2015-11-08

3 x hillo

Meidän metsäeskarilainen on syksyn aikana monta kertaa kertonut hilloprojekteista, joita eskarissa on ollut. Mustikka-aikaan oli usein suu ja vaatteet mustikassa. Kotiin tuli mustikkasaalista ja herkkusuu aneli äitiä tekemään mustikkapiirakkaa...

Metsäeskarilaisten hilloprojekti huipentui tähän aamuun, kun meidän isä ja muut isät saivat lahjaksi paketin, jossa oli mustikkahilloa, puolukkahilloa ja omenahilloa. Kunkin purkin kannessa merkintä sisällöstä ja itse kerätyt metsän heinät hillopurkkien turvana.

Koululaisen paketista kääriytyi söpö pienilehtinen kasvi, jota emme kotivoimin tunnistaneet. Paketista ei löytynyt vinkkiä mikä kasvi mahtaapi olla....Hyvää sunnuntaita ja isänpäivää!

6 kommenttia:

 1. Voi että! Aivan ihana isänpäivälahja! Kivaa juhlapäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumies on ollut niin töpinöissän noista hillopurkeista. :)

   Poista
 2. On tosi hieno isänpäivälahja, isä varmaan ihastui ikihyviksi. Hauska tuollainen metsäpäiväkoti, tekevät varmaan paljon retkiä metsään? Arvailen, mutta kasvi näyttää kalanchoelta eli tulilatvan sukuiselta kasvilta. Sitten vielä kommenttiisi liittyen: otan hyasintin hatun pois kun sieltä pilkistää vihreää. Amaryllisten suhteen en vielä tiedä miten toimin, ekaa kertaa kokeilen vanhojen kanssa. Luulen, että nostan nyt valoon kun niistäkin pilkistää vihreää. Mutta luontaisen kukintarytmin mukaan kukkivat vasta helmi-maaliskuussa kun on kyse vanhoista amarylliksistä. Ne preparoidut sipulit on käsitelty niin, että kukkivat joulunaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista lahjakasvin ja sipulikasvien suhteen! Googlailen kasvatusohjeita. Metsäeskareilla on kota metsässä ja viettävät 4 päivää viidestä ulkona, ovat tosi sissiryhmä :). Hyviä sipulinkasvatuksia!

   Poista
 3. Suloinen lahja ja oi oi noita purkkien kansia.

  VastaaPoista
 4. On ne aika söpöiset :)

  VastaaPoista