2016-07-02

Peurankello on kestävä ja kaunis

Peurankello on asustanut tällä tontilla pidempään kuin minä. Taisin heti ensitapaamisella ihastua siihen, sillä onhan kukinto nätti kuin mikä. Välillä on kuitenkin aikoja, kun toivon sen häviävän  ihan johonkin muualle [leviää sinne tänne juuriversoilla ja ties miten]. Minun mielipiteet eivät siis paljoa peurankelloa hetkauta. Se kukkii uskollisesti joka vuosi ja valitsee paikkansa ihan itse.

 Peurankello viihtyy auringossa tai puolivarjossa
 Peurankello on tehnyt aurinkoon muhevaan multaan upeamman kasvuston kuin koskaan!

Tässä kuvassa on kukilla katse.
Huokailen vieläkin harjaneilikoiden edessä. Yksi perhonen on löytänyt ne.

Yläkuvan maksaruoho on myös tontin "alkuperäisasukkeja", joka on tullut paikalle ennen minua. Viime keväänä ajattelin hyödyntää sen sitkeytä, sillä minulla on aaavistus, että hän on selvinnyt useammankin vuoden täällä ilman mitään hoitotoimenpiteitä. Perkasin orapihlaja-aidan juurelta heinät pois, Seassa olleet maksaruohon jakopalat tökin takaisin uuteen multaan.Maksaruoho on villiintynyt kasvamaan ihan täysillä. Enää ei tässä paikassa ole tilaa ruohoille.  Ihan lähipäivinä maksaruoho alkaa kukkimaan.

Lollypopit loistossaan. Hyvä että varret eivät näy kyvassa . Liljakukot ja niiden toukat ovat hyödyntäneet lehdet tehokkaasti.

20 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista kukintaa sinulla on puutarhassasi. Kaikki niin kauniita kukkia. Upeat harjaneilikat. Meillä kaikki kaksivuotiset kuolivat viime talvena. Ostin pari harjaneilikkaa tämän kesän iloksi. Meilläkin liljat alkavat avautua. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Peurankellot kukkivat meilläkin parhaillaan. Pidän niistä.

  VastaaPoista
 3. Peurankello on minustakin kaunis, vaikka vaatiin kukinnan jälkeen alasleikkauksen kun menee kamalan näköiseksi. Voi että miten kauniit harjaneilikat, olen monta vuotta suunnitellut niiden kylvämistä ja aina vain se on tekemättä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikoita kannattaa kyllä kylvää. Kylvin niitä lisää tänä vuonna, jotta olisi niiden kukintaa myös ensi kesänä. Täytyypä mnunkin sitten napsia nuo peurankellot pois kun ovat kukkineet...

   Poista
 4. Peurankelloa löytyy omastakin puutarhasta. Se on kyllä hieno kasvi upean värisine kukintoineen. Upeita ovat myös nuo harjaneilikkasi ja pionisi:)

  VastaaPoista
 5. Peurankelloa minullakin, mutta kasvaa niin varjossa, että varret kaatuvat. Kukinto kohoaa hieman maanrajasta ylöspäin ja näyttää, kuin olisi kovinkin matala. Täytynee siirtää valoon, ettei menehdy. Kauniita ovat myös harjaneilikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäävät kyllä auringosta ja kestävät siirtämisen aivan varmasti!

   Poista
 6. Ihania sävyjä, etenkin harjaneilikat ovat suloisia.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kukintaa! Minulla on valkoinen peurankello jossain. Pitäsi ehkä pelastaa se paremmille kasvupaikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista peurankellao en olekkaan nähnyt. Se on varmasti tosi harvinaisuus!

   Poista
 8. Ihanaa kukkaloistoa. Kauniin värinen tuo peurankello

  VastaaPoista
 9. Minulla on valkoista peurankelloa puolivarjossa. Joka kesä keskimmäiset kaatuvat, lakoavat. Reunimmaiset pysyvät paremmin pystyssä. Tänä kesänä on satanut paljon, että sade on myös pieksänyt niitä. Penkki näyttää siltä, ihan kuin joku ok olisi istunut keskelle. Onko teidän peurankellojen juurella hieman erinäköisiä lehtiä mitä perennan varressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin,että juurella on lehtiä, joissa on pitkä lehtiruotti, kun taas varressa olevat lehdet kasvavat suoraan varressa kiinni. Harmilloista, että ne ovat sinulla niin kaatuilleet. Ehkä ne kasvattavat tukevammat varret saadessaan mahdollisimman paljon aurinkoa.

   Poista