2014-04-06

Sinistä, lilaa ja siemeniä

Ensimmäinen sininen kevärkurjenmiekka alkoi näyttää väriään tänään iltapäivällä. Jos huomenna on lämmintä ja aurinkoista niin se aukeaa koko komeudessaan!

Sunnuntaipäivä ja iltakin on kulunnut mukavasti pihalla. Kannoin purnukat, siemen- ja multapussin ulos ja laitoin siemeniä itämään. Unikon siemeniä kylvin kokeeksi esikasvatukseen monenenlaisia: lohenpunaista idänunikkoa, oranssinpunaista tarhaidänunikkoa, pioniunikkoja ja valkoisia "Poppy" idänunikkoja.

Siemenlaatikon sopukoista multaan pääsi 2012 vanhentuneista kaunopunahatun siemeniä. Saa nähdä itävätkö ne. Sulkaneilikkaa ja lyhtykoisoja kylvin myös. Ikkunalaudalle saatta muodostua ruuhkaa siinä vaiheessa, kun taimia pitäisi alkaa koulimaan...

5 kommenttia:

 1. Oi mitä ihanuuksia blogistasi löytyykään. Meilläkin pitäisi ottaa niskasta kiinni ja tehdä kylvöksiä ulkosalle. Perennoilla olisi juurikin nyt hyvät kylvöajat. Nuo kevätkurjenmiekat ovat suorastaan hurmaavia =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jori! Kevätkurjenmiekat viettävät ekaa kevättä tässä puutarhassa ja olen niistä nyt ihan innoissani. Aikaa siinä tosiaan saa kulumaan siemenienkin kylvössä, mutta mukavaa kun sitä tässä säässä voi jo tehdä ulkona.

  VastaaPoista
 3. Sattumalta löysin puutarhablogeja etsiessä tänne :) ihana blogi sinulla! ajattelin samalla vinkata, kun minulla on facebookissa ryhmä nimeltä käsityöblogit. Kaipailen itse sinne enemmän puutarhablogeja, kun itsellänikin kevät ja kesä tuo enemmän puutarhajuttuja blogiini. Käy kurkkaamassa ryhmää jos kiinnostaa :)

  https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ilosofiaa! Tervetuloa blogia seuraamaan. Laitan tänne puutarha-aiheisia postauksia ja tietysti kevät/kesä on unelma aikaa. Tykkään käsitöistä niinkuin taitaa olla monella muullakin puutarhan hoitoon hurahtaneella. Liityin Käsityöblogit-ryhmään ja sieltä tulikin salamana vastaus :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista