2017-10-07

Melkein maalissa

Vanhojen ikkunoiden kunnostusprojekti on loppusuoralla. Ikkunoista suurin osa on paikallaan korvaamassa vanhan  leikkimökin purettuja seiniä. Yksi ikkuna on enää asentamatta. Kirjoitin tästä kesällä alkaneesta projektista blogissa jo aikaisemminkin, jos haluat kurkata, niin - klik

Asentamatta oleva ikkuna nojailee mökin sisällä takaseinällä ja on tässä väliajalla valosarjan telineenä. Mökkiinhän piti vetää sähköjohto aika nopeasti, kun ikkunat olivat paikallaan!

Vilina esittelee pihan kulmauksessa kirjaimellisesti kukkimaan alkanutta uudistunutta mökkiä, joka on pitkälle kierrätysmateriaalista tuunattu.


Muutaman kasvin olen siis kiikuttanut lasiseinien suojiin. Pientä laittamista mökissä vielä on. Tänään pohjamaalasin ikkunoiden sisäkarmien osia, joten voin vetää niihin valkoista maalia huomenna.


Pelakuu, runkoruusu ja samettikukka ovat päässeet lasin taakse sateen suojaan.Sateen jälkeen tuli tänään valloittava auringonpaiste.


Ehtipä osa  näistä astereista vielä kukkaan. Ovat vähän nyökänneet sateelle.


Keijunmekko loistaa edelleen.


Huomenna muistan herkutella viinirypäleillä! Sato on kypsynyt.


Vilinalla oli tänään työntäyteinen päivä. Kesti pitkään ennen kuin jättikokoinen myyrä oli kelistetty. Väsytystaktiikka toimi ja myyrä tuli selätettyä - ihan näin kaupunkioloissa tällä kertaa. 


Edellisiltana takaseinällä irtoikkunoita oli vielä kaksi.16 kommenttia:

 1. God morgon Maria!

  Det där blev ju en riktig pärla i trädgården, så snygg! Det kräver mycket arbete att återanvända material men det ger ju ett helt annat intryck än när allt är nytt.

  Bilden med pelargonen innanför de åldrade fönsterrutorna är en riktig fullträff, lite nostalgiska känslor väcker bilden.

  Kram!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla! Tässä mökissä ei ollut kokoonpano-ohjetta, joten monta kertaa on täytynyt pysähtyä miettimään, että mitenkäs seuraava osa saadaan paikalleen :).

   Poista
 2. Miten kauniita kuvia. Mökki on niin kivan näköinen. Ja ihanaa kun saat viinirypälesatoa. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on nyt niin erinäköinen kuin keväällä. Siitä tuli hieno. Teen vielä postauksen miten muutos tapahtui ja 'ennen-jälkeen' kuvaparihan kertois hyvin tapahtuneen muutoksen.

   Poista
 3. Onpa sievä pikkuinen puutarhamökki, varmasti viihdyt ja kasvisi viihtyvät! Hyvän näköiset viinirypäleet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on söötti pikkumökki, jonne vain harvat ja valitut kasvit mahtuvat kukkimaan 😉

   Poista
 4. Ihana pikku puutarhamaja! :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, kyllä tämä pikkumaja ilahduttaa! Hyvää viikonloppua 🤗

   Poista
 5. Onpa söpö maja! Ja aivan ihana apulainen. Tehokaskin vielä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Satu :). Apulainen aina tsemppailee ja käy puskemassa jalkaan sekä esittää viihdykkeenä "valkoinen raketti" juoksupyrähdyksiä pihan poikki.

  VastaaPoista
 7. Mökki näyttää tosi hienolta ja sehän on miltei valmis.
  Taitava Vilina pitää huolen, ettei myyrät hypi kissan nenille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Se on tosi loppusuoralla. Sisällä on vielä vähän laittamista ja tosiaan pariovien oikealta puolelta on ikkuna vielä pois kunnes saan tehtyä tarpeeksi leveän karmin sisäpuolelle, jotta saan ikkunan sormi- ja pyrstökoukut paikoilleen. Jotenkin niin ;). Kuvassa ei juurikaan erotu, että yksi ikkuna on viel poissa.

   Vilina toi sen jättimyyrän jostain tuolta lähimetsästä näytille. Meinasin hermostua, että sehän kuskaa niitä meidän pihaan asumaan ;), mut eipä se myyrä sit kuitenkaan enää karkuun päässy.

   Poista
 8. It looks fantastic! What a creative project, using old materials. Beautiful blooming as well.
  Have a nice week.
  Jannicke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Jannicke, It has been an inspiring, but slow project. Iwas so happy to find right size old windows since my husband got that great idea that let's put a pair of doors in front side. PS. I like your name, it is not common in Finland.

   Poista
 9. Ihana mökki <3 Ja ihania kuvia jälleen :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle! Blogissani on meneillään arvonta, tervetuloa osallistumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kananen! Tulenkin lukemaan millaisen arvonnan olet järjestänyt :)

   Poista