2016-12-04

Amarylliksen kukitus uudelleen

Jee, amarylliksen nuppu näkyvissä jälleen! Viime vuonna loppusyksystä hankin ison 'Apple Blossom' ritarinkukan. Se alkoi viimeeksi kukkia joulukuun alussa, neljä viikkoa istutuksesta. Komeat lehdet kasvoivat talven ja kevään kuluessa. Lähes koko kuluneen kesän sipuli kuitenkin virui pihalla kuivissaan, sillä lopetin sen kastelun jo juhannuksena.

Sipuli on kesän jälkeen ollut kellarissa, ja nyt siitä tosiaan pilkistää nuppu. Olenpas iloinen, että nuppu tuli näkyviin ja vielä näin aikaisin ennen joulua.  Tuttu puutarhuri vinkkasi, että kannattaa lopetaa sipulin kastelu jo juhannuksena jos toivoo ritarinkukan kukkivan jo jouluna.

Norsupoika avittaa ritarinkukan nuppua esiin

Innostuin kuvaamaan meidän norsulauman jäseniä kukkien kavereina. Kolme pientä elefanttia marssii instatililläni @marianpuutarhassa.Tässä vielä elegantti neitonorsu, joka halusi poseerata hyasintin rinnalla.

Neitonorsu ja hyasintti


10 kommenttia:

 1. Ihana norsu punkemassa amarylliksen nuppua :-) Onpa onnistunut kasvatus! Mulla ne kukkivat miten sattuu, useimpina vuosina ei ollenkaan, kun en ole laisinkaan noin järjestelmällinen. Itse asiassa just katsoin, onko yksi ritarinkukka menehtynyt, tai sitten olen vain antanut sen kuivua - voi se olla paleltunutkin :-D Mahtavaa, että sulla on kukkaloistoa justiin jouluksi luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norsu on kyllä hyvä apu amarylliksen kasvatuksessa :D. Toisessa valkokukkaisessa sipulissa ei näy nuppusta ainakaan vielä. Pitänee ehkä laittaa isoin patriarkka norsu sitä tuuppimaan!

   Poista
 2. Upeasti olet onnistunut. Meillä on kotona selektiivilasit ikkunoissa ja arvaa vaan tuleeko kasvatuksista "raaskuja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää mainiolta tämän kukan kanssa. Teillä on hyvät energiansäästölasit, mutta harmi et kukat ei niistä tykkää. Valmiina ostetut amaryllikset kukkivat varmasti hyvin sinullakin.

   Poista
 3. Tuo amaryllys on aika haastava! Joskus yrittelin - onnistuin ja epäonnistuin, mutta nyt on tullut niin ihania vinkkejä amaryllyksen kukittamisesta, että yritän jälleen :D Ihanat norsut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa yrittää. Kun on vähän haasteellista niin sitä mukavampaa kun onnistuu!

   Poista
 4. Voi että, sinulla olikin hienot kasvatusohjeet. Itse olen niin laiska, etten jaksa mitään erityistoimenpiteitä, mutta onneksi tuntuvat kukkivan silti. Apple blossom onkin tosi nätti amaryllis! Ihana kun se kukkii sinulla pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan pitää amarylliksistä entistä enemmän. Punainen 'Red Knight' on ollut kukassa keittiössä jo pitkään ja edelleen siinä on vielä avautumattomia nuppuja - kukkii siis tosi pitkään :)

   Poista
 5. Niin ne ovat erilaisia, minä kastelin sillointällöin koko kesän ja amaryllis kukki kasvarissa syksyllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää :). Minulla on nyt neljä sipulia eli pari enemmän kuin viime vuonna. Taidan antaa niiden kasvaa rauhassa ensi kesänä, ainakin osan. Tuntuuhan se vähän kukan kidutukselta, jos lopettaa vesitarjoilun jo juhannuksena.

   Poista