2017-10-10

Sipulikukkien ruukutusta

Eilisiltana etsin vintiltä ja kellarista koreja ja astioita sipulikukkien ruukutukseen. Löytyihän niitä käyttökelpoisia! Vuorasin vanhan herkkukorinkin muovilla. Kannoin sen, muut  istutusastiat,  multapussit, sipulikukkalannoitteen, hiekkaämpärin ja sipulipussit kylppäriin.,

Tässäpä tulos.

Sekoitin sipuleille multa-hiekka seoksen ja joukkoon vielä lannoiterakeita. Sinisävyinen sekoitus tulppaaneja, krookuksia ja helmihyasintteja pääsi tähän koriin. Pussissa oli myös kevättähtiä, mutta ne laitoin eri astiaan. Pussin Triumph-tulppaani antaa olettaa olevansa aika erikoisen värinen. Sininen! Jännä nähdä mitä niistä tulee. 


Kevättähtiä on tässä ruukussa ja hyasintti odottaa vielä paikkaansa.


 Innostuin ostamaan myös pieniä punaisia kasvitieteellisiä tulppuja. Ehtisivätköhän nämä jouluksi kukkaan, jos otan ne sisälle lämpimään...


Minnow narsissit ajattelin ainakin ottaa kohtapuolin sisälle. Jospa niiden kukinnasta pääsisi nauttimaan jouluna.


Isot torvinarsissit istutin korkeaan astiaan, jossa oli pionin taimi. Korkeassa ruukussa juhlavat isot narsissit sopivat keväällä juhlistamaan pihan kukkamökin ensimmäistä kevättä!  Mustan ruukun ympärille ajattelin myöhemmin kietaista vaikka jonkin kankaan taikka sanomalehteä.


Sunnuntain  sipulikukkaostoksilla oli tarjolla myös 'Thalia' narsisseja. Niistäkin osa pääsi jo ruukutukseen. Taidan laittaa loputkin ruukkuun, sillä pihalla tuntuu olevan maa liian savista, jotta siellä narsissit juurikaan viihtyvät.


Tässä voisi olla hyvä kolmen lajin sekoitus vielä yhteen koriin istutettavaksi.


Kukkamökki on nököttänyt tänään lehtisateessa. Tuonne sitten niitä sipulikukkaruukkuja keväällä!


Värikästä viikon jatkoa!

13 kommenttia:

 1. Kauniit sipulivalinnat. Pitäisi itsekin istuttaa sipuleita myös ruukkuihin eikä aina vain kukkapenkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :) Minulla oli viime talvena ainakin tulppaaniämpäri kellarissa ja niistä tuli keväällä komea kukinta!

   Poista
 2. Enpä ole hoksannut,että näinkin voi tehdä ruukkuun kukkia kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti pienet sipulikukat kuten helmililjat ja tietysti pikkunarsissit ovat ihania ja helppoja ruukkukasvatuksessa,

   Poista
 3. Näyttää niin lupaavalta! Sulla on tulossa kaunis kevät!
  Vaikka tuo kukkamökkisi näyttää kyllä todella kauniilta myös syksyisessä asussaan.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, sipulikukkia on mukava istuttaa ja sitten ihmetellä niitä piippoja kun alkavat kasvamaan :)

   Poista
 4. Ihanaa loistoa keväällä odotettavissa 😊 toivotaan että saat jouluksi tasetit kukkimaan. Meinasin kokeilla samaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaa kertaa laitoin tasetteja ruukkuihin. Ne sopivat pieninä varmasti hyvin ruukkuun, ja sisällä niitä pääsee ihastelemaan helposti lähietäisyydeltä

   Poista
 5. Upeaa kukintaa sinulla luvassa keväällä! Minullakin on samanlaiset suunnitelmat, tosin sipulit ovat vielä pusseissa odottamassa ruukkuihin pääsyä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Ruukkuihin istuttaminen on mukavaa, kun ei tarvi kylmään maahan kaivella kuoppia ;). Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Minulla on ruukussa myös sipuleita ja ne on kellarissa. Keväällä esille ja esittelyyn. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin kiva istuttaa niitä ja jäädä odottelemaan kasvua :) Minulla on osa sipuliruukuista vielä terassilla, mutta kellariin minäkin niitä sitten vien talvehtimaan.

   Poista
 7. Pie vuan preparoidut tulppaanit viileessä ja pimmiissä lähemmäks jouluu, kun on noin viis senttinen alaku, ota valosaan ja lämpimään. Tulppaani käyp kukkimaan hyvin noppeesti. eikä kestä kun muutaman päivän. Miulla ei oo kokemusta kun noista käsitellyistä, enkä tiiä onnistuuko syys sipuleista hyötäminen jouluksi!

  VastaaPoista