2015-06-16

Retiisin kasvatus on helppoa

Retiisin viljely onnistui loistavasti ensikertalaiselta. Retiisit ovat pulskistuneet komeasti viileässä säässä, sillä kosteuttakin on ollut riittävästi.   Retiisi kuulema kehittyy hyvin viileähkössä ilmassa.
Kylvin siemenet viljelylaatikkoon melko aikaisin keväällä ja ne ovat olleet hallaharson alla pitkään. Hauskaa, kun niitä on voinut poimia jo päiviä ennen juhannusta. Laitoin uusia siemeniä itämään, jos vaikka satoa tulisi vielä lisää.

Minä en mullannut maanpinnasta punaisenaan kurkkivia retiisejä ja hyvin kasvoivat. Oletteko te tehneet retiisille multausta tai olisiko se jostain syytä tarpeen tehdä?
Kokeilemani retiisilajike 'De dix huit jours'  kasvaa pitkulaiseksi ja on hauskasti kaksivärinen, sillä kärki on aivan valkoinen.

Retiisi - Raphanus sativus 'De dix huit jours'Lisää satoa kypsymässä. Harmikseni huomasin, että muurahaiset olivat vallanneet tämän kasvulavan. Tykkäköhän ne retiiseistä....

2 kommenttia:

  1. Minulla lähtivät myös retiisit hienosti kasvuun. Kylmät säät eivät ole suosineet kirppoja, joten taimet saivat hyvän alun. Mutta nyt kun retiisit olisivat syömäkunnossa, huomasin, että niitä on jokin toukka nakertanut. Sellaisia keltaisia juovia on kaluttu retiiseihin. Harmittaa! Mutta aioin juhannuksena kokeilla kuitenkin retiisinlehtivoita tehdä, koska lehdet ovat ihan virheettömiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmilloisia nuo tuholaiset. Täällä ei ollut toukkia retiisien kimpussa, mutta pari lehtokotiloa oli kiivennyt viljelylaatikkoon. Luin tosiaan eilen että naatit sopivat esim keiton mausteeksi. Maustevoi toimisi varmasti hyvin vaikka grilliruokien kanssa. Kiitos vinkistä!

      Poista