2014-05-05

Taimihankintoja

 Kävin ajelulla lähialueen suuressa taimitarhassa eli Vuorelan puutarhassa. Kotimaisia perennoja oli vasta murto-osa taimitarhan valikoimista tuotu pihalavoihin myyntiin, koska yöpakkasta on ollut jatkuvasti. Muutama kylmänkestävä taimi sieltä kuitenkin tarttui mukaan. Kevätkaihonkukka saa levitä vattujen alla jos haluaa. Kylmänkukasta on näkynyt mainintoja muutamissa blogeissa ja ajattelin kokeilla josko se menestyisi.Tarjolla oli kauniita tummanpunakukkaisia taimia.

Varjoperennapenkin pohjatyöt ovat edelleen kesken, mutta siellä olisi runsaasti tilaa varjokasveille. Ihastuin Vuorelan puutarhassa varjoyrtin lehtiin, joten ajattelin kokeilla sitä yhtenä kasvina varjopenkissä. Varjoyrtin tukevista lehdistä tulee mieleeni jouluruusu.

Mahtavan isot yli metrin korkuiset kärhöjen taimet olivat vielä piilossa harson alla. ajattelin, että menen niitä taimitarhalta myöhemmin hakemaan. Paluumatkalla pysähdyin Honkkarissa, joka myi kärhöjä 3.90 euroa/kpl. Haksahdin ostamaan heidän pikkuisia kärhön taimia 2 kpl. Kotiin päästyäni olenkin miettinyt, että mites minä ne alle 50 cm korkeat taimet istutan tarpeeksi syvälle. Sinnehän ne hukkuvat lehdetkin ja koko taimi kuopan pohjalle, jos juuristo pitäisi saada puolen metrin syvyyteen.....

Varjoyrtti "Pachysandra terminalis", Kevätkaihonkukka "Omphalodes verna" ja Kylmänkukka "Anemone pulsatilla"  Rote Glocke

Kylmänkukka "Anemone pulsatilla"  Rote Glocke

Kevätkaihonkukka "Omphalodes verna"

Kevätkaihonkukat istutettuna vattujen juurella

Loistokärhöt " Warszawska Nike" ja "Hagley Hybrid"

7 kommenttia:

 1. Hetkonen, asutaanko me melkein naapurikunnissa kenties?... Älä huoli, kärhöjen juuripaakun päälle 20 cm multaa, kyllä ne versot sieltä sit ponnistaa pinnalle :) Puoli metriä kuulostaa todella hurjalta istutussyvyydeltä.

  VastaaPoista
 2. Vuorelan puutarha on kodikas paikka, olen siellä vieraillut ja tehnyt myös kivoja löytöjä. Kevätkaihonkukka on ainakin sitkeä pysymään hengissä, vaikka ei leviäisikään, ja herttaisen kaunis!

  VastaaPoista
 3. Jep Tiina aika samalla laidalla Suomea taidetaan olla. Meidän piha on Raumal ja mökki Eurajoella. Huh, helpottavaa tietää että 20 cm multaa riittää päälle. Tiedän että saan äheltää kivien ja juurien kanssa kun alan kaivaa kärhöille kuoppia. Elämän ekat kärhöille istutukset, joten tässähän on odotettavissa oikein merkkipäivä!

  Akileija: kiva kuulla että kevätkaihonkukka on kestävää sorttia. Vuorelan puutarhassa pitää ehdottomasti vierailla toistekin!

  VastaaPoista
 4. Täällä kans melkein naapuri. Varjoyrtti on kiitollinen kasvi minulla asustaa kimpassa sormivaleangervon kanssa. Kevätkaihonkukka kuuluu ehdottomasti kevääseen!

  VastaaPoista
 5. Eine schöne Pflanzenauswahl hast du erstanden.
  Die Pachysander wachsen bei mir im Vorgarten unter den Rhododendron. Sie breiten sich stark aus und sehen immer schön grün aus.
  Gruß, Anette

  VastaaPoista
 6. Kevätkaihonkukka on yksi ehdottomia suosikkejani. Todella kaunis!
  Ihana postaus sinulla, tuli oikein hinku jo taimikauppaan :)

  VastaaPoista
 7. Taina T: Hauska kuulla kuulumisia lähitienoolta. Varjoyrtit odottaa edelleen istuttamista. Toivotaan niille menestystä kunhan saan ne istutettua.

  Danke Anette!

  Kiitos Marri! Tamikauppat ovat kyllä ihan parhaita :)

  VastaaPoista