2015-04-08

Päivän kukkija Kevättähdet olivat eilen nupussa, mutta tervehtivät tänään kauniilla kukinnalla.
Nimeän sen päivän kukkijaksi. Täydessä loistossa helottava kevätäthtirypäs on livenä tosi kaunis. Jotenkin sen väri ja hehku mielestäni vähän latistuu kuvattaessa. Huomasin tämän saman jo viime keväänä näitä kuvatessani? Ehkä sen sininen väri on luonnossa niin uniikki, että sitä ei pysty kameralla vangitsemaan :)
Kevättähti - Chionodoxa
Puschkinia scilloides libanotica
Posliinihyasintit kukkivat aivan kohta.

Krookukset ovat aamuauringossa kuin kerälle käärittyjä, hohtavia silkkirullia
Kevätsahrami - Crocus vernus 'Vanguard'
Sinisahrami - Crocus biflorus 'Miss Vain'
Sahramit Vanguard ja Miss Vain ovat viime syksyn istutuksia. Kiva tavata teidät ensimmäistä kertaa! Vanguard on väritykseltään paljon hennompi kuin pakkauksen kuvassa. Vanguard on kuitenkin aika kookas sahrami, joten näyttävän näköinen rypäs pussillisesta sipuleita muodostui heti ensimmäisenä keväänä.

Emo ajoi 3 viikkoiset pennut eilen illalla pois pesästä vähän jaloittelemaan. Tässä Tiuhtin tyylinäyte. Maitoa on juotu niin että maha pullottaa melko pyöreänä, turkki on ihan sikin-sokin, jalat lipsuu, vähän taitaa jännittääkkin ja  meno on niin huteraa.

Leppoisaa viikon jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Oi, mitä ihanuuksia - sekä kukat että kissanpennut! Minä olen huomannut saman asian, että sininen ei toistu kamerassa samansävyisenä kuin sen näen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä sinisessä sitten jotain taikaa mihin kamera ei taivu. Ihastellaan kevättähtiä pihalla kun ne niin kauniisti kukkivat.

   Poista
 2. Tänään meilläkin krookukset aukaisivat nuppujaan, myrskytuulesta huolimatta. Aurinko kuitenkin sen verran lämmitti!
  Voi pientä Tiuhtia, maailma onkin yllättävän avara!

  VastaaPoista
 3. Tuuli oli kova suhisi ja puhisi eilen. Toisella kävelylenkillä tiuhti oli jo inan rohkeampi.

  VastaaPoista
 4. Voi miten söpöjä. Minäkin istutin ekaa kertaa Vanguardia ja ihastuin siihen väriin aika lailla. Kevättähdet on myös ihania, niissä sellainen jännä liukuvärjäys joka ei onnistu kuvissa? Voi itku noita kissanpentuja, sydän musertuu kun ovat niin ihania, massu pullollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuvärjäys taitaa just olla hankala kuvata.. Pennut kasvaa tulee vaan söpömmiksi päivä päivältä

   Poista
 5. Mitä ihania kissalapsia! <3 Saman huomion tein omien Vanguardien kohdalla, aika haaleita ovat, ulko- ja sisäpuolen sävyero ei ole kovinkaan suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut on nii palleroisia vielä. Välillä yrittävät jo ottaa muutaman juoksuaskeleen. Jos Vanguardit vielä aukeavat niin täytyy tarkastellaa niitä taas. Viimeeksi kun ne olivat auki niin näyttikin siltä että niissä olisi ollut taas isompi kontrasti... Kaunismuotoinen krookus laji joktapauksessa.

   Poista