2019-06-09

Ensimmäinen pioni poksahti auki

Tänään oli polttava tarve päästä käymään mökillä, sillä hyvin mahdollista, että viime vuoden istutuksia olisi kukassa.  Vastatuuli oli kova soutaessani multasäkin (ja parin istutettavan kasvin) kanssa kohti mökkisaarta. Mökkimme on saaren etelärannalla ja salmessa aallokko ja etelätuuli (12 m/s) olivatkin niin kovat, että soutamalla matka ei enää edennyt. Mökkinaapurit olivat saaressa paikalla ja aloin veneestä huutelemaan heille. Ihanat naapurit päästivät minut heidän rantaan, jonne saatiin venekin köytettyä turvallisesti kiinni. Sain vielä kottikärryt lainaan, tavarat kyytiin ja pääsin tsekkailemaan kukintatilannetta.

Tarhapionin nuput olivat auenneet! Huikea valkoinen hehku!


 Uskomatonta, että saaressa pioni kukkii, jo ennen kuin  kotona eteläseinustan aurinkopenkissä! Tarhapioni taitaa olla yksi aikaisimmista kukkijoista pionien joukossa.

Tarhapioni - Peonia officinalis 'Alba plena'
 Pientä puistoatsaleaa jänikset uudelleenmuotolivat talvella, mutta kaksi kukkaa tuli sentään muotoilemattomaan osaan. Olinpa iloinen, kun pääsin näkemään ne.

Puitoatsalea 'Adalmiina'


Alppiruusu ei ollut kelvannut jäniksille. 
'Rasputin' on viime vuonna istutettu ja tänään se kukki aivan upeasti.Se on tekemässä kivasti myös uusia lehtiäLoistavaa naapurit kun autoitte minua -'merihädässä' tullen ja  mennen ja pääsin näkemään tätä kukintaa.10 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa ja hienot kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Kuvasta vasta huomaankin, että tuossa valkoisesa pionissa on häivähdys vaaleanpunaista.

   Poista
 2. Ihanat pionikuvat ja kauniit rhodot! Meillä pionit ovat vielä nupussa. Mukavaa kesäviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Kotona pionit ovat vielä nuppuisia. Kukinta näyttää lupaavalta, sillä nuppuja on tooosi paljon. Paljon Enemmän kuin aiempina vuosina..

   Poista
 3. Kauniit kuvat! Hienosti käy valkoinen tarhapioni yhteen tummanlilan akileijan kanssa. Kaunis atsalea! Ehkä kannattaa verkottaa se ensi talveksi, jotta jänikset eivät taas käy parturoimassa sitä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :). Verkkojen laittamisessa pitää tosiaan olla ahkerampi syksyllä. Jänikset/rusakot popsivat urakalla myös hortensioista aika paksujakin oksia. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Hienot kuvat ja kukinta! Minulla ei vielä kukit pioni, ensimmäiset alppiruusut ja atsalea vasta kukassa :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :). Mukava että monenlaista kunkintaa on vielä luvassa.

   Poista
 5. Ihanaa kukintaa! Ja lisää vielä tiedossa. Elämme parhaita aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Pionien kukinta on lähtenyt hienosti käyntiin ;)

   Poista