2019-01-01

Uusi vuosi 2019 alussa

Uuden vuoden ensimmäinen päivä kääntyy kohti iltaa, ja pitkästä aikaa avaan bloggerin. Heissan, vieläkö tänne tutut tai tuntemattomat lukijat löytävät?

Loppuvuosi oli minulle poikkeuksellista aikaa, sillä jatko-opinnot olivat loppusuoralla. Väitöspäivä läheni ja vihdoin 5. joulukuuta väittelin Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa  ympäristömaantieteen alalta. Julkinen väitös on todella jännittävä tilaisuus etukäteen ajateltuna. Monta viikkoa sitä ennen taisin olla hieman hermostunut enkä oikein pystynyt rentoutumaan. Väitöksen jälkeen huomasin miten olo helpottui, ja jonkinlainen taakka putosi niskasta pois, kun juttu oli ohitse. Sen jälkeen olenkin saanut loppu joulukuun nauttia, kun ystävät ja kollegat ovat onnitelleet väitellyttä.

Tein blogipostauksia viime vuonna paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Loppuvuotta kohden julkaisutahti hiipuili entisestään. Kaikki bloggaajat tietävät, että aikaahan hommaa vie, mutta päivät ovat edelleen yhtä pitkiä kuin aikaisemmin. Olen tainnut käyttää menneenä vuonna kaiken liikenevän ajan ulkona puutarhassa. Toisinaan tulen ajatelleeksi, että blogimaailma on kasvanut niin isoksi ja suosituimmat blogit ovat super tyylikkäitä, kauniita ja jatkuvasti ajan hermolla, että minulla ei riitä aika ja taito mielenkiintoisen sisällön tuottamiseen lukijoille.


Suurin viehätys bloggauksessa on minusta se, että voi jakaa innostavia puutarha-asioita samanhenkisten ihmisten kanssa sekä blogissa että livenä. Parhaita hetkiä olivat viiime vuonna ne kun tapasin eri paikoissa muita blogien pitäjiä. Lukuisista puutarhablogeista olen saanut paljon ideoita ja vaikutteita omaan puutarhan hoitooni.

Valokuvaus on kerrassaan mukavaa ajanvietettä ja tänään onnistuin ikuistamaan pienen sykähdyttävän hetken puutarhassa. Vilina löysi viime kesäisen puutarhan uutuuden - kissanmintun! En ole kertaakaan aikaisemmin vielä huomannut, että Vilina olisi hoitanut sitä mirrinmintun vieressä. Tänään Vilina näytti, että kissanminttu on vuoden 2019 paras puutarhajuttu!

Kiitos paljon Suvikumpuun Marjalle ja erityisesti Onnille, joka on hoitanut kissanminttuaan niin huolella, että siitä riitti jakopala Vilnalle.Ihanaa uutta puutarhavuotta, joka varmasti tarjoaa paljon sykähdyttäviä hetkiä!

Keväinen toukokuun puutarha näyttää ihan satumaiselta keijumaailmalta tähän aikaan vuodesta!

16 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon väitöskirjan johdosta, mahtava juttu! Bloggailu vie tosiaan aikaa, joten välillä tulee vääjäämättä taukoja, kun muut kiireet painavat päälle.
  Onnellista uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Piparminttu! Olen iloinen kun pitkä työ tuli valmiiksi. Blogia on kiva pitää ja itsehän sitä voi määritellä missä tahdissa uusia juttuja postailee 😉. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Onneksi olkoon! Iso urakka takana.

  Hauskaa, että tammikuussakin voi hoitaa yrttejä, ulkona.
  Minulla oli pitkä blogitauko myös. Aina ei vain kaikelle riitä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Vilina ei antanut lumen häiritä vaan keskittyi tänään pitkään ja hartaasti yrttipenkin hoitoon! Ehdin hyvin hakea kamerankin välillä sisältä, mikä yleensä ei toimi, sillä kissa useimmiten häipyy paikalta ja tilanteesta, jos kamera ei ole heti laukaisuvalmiina.

   Poista
 3. Respect! Onnea valtavasti väitöskirjan johdosta. Huikea urakka, johon ei joka jamppa pysty. Juu, bloggailu vie aikaa ja itsellä on muutamankin kerran ollut motivaatio tänä vuonna kateissa. Onnellista uutta vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Olen onnekas, kun minulla on ollut mahdollisuus tehdä väitöskirjaa ja olen saanut siihen rahoitusta. Huipputyyppien kanssa on ollut mukava työskennellä. Onnellista uutta vuotta kiitos samoin!

   Poista
 4. Onnittelut väikkärin johdosta! Hieno suoritus. Jokaisella on välillä blogitaukoja, eikä sinua ole unohdettu. Ei myöskään ihanaa, uuden kissanminttuinnostuksen valtaamaa Vilinaa.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, ihana kuulla sinusta 💜. Blogikirjoittamiseni tulee todennäköisesti jatkossakin olemaan säännöllisen epäsäännöllistä ;). Hyvään aikaan Vilina hoiteli minttuaan, eilinen myrsky on kasannut pihalle roimasti lunta lisää...

   Poista
 5. Onnittelut väitöskirjan johdosta! Söpö Vilina <3 Kyllähän niitä kasveja pitää talvellakin hoitaa. Hassua, miten vielä osassa maata vielä kasvit näkyvät hangen alta! Meille eilinen myräkkä toi sellaiset kinokset, että pienemmät pensaatkin hävisivät kokonaan lumen sisään. Minä en huolehdi siitä, osaanko tuottaa ajan hermolla olevaa ja kaikkia kiinnostavaa juttua tai onko blogini ulkoasu suosituimpien blogien tasoinen tyylikkyydessä. Teen omalla tavallani ja se riittäköön. Silloin pysyy myös mielekkyys hommassa mukana, kun ei yritä tehdä jotain muuta mitä itse on. Kaikenlaisille blogeille löytyy oma lukijakuntansa. Sinullakin on minusta oikein kiva blogi, johon on mukava palata, vaikka postauksia ei tulisi joka päivä :) Ihanaa, kukkaisaa uutta puutarhavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna💜. Tännekin tuli lunta lisää ja taitaa jo olla minttu lumen alla. Lähden pihalle tekemään lumitöitä. Kiitos kannustavasta palautteestasi. Juuri tätä tarvisin, sillä kommentit todella näyttävät, että blogia luetaan ja ajatuksia vaihdetaan. Hyvää kasvun puutarhavuotta sinulle!

   Poista
 6. Onnea kovasti väitöskirjan johdosta. On se iso urakka! Hyvvee alakanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Ulla! Tuntuu mukavalle kun ison urakan saa valmiiksi. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 7. Lämpimät onnittelut väitöskirjasi johdosta.
  Suloiset kuvat Vilinasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko💜, Vilina osaa olla söpö vaikka ulkona pakkasessa kuihtuneiden yrttien rinnalla.

   Poista
 8. Sydämelliset onnittelut, huikea urakka, hieno suoritus! Muuttuvatko työtehtäväsi nyt kovasti uuden oppiarvosi myötä - kenties aivan uusiin suuntiin?
  Ihanat kuvat Vilinasta, todellinen puutarhakissa! Tämä blogimaailma on siitä mielenkiintoinen, että kerran blogituttu, aina blogituttu, olkoonpa millaisia taukoja välissä:) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Olen pitkään ollut Suomen ympäristökeskuksessa, jossa olen saanut tehdä hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Uusi vuosi tuo tullessaan uusia mielenkiintoisia projekteja ja rahoitushakemuksia.

   Vilina ei anna lumen häiritä puutarhan hoitotoimia ;)

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista