2016-12-18

Jouluruusun tarina Maatiaisessa

Minulta kysyttiin jokin aika sitten kirjoittaisinko jutun jouluruususta Maatiaiseen eli Maatiainen ry -yhdistyksen lehteen. Hienosti osasivatkin kysyä, sillä jouluruusu on ehdottomasti ykköskasvi, josta pidän valtavasti, sillä se on viihtynyt puutarhassa hyvin. Joskin onhan se välillä aiheuttanut pieniä sydämentykytyksiä.

Tänä keväänä olin aivan varma, että kasvi on heittänyt henkensä, sillä siitä ei ollut keväällä jäljellä yhtään mitään. Myöhään keväällä kuitenkin vihreitä lehtiä alkoi puskea mustasta mullasta! Jihuu se selvisi kovasta talvesta!!! Jouluruusuni koko tarinan voitte lukea uusimmasta Maatiaisesta.

Palasin eilen Bristolista ja kotona odotti tämä uunituore lehti. Huikea jouluyllätys oli, kun olivat lehden toimituksessa laittaneet tutun kuvan kansikuvaksi. Sain asiasta kotiväeltä viestin aikaisemmin tällä viikolla oikein Englantiin asti. Aivan mahtava juttu!


Uusi Maatiainen ja nekkutuliaiset Bristolista
Kirjoituksesta ja kuvista on taitavan taiton myötä tehty hyvän näköinen juttu
Jutun pääosan esittäjän 'Helleborus niger' lehtiä täplittivät tänään vesipisarat. Pitihän häntä käydä moikkaamassa ja kertoa, että ihan olet nyt lehtijulkkis.

Suuret kiitokset hienosta taitosta ja jutun viimeistelystä Maatiaisen toimitukseen. Sekä iloiset joulun toivotukset! Minulle tuli mukava olo, kun näin miten hienon aukeaman olitte lehteen tehneet.


10 kommenttia:

 1. Voi kun kiva juttu! Täytyykin syynätä lehti tarkasti, kun sen saan käsiini.
  Ihana julkkis-ruusu siellä aivan vihreänä ♥ Meillä noiden vitsaus on peura, kauris tai jänis - kukat ja suurin osa lehdistäkin syödään, se on niin harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdessä onkin paljon ja monipuolisesti kiinnostavia juttuja luettavaksi. Voi himpskatti noita kaikkia laiduntajia mitä sinun tiluksilla liikkuu. On ne niin niin harmi vierailijoita.

   Poista
 2. Trevligt Maria och julrosen är värd all uppmärksamhet, speciellt den vita eller "niger" som den av någon konstig anledning heter. Niger betyder svart.

  Den frösår sig ordentligt så om man har en moderplanta får man massor med små frösådder.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo nimi "niger" on hämmentävä, kun suomenkielinen kukan nimi on vaaleajouluruusu. Olen iloinen muutamasta tsimesta joita pihalle on tullut. Ehkä niitä vielä kasvaa lisääkin

   Poista
 3. Upea jouluyllätys! Varmasti oli mukava kotiinpaluu. Tänään oli Honkkarissa edullisia jouluruusua ja vieläkin harmittaa, etten yhtään ostanut. Jos tämä vähäinenkin lumi sulaa, kuten on ennustettu, ne olisi voinut ehkä jopa istuttaa maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehti oli hyppysissä heti kun olin saanut laukun suurin piirtei purettua :). Minullakaan ei ole nyt jouluruusua sisällä, mutta ehkä sellaisen vielä hankinkin. Meillä vilpolassa olisi vielä tilaa.

   Poista
 4. Kiva juttu, harmi kun tuota lehteä en taida saada käsiini. Muutoin olisi ihana lukea. Terkkuja julkkis-jouluruusulle :) Ja iloista joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehti taitanee mennä jakoon vain Maatiaisen jäsenille. Ehkä myös myyvät sitä puodissaan Helsingissä, mutta R-kioskilta ei tosiaan löydy ;). Jouluruusu on iloinen saadessaan terkkuja joulun alla. Oikein mukavaa jouluaikaa sinullekin!

   Poista
 5. Minäkin pidän jouluruusuista. Tummanpunainen olisi upea saada puutarhaan perus valkoisten kasveriksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, hankitaan molemmat vielä punainenkin jouluruusu!

   Poista