2014-04-27

Päivän puuhat

Aurinkoinen sunnuntai kului tietysti jos jonkinmoista pikkujuttua pihalla puuhatessa. Levitin Biolanin jykevää kompostimultakatetta marjapuskien juurelle ja perennoille. Ruukuissa olleet narsissit ja helmililjat olivat jo kukinnan loppuvaiheessa, joten istutin ne maahan. Kiviaidan vieressä, pihan perällä kasvaa valtoimenaan vanhaa vaaleanpunaista pensasruusua, joka työntää juuriversoja kok oajan laajemmalle alueelle. Kaivoin muutaman "ruusuntapin" maasta ja yritän saada juurtumaan ne mökillä uuteen paikkaan. Rikkaruohojen ja ruohotuppojen vähentämien on loputon urakka tässä pihassa, mutta tämän päivän jälkeen niitä on vähän vähemmän. Istutinmpa myös pussillisen iiriksen (Iris Blue Magic) sipuleita. Sipulit vaikuttivat aika kuivilta, mutta ehkä ne lähtevät kasvuun.
Lämpöisen paikan helmililjat kukkivat jo


Muutama pieni kruunuvuokko oli talvehtinut puutarhassa

Ruusupistokkaat juurtumassa

Syksyllä 2013 tehty kohopenkki
Kohopenkin perustaminen on vielä vaiheessa. Ylimääräisiä kiviä on edelleen penkin reunalla, mutta narsissit ja tulppaanit tuntuvat viihtyvän. Yläkulmassa myös taimikasvatuslaatikot ulkoilemassa. Pakastin hajosi, joten sen laatikot pääsivät hyvään kierrätyskäyttöön.

Pikkunarsissit istutin tuonne taustalle ja etualalla olevia mehitähtiä kaivoin osin maasta ylös, jotta sain perattua heinää pois niiden tieltä.

 Helmililjat ja tulppaanit
2013 tehdyn kohopenkin reunaan siirsin ruukusta pitkiksi venähtäneet helmililjat.
Kuvassa näkyy, että  kohopenkkiin viime syksyllä piilottamani, kaltoin kohdellut pionin juurakot, jotka olivat aika palasina ovat osittain hengissä :). Jee kyllä näistä vielä joku vuosi tulee kukkia!

Kompostimultakate on tummaa ja saa narsissien raikkaan vihreät lehdet hehkumaan.

4 kommenttia:

 1. Kevät lähtee aina liian hitaasti. Minulla kukkii sinivuokosta kirkkaan pinkki muoto, jota siirsin joskus pihani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEI Ulla, niin sitä kovasti odottaa että kaikki alkaa kasvamaan. Pinkki sinivuokko kuulostaa hienolta! Omasta pihasta puuttuvat sinivuokot kokonaan. Lötyisiköhän niitä taimimyymälästä?...

   Poista
 2. Oi, kun sinulla on kaunista! Kevät on kyllä ihanaa aikaa ja kevään vihreä hurmaava. Ensimmäisistä kukista nauttii oikein erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marri, ekat ovat aivan ihania ja joka päivä pitää käydä pihalla nuuskimassa onko uusia tulokkaita näkyvissä.

   Poista