2015-08-03

Tuoksuhernehässäkkä

Tuoksuhernesekoitus on roihahtanut hillittömään kasvuun keväällä tuodussa uudessa mullassa (joka on pysynyt riittävän kosteana). Etupihalla on aikamoinen Muumimamman ihmeköynnös sekamelska. Keväällä luonnonoksista tekemäni kiipeilytuet ovat hautauneet versojen sekaan ja vaikuttavat lähinnä huvittavilta pikkuviritelmiltä. Nyt olen hädissäni käynyt tökkimässä keppejä ympäri etupihaa, sillä tuoksuhernerykelmät ovat levittäytyneet sekä pituus että leyssuunnassa ihan vallattomasti. Ensimmäisiä kukkiakin on ilmaantunut. Kauniita värejä kaikissa.

Näitä tuoksuhernerykelmiä on etupihalla kolme. Keskellä ylhäällä näkyvät kepit, jotka sidoin yhteen keväällä. Tuoksuherne ei kuitenkaan halunnut mennä suppuun kuten sitomani kepit vaan rehottaa ympäriinsä. Kuvan oikeassa reunassa etualalla on kepukka, jonka tökkäsin siihen illalla. Se oli turhan panttina kirsikkapuun vieressä, joten sai vaihtaa paikkaa. Varmaan tuoksuhernee lonkerot tarttuvat siihen huomenna. Tuollaisia kepukoita vois nyt tökkiä pihalle ainakin kymmenen lisää. Tuoksuherne olisi iloinen.
2 kommenttia:

  1. Mun lempparikukka, mutta ei viihdy hoivissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa etupihan auringossa ovat kasvaneet hyvin tuoreessa maassa. Tänään kävi tääl vähän huonosti tuoksuherneille ja monille muille kasveille kun tuli roimasti likavettä katolta niskaan.

      Poista