2016-03-11

Lupaavaa

Meillä on keittiöremontti edennyt pitkälle. Olen opetellut käyttämään induktioliettä. Se pitää vähän outoa sirinää. Olen kyllä hieman epävarma mahdankohan tykätä sen äänestä kovinkaan paljon. Induktioliesi on kuitenkin aika jännä, sillä keitto kiehuu, ei kiehu, kiehuuu jne., kun lämmitys ei ole ihan täysillä. Ihan on-off juttu. Onko sinulla kokemuksia induktioliedestä? Nyt muuten kukkii keittiössä ympäri vuoden. Aika kätevä tuo uusi kukkatapetti!

Olohuoneessa kukkii
Piti lisätä yksi viherpilkku keittiöön uuden tason päälle heti kun se oli asennettu paikalleen

Uusi pionitapetti pilkistelee kaappien väleistä
Tänään iltapäivällä paistoi ja suuntasin vilpolan kautta postilaatikolle
Ekat tulppanien lehdet ovat suikertaneet näkösälle
Postilaatikkokeikan super ilahduttaja oli tämä nimensä veroinen lumikello!

Ihanan ihanaa aurinkoviikonloppua!
Nyt on niin lupaavasti kevättä ilmassa!

25 kommenttia:

  1. Voih miten ihana banneri!
    Kaunis keittiö valmistuu. Minkä firman kaapistot? Ovissa kaunis pinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu odottelen, että toistuisiko tuo bannerissa oleva viime kevään kukinta kohta uudelleen! Puustellin kaapit. Tykästyin tuohon pystyraitaan. Sopii vanhaan taloon.

      Poista
  2. Ihana tapetti! Meilläkin on edessä uuden lieden hankinta. Vielä mietimme vaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekkin kaunis. Kannattaa mennä vaikka kylään kaverille testaamaan miltä induktio tuntuu. Onhan se aika mainio, kun ei jää kuumaksi käytön jälkeen

      Poista
  3. Meillä on ollut pari vuotta induktioliesi. Enää en tavalliseen vaihtaisi.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Minulla on muutaman vuoden ollut induktioliesi. Muuten se on kiva, mutta voisi jättää päättelyn minulle. Se sammuttaa itsensä 'vaaran' uhatessa kuten nyt esim. vesipisarat liedellä ym. Ymmärrän sen tarkoituksen kyllä. Aurinkoista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah joo tuo vesitippa juttu on tuttu. Edellisessä asunnossa keraaminen liesi teki samaa. Tulihan se aurinko tänään ip täällä esiin ja kyllä maistui :)

      Poista
  6. Kaunis tapetti! Induktioliesi on ollut monta vuotta, mutta nooh... taitaisin tykätä enemmän ihan niistä vanhanaikaisista liesistä. En tarkoita puuhellaa, mut se siitä seuraava. Ehkä se johtuu siitä, että nuorehkosta iästäni huolimatta olen muutenkin aina ollut niin vanhanaikainen! =D Sulla on siellä jo kovasti kevään merkkejä, ihanaa! Täällä lumi peittää vielä pihamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tykkään tapetista. Laitan kuvan koko seinästä kunhan saadaan vielä valot paikalleen. Meillä isäntä valitsi tasoon integroidun liesisystemin. Mulle ois käyny "tolppajaloillakin" seisova. Aivan ihana aurinkopäivä oli tänään! Lumet hupenee.

      Poista
  7. Hei, uskomatonta, että siellä jo tulppaanit puskee maasta! Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se tuntuu niin ihmeelliseltä ja ihanalta ku talven jälkeen ekat elon merkit tulee esiin maasta!

      Poista
  8. Ihania kuvia. Niin keväisiä. Meillä on ollut induktioliesi puolisen vuotta ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Siis sen jälkeen kun hyväksyttiin se tosiasia, että piti heittää kuusi kattilaa pois...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakin suuri osa kattiloista muuttui Kierrätyskamaksi. Jopa Hackmanin vanhemmat "teräs" kattilat olivat sellaisia, että pohja ei toiminut induktiolla.

      Poista
  9. Hieno tapetti! Oma kokemukseni induktioliedestä ei vakuuttanut, olen käyttänyt sellaista satunnaisissa vuokra-asunnoissa. Sirinän lisäksi lieden pinta naarmuuntuu tosi helposti, mutta harmillisin on käyttökokemus: paistinpannua ei voi nostaa tai kallistaa ollenkaan, kun liesi jo sammuu itsestään. Ei siis toimi meillä lainkaan. Omalla kohdallani parhaaksi on osoittautunut kaasuhella + sähköuuni -yhdistelmä. Paistamiseen perinteinen liekki on paras :)

    VastaaPoista
  10. Onpa kevättä jo ilmassa, suloinen pieni jäänsärkijä tuo lumikello! Meilläkin induktioliesi käytössä, ja tosiaan naarmuuntuu aika helpolla, muuten olen tykännyt siitä.

    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Induktionshäll fungerar utmärkt, den vill man absolut inte vara utan när man vant sig vid den.

    Kul! Du har också snödroppar sim tittar upp genom snötäcket, vilka tuffa små växter de är som trotsar snö och kula.

    Ha det gott!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tuli lisää lumikelloja esiin lumen alta :)

      Poista
  12. Todella kaunis uusi keittiö ja tapetti on niin ihastuttava! En tiedä onko meillä induktio vai ei, olen niin epäkäytännöllinen...mutta kyllä siihen tottuu ajan kanssa luulisin. Minä tappelen vieläkin tosin 6 ja 7 välillä keittoliedellä, kiehuu vai ei...Suloinen lumikello!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu totuttelua lieden kanssa vielä. Sirinäänkin varmaan tottuu. 7 on tosiaan aika hyvä kiehutuksessa ;). Tuossa on myös joku automaatti kiehutustoiminto, mutta sitä en ole vielä opetellut. Tässä sen näkee. Hienoja toimintoja on, mutta sitten ei tule perehdyttyä niin hyvin, että osaisin niitä käyttää! Laitn vielä kuvan valmiimmasta keittiöstä kunhan saan valot porattua paikoilleen...

      Poista
  13. Meillä keraaminen liesi vaihdettiin AEG induktiolieteen. Se on mielestäni todella hyvä ja niin helppo pitää puhtaana. En kyllä vaihtaisi enään mihinkään muuhun lieteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyjän puheen mukaan induktioliedet on tällä hetkellä kaikista suosituimpia. Meidän uuni on AEG mutta liesi jotain muuta merkkiä.Lieden sirisevä ääni on mielestäni outo, mutta ilmeisesti induktiot sirisevät kaikki jonkin verran merkistä riippumatta. Toisaalta pitäähän mikrokin aika huminaa, johon en kiinnitä mitään huomiota. Kiitos kannustuksesta :)

      Poista
  14. Oi mieletön, tosi kaunis tapetti! Olisi kiva nähdä kokonaiskuva uudesta keittiöstä :) Meillä on vielä keittiön kodinkoneiden sähkötyöt kesken, en ole testannut siriseekö induktio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Näin tapetin "Villi piha" blogissa niin siitä lähti koko keittiöremontti-innostukseni. Laitan myöhemmin vielä paremmat kuvat keittiöstä :)

      Poista