2017-06-22

7 juhannuskukkaa

Valitsin teille lukijat juhannukseksi 7 ajankohtaista kukkaa, jotka syystä tai toisesta sykähdyttävät minua juuri nyt juhannusjuhlan kynnyksellä.

1. Tove Jansson -Tarhapimpinellaruusu
Puutarhassa iät ja ajat ollut juhannusruusu on omenapuiden katveessa varjossa eikä kuki tänä vuonna vielä juhannuksena, mutta toisaalla 'Tove Jansson' aukaisi ensimmäisen kukkansa, joten siitähän tuli loistava juhannusruusu! Tove on ollut minulla vasta yhden kesän ja siinä on jo aika paljon nuppuja. Tämä saa todella sydämen läpättämään ja sopii hyvin juhannustunnelmaan.

2. Loistotädyke - Veronica austr. teucrium
2. Loistotädyke - Veronica austr. teucrium
Loistotädyke on LOISTAVA! Kahdesta viimekesäisestä Vuorelan puutarhan taimesta on kasvanut ihan mielettömän hieno sininen kasvusto. Loistotädykkeen rehevyys yllätti kaikki odotukseni :)

3. Akileijat

Akileijat ovat minusta  ehdottomasti juhannuskukkia. Puutarhan vanhat asukkaat kukkivat hienosti ja myöhäisemmät lajikkeet aloittelevat kukintaansa. Siementaimien kukintaa odottelen myös innolla.

4. Lemmikki

Lemmikit ovat kukkineet jo monta viikkoa. Ne ovat kukkineet tänä vuonna todella runsaasti puutarhassani ja ovat tuoneet tänne kepeää kesätunnelmaa. Nyt alkaa niiden aika olemaan ohi ja tällä viikolla olen poistanut niitä läjäpäin monesta penkistä. Olen muutamana iltana ihmetellyt, että missä viime vuonna kasvattamani punahattujen taimet ovat? Mihin ne oikein istutin?  Ne löytyivät, kun revin lemmikkejä pois :)

5. Tarhaidänunikko - 'Coral Reef'

Tarhaidänunikkojen  silkkiset jättikukinnot ovat superkesäisiä! Ja nuput näyttävät hauskoilta, kun kukka alkaa kuoriutua esiin. Miten sen terälehdet oikein on taiteltuna tuonne nupun sisään?

5. Tarhaidänunikko - 'Coral Reef'
6. Harjaneilikka (taustalla hopeahärkki)
Aurinkopihan harjaneilikat ovat aloittaneet kukinnan. Niitä oli paljon viime kesänä ja nyt niitä on vielä enemmän!!! Voipi olla että kuvaan niitä blogiin vielä muutaman kerran....

7. Pionit
Pionien kukinta on yksi kesän kohonkohdista. Nuput paisuvat lupaavasti. Kiinanpionin (Paeonia lactiflora 'Kansas') nupuissa näkyy jo selvästi punaista ja ne ovat isoja!


Oikein mukavaa ja nautinnollista juhannusta!

22 kommenttia:

 1. Ovat tosiaan sykähdyttäviä. Kukat eivät viileää kavahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hennamar! Kukat taitaa tykätä mielummin vähän viileästä kuin helteestä :)

   Poista
 2. Ihanat juhannuskukat! <3
  Tuo tarhaidänunikko - 'Coral Reef' on ihan unelma. Se kirjautui mun haavelistalle ehdottomasti.
  Ihanaa juhannuksen aikaa ja kaunista kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, 'Coral Reef' on ihana ja kannattaa istuttaa johonkin muuallekuin suklaakirsikan viereen niin kuin minä tein. Unikot huitelee kirsikkapuun oksien seassa. Pieni puu ja korkeat kukat 🌸

   Poista
 3. Aivan ihania kukkia ja kuvia! Hyvää juhannusta :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja oi tuota kukkaloistoa..

  Ihanaa Juhannusta

  VastaaPoista
 5. Sykähdyttävät nuo kaikki täälläkin.♥

  VastaaPoista
 6. Kauniit juhannuskukat! Meillä ei kaikissa noissa näy vielä kukkia.

  VastaaPoista
 7. Meillä osa noista kukista on vasta nupuillaan, harjaneilikat eivät ole edes paljastaneet väriänsä vielä :) Kauniita kukkia kaikki esittelemäsi, akileijat ovat kyllä lemppareitani. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Ihania juhannuskukkia! Meillä lemmikit ovat myös kukkineet todella pikään, ne ovat myös itse levinneet melkein jokaiseen kukkapenkkiini:)
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkia jokainen! Tove Janssonin kukka on kuin punaista samettia. Minulla oli useita nuppuja, mutta osaan on hyökännyt ilmeisesti vattukärsäkäs. Saa nähdä, ehtiikö loput nuput aueta, vaikka poimin kaikki nuokkuvat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan vattukärsäkäs, Toivottavasti se ei ehtinyt tuhota kaikkia nuppuja. 🌺

   Poista
 10. Kiitos juhannuskukista! Täällä juhannusruusu kukkii talon seinustalla, kun taas pihan toisella laidalla se on vielä nuppuvaiheessa. Suloista suven juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa juhannuksen jatkoa sinullekin 🌸😊

   Poista
 11. Upeat kuvat juhannuskukkijoista! Hyvää juhannusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 Mukavaa juhannuksen jatkoa sinullekin💛

   Poista