2017-02-24

Lapin lumoissa ja kotiin paluu

Palasin Lapista kotiin mieli virkeänä.  Matkaan liittyi paljon ulkoilua, uusia maisemia ja voimaannuttavia luontoelämyksiä. Toista viikkoa kestäneen reissun jälkeen onkin mukava palata taas kotiin.

Revontulia Nuorgamissa

Pimeällä revontulitaivaalla tähdetkin loistivat mielestäni sata kertaa kirkkaammin kuin täällä etelässä Taisi olla elämäni ensimmäinen kerta, kun kävelin kurussa ja vielä talvella. Aittakuru Pyhällä teki vaikutuksen.


Pyhä - Aittakuru
Pyhän Aittakurussa kirkkaalla säällä
Aamun kajo
Paluumatka Pyhä-Luoston kansallispuiston nuotiopaikalta takaisin mökille
Patikka-lumikenkäretki Pyhätunturin rinteillä

Kotona kaikki hyvin. Pikkunarsissit venähtäneet vilpolassa ja helmililjat puskevat kukkia. Äitienpäiväruusu tervehti kotiin palaajia kahden auringonkeltaisen kukan voimin. Piha peittyi täälläkin valkeaan lumivaippaan ja hyvä niin ei ole kontrasti niin valtavan suuri Lapin välillä. Pelakuut huitelevat taivaisiin.  Lopputalvi on valoisaa aikaa ja enteilee kevättä.


14 kommenttia:

 1. Voih, näit revontulia! Pari viikkoa sitten kävin myös Lapissa ja joka ilta tähyilin taivaalle toiveissa nähdä revontulia, mutta eipä näkynyt. Huikeat maisemakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun et nähnyt revontulia. Ehkä ensi kerralla. Niiden kuvaaminen oli jännää pitkällä valotuksella. Jouti aina hetkenodottamaan mitä kuvasta tulee.

   Poista
 2. Upeat maisemat! Kyllä voikin olla kaunista.

  VastaaPoista
 3. Upeita revontulia ja kauniita maisemia! Kuulostaa oikein kivalta reissulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin innoissani kun revontulia tuli taivaalle ja pääsin niistä muutaman kuvan ottamaan. Päivät kuluivat matkalla hujauksessa.

   Poista
 4. Vilka underbara bilder av norrsken du har tagit Maria! Annars ser det lite kallt ut där i Lappland.

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla! Pakkasta oli reilu -10 astetta. Väilllä sormia palelsi kameran kanssa touhuaminen, kun kaikkea piti kuvata :D.

   Poista
 5. Upeat kuvat! Mullakin kukkii narsissit ruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Pikkunarsissit on niin kivoja piristyksiä kevättä odotellessa. Lisää sipulikukkaruukkuja lämpimään ja huomenna vois kylvää muutamia siemeniä!

   Poista
 6. Upeita talvisia kuvia! Sinulla on varmasti ollut ihana reissu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Talvinen Lappi oli ihana. Pyhä on varmasti hieno myös muina vuodenaikoina. Olisi mukava päästä sinne joskus myös syksyllä tai keskikesällä :).

   Poista
 7. Fantastiske bilder du tar. Nordlys er så fascinerende å se. Her er det ikke ofte vi ser det. Nydelige vinterlandskap.
  Ha det godt! Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Anne! Det var riktigt spännande at se nordlys :). Ha det godt!

   Poista