2017-09-01

Syksyinen aurinkokylpy

Teassille on tänä kesänä kerääntynyt aikalailla ruukkuja. Huomasin, että nehän näyttävät oikein pirtsakoilta syyskuun alkaessa. Alkuillasta aurinko kääntyy paistamaan terassille ja saa verenpisarat, pelakuut ja muut kukkijat loistoon.

Katos suojaa kasveja sateelta ja vähän myös viileiltä öiltä. Sitruuna ja oliivipuu ovat kylläkin jo viettäneet aikaa sisällä vilpolassa - ainakin yöt. Lämpiminä päivinä nostan ne terassille saamaan aurinkokylpyjä.


"Leikkimökistä kukkahuoneeksi" -projekti etenee. Maalatut saranat, sormikoukut ja tuulihaat ovat jo kuivuneet sateen suojassa.

Laskin tänään, että viisi ikkunaa on valmista ja enää kaksi on keskeneräistä :) 9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ruukkuihin on tullut loppukesäksi mukavasti rehevyyttä. Kiva kun olet liittynyt blogin lukijaksi :)

   Poista
 2. Kauniit kukat ja tuleepa kiva kukkahuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkahuone etenee pitkän kaavan mukaan, toivottavasti lopputulos viimein vastaa ajatuksiani ;)

   Poista
 3. Hej Maria!

  Oj, oj, så mycket krukor du har, ett riktigt blommande paradis på terrassen. Det är som bäst innan det tar slut och kylan kommer. Det måste ha varit en hel del arbete med bevattningen av alla krukor i sommar.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
 4. Kauniita on vielä sulla kaikki ruukkujen kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Verenpisarat kukkivat nyt juhlavasti :)

   Poista
 5. Niin kaunista ja vielä kesäisen oloista kukintaa. Ikkunaprojekti on aika urakka, mutta tuntuu etenevän reippaasti. Viikonloppuna katselin ikkunoiden kunnostajan puuhia ja kysyin menevätkö lasit helposti rikki purkuvaiheessa. Yleensä aina, jos lasi on kiinnitetty silikonilla, oli vastaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu silikoni nappaa lasista niin tiukan otteen. Jostoisesta reunasta saa lasin irti niin toisessa reunassa on lasi piukasti kiinni ja sittenhän se napsahtaa säpäleiksi jos liikaa vääntää....

   Poista