2017-08-19

Lupaavaa!

Olen kesän mittaan seuraillut miten Hopeasyysvuokko 'Robustissima´on kasvattanut mahtavan määrän lehtiä.

Keväällä en koko kasvia edes muistanut ja lähellä oli että olisin repinyt koko kasvin rikkaruohona pois, kun ajattelin, että mikäs rikkaruoho tuolta noin pontevasti puskee. Palasin tänään Helsingistä kotiin ja syysvuokko oli aukaissut ensimmäiset kukat. Nuppuja on lupaavasti tosi paljon!

'Robustissima' on ilmiselvästi kotiutunut valkoiseen penkkiin parin vuoden jälkeen! Nuppuja on yhdessä kukkavarressa vaikka kuinka!

Tarhasyysvuokot 'Honorine Jobert' ja 'Whirlwind' eivät sensijaan kumpikaan selvinneet talvesta 2015-2016.

Hopeasyysvuokon yhdessä kukkavarressa ainakin kahdeksan nuppua!

Anemone tomentosa 'Robustissima'
 Keväällä istuttamani kärhö Clematis vit. Södertälje on kukassa.


Punahatut kukkivat aurinkopenkissä niin komeasti, että innostuin ostamaan näitä tällä viikolla pari lisää, kun vastaan tuli Vuorelan puutarhasta kotoisin olleita vankkoja taimia.Koreatörmäkukkaa kasvatin siemenestä keväällä. Taimia selvisi loppujen lopuksi hengissä vain muutama. Näistä ei siis tullut näyttävää ryhmää, mutta ovathan yksittäisetkin kukat kauniita.

Onko teillä muuten vinkkejä valkoisten kukkien kuvaukseen? Minulla niistä tulee ylivalottuneita valkoisia läiskiä tai sitten ympäristö "mustuu", jos valkoisessa kukassa on kontrasteja/sävyeroja

Alla kaksi "valkoista aukkoa" eli koreatörmäkukka ja Louise Bugnet:


Jättiverbena pitää kukintaa yllä aurinkopenkissä, kun sormustinkukka ja pensaskärhö (Clematis recta) ovat jo lakastuneet

Punahattu

12 kommenttia:

 1. Sinulla on kaunista kukintaa puutarhassasi. Minäkin hankin lisää punahattuja; niiden myötä tulee perhosia puutarhaan. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokukirjoitti blogissaan lisäksi punahattujen hyvistä puolista, että ne pysyy topakasti pystyssä :). Meiltä on perhoset kaikonneet sitten alkukesän. Toivottavasti niitä tulee vielä!

   Poista
 2. Ihanat kukat! Syysvuokot ovat haastavia, ilokseni huomaan yhden viime vuonna istutetun olevan hengissä, ja yksi vanhempi, joka juuri tuon saman edellistalven jälkeen nousi parin lehden voimin vasta loppukesällä, on tänä vuonna jo paremmassa hapessa ja on nupulla. Moni on kuollut, mukaan lukien hopeasyysvuokot, monta yritystä on ollut - niitä täytyy silti vielä kokeilla uudestaan.
  En osaa oikein sanoa tuohon valkoiseen... täytyy yrittää kuvata mahdollisimman valoisaa taustaa vasten, tai jos kamerassasi on mahdollisuus, säätää valotusta pienemmälle. Mutta se tummentaa taustaa entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen tausta olisikin hyvä ratkaisu, koska silloin sävyerot on pienimmät. Lakanat roikkumaan kukkien taakse :D. Tausta tulee valotusta pienentämällä tosiaan helposti liian synkäksi

   Poista
 3. Kaunis syysvuokko, näyttää tosiaan lupaavalta! Minulla syysvuokot eivät ole pysyneet hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ne pari muuta kuoli heti ekana talvena, mutta tämä yksilö voi hyvin. Tuntuvat olevan aika talvenarkoja.

   Poista
 4. Höstanemonen är vacker men kan bli ett riktigt ogräs med tiden. Jag tog bort mina då de började växa ut i gångarna.

  Jag är urdålig på att fotografera vita växter, de blir oskarpa och helt värdelösa på bilder. Tyvärr vet jag inte hur man kan komma till rätta med problemet.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Gunilla! Kokemuksia on sitten monia tämänkin kasvin suhteen. Monella se kuolee talvella, mutta voi myös kasvaa ihan rikkaruohon lailla. Eipä tuo minun rikkaruohoajatus sitten ollutkaan ihan tuulesta temmattu.

   Valkoisten kukkien kuvaaminen on tosiaan haasteellista, kun ei osaa parhaita kuvaustapoja.

   Poista
 5. Onpa mukavaa, kun jokin arka kasvi nousee talven jälkeen ja aloittaa kukintansa! Nuo syysvuokot taitavat olla aikamoisen arkoja kasveja. Ostin tänä kesänä kaksi komeaa yksilöä, valkoinen näyttää jo nyt kovin kuolevaiselta, mutta vaaleanpunainen `Lady Emily´ on terhakkaasti myös avannut nuppujaan. Valkoisten kukkien kuvaaminen on minustakin haasteellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että Lady Emilyselviää talvesta niin saat ihastella sen kukintaa vielä uudestaan. Kannattaa laittaa sille talvisuojausta!

   Poista
 6. Upeita kuvia ja ihania kukkia♥ Toivotaan että lämpöisiä, aurinkoisia ilmoja vielä tulisi ja saisi upeasta kukinnasta vielä tovin nauttia! Kaunista sunnuntaipäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi💚. Sait minut hymyyn :)

   Poista