2017-08-28

Juhlatunnelmissa

Raumalla vietettiin eilen Venetsialaisia eli mökkikauden päätösjuhlaa. Meidät oli kutsuttu ystävän luokse juhlistamaan kesäiltaa ja heidän uusitun terassipihan avajaisia, joten Venetsialaisten juhlinta sujui oikein hienosti, vaikka ei mökillä tänä vuonna oltukaan. Ihana ilta :)


Ystävien terassi on superviihtyisä. He ovat tänä kesänä laajentaneet terassia kiveysalueilla.Tälläisä paperilyhdyn näköisiä ulkovalosarjoja on nykyään saatavilla. Lyhty ei ole paperia vaan säänkestävää kangasta.


Lapsista oli jännää polttaa pitkiä sädetikkuja.


Täytyypä laittaa vielä toinenkin juomakuva, kun näin hienosta pullosta sain  maistiaisen illan päätteeksi :)Tänään on jatkunut leikkimökin muutos kohti kukkahuonetta.... Ikkunat ovat vielä asentamatta paikoilleen, mutta niiden asennusaika alkaa jo häämöttää horisontissa. Sittenpä onkin juhlavaa kun saadaan ekat ikkunat kiinni kukkahuoneeseen!

Vanhoja ikkunoita poistaessani useampikin ruutu hajosi, sillä niitä oli kiinnitetty jossain vaiheessa pokiin silikoonilla, mikä nyt on ihan vihoviimeistä tököttiä puupokissa. Tein viikolla inventarion ja kolme ikkunaruutua uupuu. Mene tilaamaan lasit huomenna lasitusliikkeestä.

Tästä ikkunasta puuttuu lasi

Tänään putsasin ja  maalasin vahoja sormikoukkuja ja pyrstökoukkuja. Piti saada vanhat kunnon rautaiset koukut, joten vähän työtä on teettänyt niiden putsaaminen ja maalaus. Pyrstökoukkuja eli karmiin tulevia sormikoukun vastakappaleita löytyi Porin Varaosapankista.

Sormikoukkuja ja kulmarautoja
Olen juhlatunnelmissa myös siksi että viikolla sain valmiiksi Suomen Luonto -lehden verkkolehteen blogikirjoituksen: "Meritaimen ja Vanha Rauma kaipaavat huomaavaisuutta ja huolenpitoa" Juttu  löytyy täältä KLIK

Joukkoa Raumanjoen taimenia seurataan seurantasiruilla. Olen ueammankin illan pyöritelly tuota havaintoaineistoa juttua varten. Tänä kesänä kala nro 008 rekisteröityi yli 100 000 kertaa seurantasirun ansiosta  havaintopaikassa, joka on Vanhassa Raumassa sillan alla. Annoin kalalle nimen, joka selviää kyseisestä  #muutos-verkkolehden blogijutusta :)

4 kommenttia:

 1. Leikkimökki muuntautuu hienosti kukkahuoneeksi. Laitathan projektin edistymisestä lisää kuvia.
  Toivon Iirolle ja kumppaneilleen menestyksestä tulevaisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se muuttuu pikkuhiljaa, varmasti laitan kuvia kunhan ekat ikkunat paikallaan! :). Tänään oli maalausta ja kittasin yhden ruudun pokaan kiinni. Jep täytyy käydä joku kerta tsekkailemassa onko Iiro vielä maisemissa ;)

   Poista
 2. Kiinnostava tuo sinun leikkimökki kukkahuone projekti. Mistäköhän noita paperilyhdyn näköisiä valosarjoja voi ostaa?

  VastaaPoista
 3. Mielessäni jo kuvittelen mökkiin kunnostettuja ikkunoita ja pariovia :) ja sinne saa sitten jotkun kivat ulkovalot syksyksi ja talveksi tunnelmaa luomaan. Ystäväni valosarja taisi olla Claes Ohlsonin poistomyynnistä....

  VastaaPoista