2015-11-27

Kolmen havun kranssi ja muutama muu


Pääsin tiistai-iltana tekemään havukranssin Rauman Normaalikoulun  Seminaarin puutarhalle. Homma oli aivan luxusta, sillä puutarhuri oli tehnyt osallistujille valmiiksi villiviinistä kranssipohjat ja havut hän oli katkonut isoihin laatikkoihin sopiviksi pätkiksi. Havuista sai valita marjakuusta, mäntyä ja kuusilajiketta, jonka alapuolelta neulaset olivat hopeaiset ja päältä vihreät. Näimme myös valmiita kranssimalleja, joissa oli käytetty sammalta. Idea sekin, että peittää vain osan kauniista kranssipohjasta havuilla tai sammalilla!

Ei siinä mennyt edes tuntia, kun kieputin kaksi kranssia valmiiksi. Glögi maistui ja puutarhalta ostin tuliaisiksi kolmea eri lajiketta härkäpavun siemeniä. Olivat kuulema juuri pussittaneet niitä oppilaiden kanssa.

Tässä  teille kuvat havukransseista. Lopussa olevat jouluiset kranssit kuvasin Seminaarin puutarhalla jo vuosi sitten.


Kolmen havun kranssi

6 kommenttia:

 1. Kauniita kransseja. Kiva lukea, että olet ollut Rauman seminaarin puutarhassa. Siellä minäkin kävin viime kesänä. Todella kaunis paikka. Tyttäreni asuu Raumalla (tai oikeastaan Reilassa); olemme tulossa sinne jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten matkustamista lähes poikki koko Suomen! Toivotaan tännekin lunta takaisin jouluksi. Seminaarin puutarhassa alkaa joulukukkanäyttely reilun viikon päästä. Täytyy katsoa pääsisinkö poikkeamaan. Puutarha on tuossa ihan lähellä.

   Poista
 2. Hurjan tunnelmallinen kranssintekotilaisuus ollut teillä ja lopputulokset ovat upeita! Ihan kuin tuossa yhdessä olisi ollut ruusunkukkia, ihastuin siihen (ylärivissä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kuivakukkia oli tosiaa osassa kransseja. Taisivat olla juuri ruusuja :)

   Poista