2020-04-19

Kottikärryy, multaa, lapioo...

Valtavalla innolla ole koko päivän pyörinyt ja touhottanut ympäri pihaa. Illalla viittä vaille yhdeksän kurkkasin olan yli viimeisen silmäyksen pihamaalle ennen kuin viimein maltoin sisälle. Kotikärryt täynnä multasekoitusta, multasäkit, ämpäri, kitkentäkasoja, eri kokoisia lapioita, uusia kivikasoja, sekatöörit jne. jäivät iloisesti ympäri pihaa. Jospa huomenna vielä vähän jatkan.

Taimilaatikon ja muutaman mukularuukun nostin yöksi sisään.

Meikäläisen "puutarhatauti" ei ole millään tavalla kadonnut saati edes laantunut. Päivä vierähti siivillä, kun silppusin perennojen viimevuotisia varsia ja levitin kompostia perennapenkkeihin. Viikolla piipahdin Biolanin outlet pihamyymälässä ollessani liikkeellä sillä suunnalla. Hevonkakkakompostisäkin ja savimaan maanparannussäkit sain levitettyä maata muhevoittamaan muun muassa ruusujen juurelle.

Kukkamökin tulppaaniruukku

Pihalla verkkosuojien sisällä tulppaanien lehdet ovat isot mutta kukkia ei vielä näy

Akileijat puskevat lehtiä


Kevätkurjenmiekkojen sekoituspussi yllätti minut. Olen saanut taas uuden värisiä kukkijoita pihaani!

Liloja kurjenmiekkoja on nyt pihalla kahta eri väriä. Toisissa kevätkurjenmiekoissa on valkoiset täplät ja toisissa oranssit.


18 kommenttia:

 1. Ihanan väriset kevätkurjenmiekat. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kevät kun pihassani kukkii tämän värisiä liloja ja olen ihan lääpälläni niihin.

   Poista
 2. Onpa kiva, kun olet jo päässyt puutarhahommiin. Minäkin niin haluaisin! Mutta kyllä noiden pihan lumikasojen pitää ensin sulaa! Onpa hieno väri noissa kevätkurjenmiekoissa. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jestas sentään. Vaikea täällä päin nyt kuvitella niitä lumikasoja, kun koko talvena ei ole lunta ollut.. Mutta sulaa sulaa ja toivottavasti nopsaan!

   Poista
 3. Puutarhapuuhat ovat ihan parhaita juttuja näin keväällä, ei malttaisi millään pysyä sieltä pois! Samaa mieltä kurjenmiekkojen värisävystä - todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Ja oletkos huomannut miten ihanasti valoa riittää jo pitkälle iltaan :)

   Poista
 4. Yllätyspussistahan on tullut vaikka mitä aarteita jo! Voi että, kun tekisi itselläkin mieli kunnolla puutarhapuuhiin. Nyt se hetki alkaa olla jo melkein käsillä, mutta vielä pitää vähän odotella maan sulamista ja ehkä pikkuisen kuivumistakin. Ihanan hempeät tulppaanit! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunne on ihana, kun pääsee talven jälkeen pihahommiin ja samalla voi tarkkailla niitä kaikkia juttuja mitä maasta nousee! Kevätkurjenmiekkojen sekoituspussit ylitti odotukset! Ihania

   Poista
 5. Sinulla on ollut paljon tekemistä, onneksi intoa on. Minullakin olisi enemmän tekemistä, mitä itse asiassa olen tehnyt puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu intoa uhkuen suhasin viikonlopuna tuolla pihassa kotikärryjen, multasäkkie ja lapioiden kanssa. Ihmettelen myös miten sitä samalla taas keksin ihkauusia ideoita pihan mylläämiseksi, joten tekeminen ei lopu ;)

   Poista
 6. Voi noita violetteja kaunottaria💜 Vai on Biolanilla outlet-myymälä, kuulostaa puutarhurin paratiisilta😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetit on huippu uutuksia pihassani :). Juu outlet löytyy ja sieltä olisi nyt lähtenyt mukaan varmaan kuorma—autollinen ulkomaankielisiä multasäkkejä sopivaan outlethintaa, mutta meikäläisen kuljetuskapasiteett harmillisesti rajoitti ostokset muutamaan säkkiin ;)

   Poista
 7. Kuulostaa erehdyttävästi puutarhurin keväältä! Olisikohan tuo keltatäpläinen kevätkurjenmiekka 'George'? Minulla on ihan samannäköinen, ja pussin mukaan pitäisi olla lumikurjenmiekka (Iris histrioides) 'George'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos sinulla sama meininki? ;). George sopii tuon kelta/oranssitäpläisen kevätkurjenmiekan habituksen kanssa yksiin. Kyllä se varmasti George on kun niitä on myös usean bloggaajan kuvissa näkynyt. Kiitos kommentista!

   Poista
 8. Uuh, ihanat jalokivivärit noissa kevätkurjenmiekoissa! Tämä aika on taas niin terapeuttista, kaikessa hektisyydessäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on aivan ihana ja muuttuu vielä auringon ja valon mukaan ihan kuin jalokivissä ;)

   Poista
 9. Upeaa uutta kasvua jo siellä. Aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa on saatu tänäänkin ja ihanasti kevät etenee!

   Poista