Muutamassa paikassa ne ovat tehneet joukoittain lisää  sipuleita. Olen iloinen kun puutarhaan on kehittynyt noita krookusryppäitä. Isoimmista ja parhaiten leviävistä esiintymistä ajattelin, että voisin kukinnan jälkeen siirtää osan uuteen paikkaan tekemään uusia krookuskolonioita.

Aurinkopenkissä krookukset ja kevätkurjenmiekat esittäytyvät suuuuperkauniisti


Edellisen postauksen tein mökiltä lokakuun lopussa. Palasimme tänään kotiin saaresta eli mökkikausi on alkanut aikaisemmin kuin koskaan. Eilen illalla paljuiltiin ja saunottiin, mitä ei ole ennen maaliskuussa tehty!
Meiltä on mökille matkaa vain 20 min autolla, joten näinä aikoina voimme viettää siellä aikaa.

Raumalla kävi muuten merivesi uudessa ennätyskorkeudessa hiihtolomaviikolla. Moneen kertaan tänään ihmettelin rannan tervaleppäpuskia, joihin heinäroskaa on tarttunut minun vyötärön korkeudelle merkkinä menneestä korkeasta merivedenkorkeudesta. Vesi oli 22.2.2020 Raumall lukemissa +135 cm  ja tänään aika normaalilla tasolla eli -9 cm.

Mökillä kuskasin tänään muutaman kärryllisen kaislasilppua pois rannasta. Joskaan se ei nyt ollut ihan rannassa kuten aikaisempina keväinä vaan paljon paljon ylempänä kallioilla.

Mökin syreeni oli kasvattanut kevään tunnustelijaksi pikkuruisen lehtiparin


Enpä olisi uskonut, että löydän jo kiurunkannuksia!

Kiurunkannus

24 kommenttia:

 1. Ihania krookusmättäitä! Minäkin löysin mökiltä tänään ensimmäisen pystykiurunkannuksen nuppuineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavan aikaisessa ovat kiurunkannukset. Kotona krookuksia ovat suojanneet poikien pihapelimaalit kauriilta, niin nyt on kukkia ihailtavaksi

   Poista
 2. Meilläkin näkyy jo jokunen krookus kukassa. Paljoa niitä ei ole nousemaankaan, mutta aina yhtä sykähdyttävän kevätterveisen tuovat.
  Onpa ihanaa nähdä taas väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valloittavia väriläiskiä krookukset ovat ja ihan parasta kun vielä helposti lisääntyvät vuodesta toiseen.

   Poista
 3. Tuollaisina isoina mättäinä krookukset ovat kerrassaan upeita. Aurinko saa ne tosiaan nyt avautumaan vauhdilla. Minunkin pihallani pystykiurunkannus Beth Evans on jo noussut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökille kiurunkannukset ovat levittäytyneet joskus aikojen alussa ja niitä puskee ylös sieltä täältä. Mukavaa bongailla mitä kaikkea maasta nouse :)

   Poista
 4. Olipa todella erikoisen korkealla merivesi siellä teillä! Onneksi mitään ei ilmeisesti huuhtoutunut rannasta mereen.
  Aivan ihanat krookuslämpäreet! Ja yhdessä kevätkurjenmiekan kanssa todella hurmaava. Mahtava juttu, että pääsette mökkeilemäänkin, nyt kun on aivan valloittavan keväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurilta vahingoilta vältyttiin onneksi. Talvisäilytyksessä ollut vene säilyi ehjänä vaikka aallot olivat viskoneet rannassa nurin päin ollutta venettä puita vasten. Laiturin palaset olivat huuhtoutuneet rantaan ja siellä ne osat ovat nyt pinossa siististi kuivalla maalla! On todellakin huippua päästä välillä mökille. Vilinakin on tyytytyväinen kun pääsee myyräapajille :)

   Poista
 5. Onpa upeat kuvat upeista krookuksista :)

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka ihanat krookusmättäät! Superkaunista! Kiurunkannuksista on täälläkin ensimmäiset havainnot, odotellaan vielä tovi, ennekuin avaavat kukkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin roimasti lunta niin kevään eteneminen hidastui tällä viikolla. Himputti kun kauriit kävi yöllä hoitelemasa krookukset kun ne paljastuivat lumen alta

   Poista
 7. Ihanaa kukintaa! Paljon enemmän kuin meillä. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna oli niin kaunista, nyt otta kevät vähän hitaampia askelia eteenpäin

   Poista
 8. Aivan ihania kuvia. Meillä eivät vielä krookukset kuki, joten oli kiva kiertää sinun puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :). Himputti että kauriit kävi parturoimassa krookukset yöllä kun suojauksia ei ollut :(

   Poista
 9. Vau, näyttää ihanalta!
  Meillä kukkii lumikellot ja krookuksissa näkyy pikkuisen väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot on niin ihania! Kukkivat pitkään eivätkä kelpaa kauriille

   Poista
 10. Oi, onpa suuria krookusmättäitä! Kevätkukkijat ovat ihan parasta piristystä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksista tulee niin hyvälle mielelle, kun ne avaavat kukkansa kevätauringossa☀️

   Poista
 11. Ompas siellä kaunista jo noussu nähtäville! Ihanat mättäät krookusta! Meillä mua vielä routanen ja talventähti vasta kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talventähti onkin loistava aurinko pälvipaikoissa ja tulee niin ajoissa esiin ☀️

   Poista
 12. Ihanat krookusryppäät ja suloisia kevätkurjenmiekkoja! Onpa ollut vedenpinta teillä korkealla helmikuussa! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh merivesi oli tosiaan huisin korkealla. Onneksi rantasauna on kalliolla betonijalkojen päällä, jonne vesi ei yltänyt. Nyt sitä aurinkoa odotellaan palaavaksi!

   Poista