2016-07-24

'Villa Roma' - White & Rose

Tuoksuherneet ovat alkaneet kukkia ruukuissa - minulla 'Villa Roma' White & Rose. Eikö olekkin vastustamaton nimi tällä tuoksuherneellä. Se on hyvin matala lajike eli vain 25 cm korkeaksi kasvava 'Villa Roma' näyttää nyt oikein rehevältä samassa ruukussa yhdessä pienien tuoksumiekkaliljan sipulien kanssa. Ajattelin että tuoksuherne saisi tukea tuoksumiekkaliljan lehdistä ja liljan pikkumukulat taasen kasvaisivat kuin varkain ensi kesäksi kukintakokoon tuoksuherneiden seassa.

Tuoksuherne 'Villa Roma' White & Rose
Tuoksuherne ja tuoksumiekkalilja
Loppupeleissä uskoni tuksumiekaliljan kykyyyn toimia tuoksuherneen tukena on näemmä kuitenkin horjunut, sillä ruukussa näyttää sojottavan jos jonkinlaista tikkua.  Ehkä on uskottava, että ei tuo tuksuherne tuosta tosiaankaan kasva korkeammaksi. Muistelen viime kesää, kun puutarhassa rehotti sellaisia kaksimetrisiä "tuoksuhernepensaita"....


Osa daalioista kukkii.
 
Kruunuvuokkojen mukuloita laitoin keväällä myös pussillisen ruukkuihin. Muutamista kukista olen päässyt nauttimaan, mutta niin vain joku toukka iski niihin ja ne rouskuttelivat kukkia poskiinsa. Erityisesti tuo vuokon keskellä oleva siemenpallo oli maukas.
 
 
 


Pioniunikkoja kukkii vielä harvakseltaan ja yksittäiset kukat ovatkin oikein viehkeitä.


13 kommenttia:

 1. Hieno tuo pioniunikko! Ja tuoksuherneen nimi on varsin kuninkaallinen, en tiennyt että noinkin matalaa mallia löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikkojen ohi ei oikein voi kävellä ilman, että niistä nappaa kuvan ;). Ensimmäistä kertaa minulla näin matala tuoksuherne. Kasvaakohan se tuosta sitten sivusuuntaan....

   Poista
 2. Minäkään en ole aiemmin tiennyt, etä noin matalaa tuoksuhernette on olemassakaan. Sehän onkin varmasti kiva varsinkin ruukkukasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ruukkuun ajattelin keväällä tämän olevan kätevä. Toivotaan et kukinta jatkuu myös matalalla tuoksuherneellä pitkään.

   Poista
 3. Tosi kiva tuollainen matala tuoksuherne! Sellaista täytyykin hankkia. Mulla on Cupania, ja se on niin ihana, mutta laitoin sitä myös pariin ruukkuun, joissa ei tukien korkeus tule millään riittämään :-D
  Ihana värikin tuossa, ja nimi tosiaan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cupaniassa on hehkuvan voimakkat värit! Ehkä sinulle kasvaa sellainen ihana tuoksuherneputous sen jälkeen kun Cupania on kiivennyt tuet ylös asti :D

   Poista
 4. Suloinen tuoksuherne, aivan ihana väriyhdistelmä. Tänä vuonna en jaksanut kylvää tuoksuherneitä, koska ne epäonnistuivat viime vuonna totaalisesti. Tällaista matalaa lajiketta voisin kuitenkin ensi vuonna taas kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla maahan kylvetyt tuoksuherneet eivät tänä vuonna ole kasvaneet kunnolla kun niin kuivaa. Ruukuissa rehottavat, kun niitä olen kastellut urakalla. Aurinkoa, vettä ja ravinteita niin ne menestyvät. Kannattaa kokeilla tauon jälkeen!

   Poista
 5. Mulla ei ole ikinä ollut tuoksuhernettä, mutta ens keväänä mulla on kasvihuone niin voi kasvattaa vaikka mitä. Osallistu kastehelmi (6) kulhojen arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kasvihuone tulee olemaan niin mukava. Osallistuin :)

   Poista
 6. Tuoksuherneet ovat niin kauniita! Minulla ovat vielä nupullaan. Matala lajike on varmasti kätevä ruukuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuherneet ovat kyllä kauniita ja myös väreissä löytyy.

   Poista
 7. Schön sieht dein Sommergarten aus. Die Duftwicken blühen hier in der Nachbarschaft. Nur in meinem Garten wollen sie nicht. Dabei sind sie so hübsch.
  Gruß, Anette

  VastaaPoista