2015-07-10

Kenraalittaren puutarhassa

Vanhan ajan kauneimmat kukkijat eli varjoliljat olivat levittäytyneet puutarhaan, jossa eilen vierailimme. Kylläpä osasivatkin liljojen kukinnot keinua kauniisti ylväissä kukkavarsissa. Eikö vain?Pihamaalla kasvoi pensas, jossa oli hopeiset lehdet. Siinä oli nyt pikkuruiset hopeiset "marjat". Keväällä pensaassa on kuulema pikkuiset keltaiset kukat. Kasvi taitaa olla osuvasti nimeltään hopeapensas (Elaeagnus commutata), jos googletukseni osui oikeaan...

Varjoliljat ovat saattaneet asua kenraalittaren puutarhassa jo pitkään.

 Jykevä kuusiaita suojelee puutarhaa ja varjoliljoja. Aidassa on tuplakuuset, joten aidan keskelle on muodostunut valtavan jännä käytävä.
Kiitokset kenaalittarelle ja kenraalille mukavasta päivästä. Erityiskiitos niin mieluisesta kasvilahjasta. Kaksi valkoista ja kaksi punaista varjoliljaa on jo istutettu nätisti pareittein tänne puutarhaaan. Tuolla ne keikkuvat omenapuun varjossa selvittyään matkasta hyvin. 

12 kommenttia:

 1. Mulla on nuo molemmat, mutta eivät voi mitenkään erityisen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierailupaikan jykevässä ja savisessa maassa liljat viihtyivät. Olivat levittäytyneet laajalle ympäri pihaa.

   Poista
 2. Varjoliljat ovat ihania, haaveissa saada niitä metsäpuutarhaan. Mukava päästä käymään muiden mielenkiintoisissa puutarhoissa.

  VastaaPoista
 3. Upeasti kukkivat varjoliljat kenraalittaren puutarhassa! Meillä vasta yksi valkoinen kukkii, kaikki punaiset ovat vielä nupulla.

  VastaaPoista
 4. Ihania! Meillä on myös varjoliljoja, mutta paaljon pienemmässä määrin :)

  VastaaPoista
 5. Upeita varjoliljoja ja hienoja kuvia. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Oletpas saanut varjoliljojen kauneuden hyvin esille kuvissasi!

  VastaaPoista
 7. Varjoliljat ovat valtavan kauniita.

  VastaaPoista
 8. Varjoliljoissa on jotain lumoavaa.

  VastaaPoista
 9. Oletko koskaan yöllä katsonut varjoliljoja? Ne ovat täynnä perhosia.
  Hopeapensas tuoksuu aivan ihanalta kukkiessaan kuin jokin mauste. Aikoinaan toin pienen alun Porista meren rannalta. Vuosia myöhemmin vasta löysin pensaalle nimenkin. Aika hidaskasvuinen minulla on tuo hopeinen kaunotar.

  VastaaPoista