2018-06-03

Ostaisitko valkoisen voikukan?

Marketan puiston taimimarkkinoilla oli tarjolla valkoisia voikukkia. Voi jestas! En ole moisiin aikaisemmin törmännyt. Ostaisitko sinä valkoisen voikukan, jos sellainen tulisi vastaan?

Valkoinen voikukka - vit maskros

Valkoinen voikukka löytyi yhdistyksen "Blomsterodlinges Vänner i Finland" myyntipöydältä. Ostin pieniä valkoisia kukkijoita: tunturirikon ja perhosorvokin.Marketanpuistossa on kartanotunnelmaa isojen puiden katveessa ja markkinoiden aikaan tulppaaneja kukki kauniisti.
Osallistuin Marketanpuistossa Kotipuutarha-lehden järjestämään bloggaajatapaamiseen, jonka teemana oli "Pienet pihat ja parvekepuutarha".

Maija Stenman Kotipuutarha-lehdestä esitteli oman pihansa muutosprojektin, jossa pieni piha muuttui suunnitelmallisesti näyttäväksi puutarhaksi. Hänen toteutuksen perusajatuksena oli jäsennelty kokonaisuus, jossa selkeät polut, terassi ja rajatut istutusalueet antavat mahdollisuuden toteuttaa rehevät ja rönsyilevät istutukset ilman, että yleisvaikutelmasta tulee epämääräinen. Maija luopui kokonaan huonosti kasvaneesta nurmikosta. Nykyään vehreyttä puutarhaan tuovat perennaistutukset, joita varten hän kaivoi syvät kuopat kunnon kasvualustaksi kukkasille.

Maija näyttää miten hän rajasi kaarevan istutusalueen polusta. Istutuskuoppien kaivaminen oli työlästä, mutta nyt kasvit viihtyvät hyvin perustetuissa penkissä.
Mari Kartokallio esitteli Kekkilän uutta terassi ja parvekesistamiseen sopivaa istutussarjaa

Kekkilän Creative Garden -istutuslaatikkosarjaan kuuluu myös ulkokäyttöön soveltuva jalkalamppu. Lamppu oli esillä Marin powerpoint esityksessä, mutta siitä ei ollut vielä "live-kappaletta" näytillä. Lampussa oli tukeva betonijalka. Creative Garden - sarja on suunniteltu niin, että esimerkiksi istutuslaatikon voi tarpeen mukaan ottaa talveksi myös sisätiloihin.

Kekkilän Creative Garden -sarjan hyllykössä on neljä hyllytasoa ja irroitettavat hyllyt
Jaani Turunen Rudukselta esitteli puutarhan pieniä kiveyksiä ja vanhan kiveyksen päivitystä
Etualalla elävinen Ruduksen uutuustuote LUOTOKIVI laatta Marketanpuistossa.
Luotokivi on betoninen laatta, jota on saatavissa hiilenvärisenä, mustaharmaana ja punaruskeana. Laatassa on "valesaumoja", mikä helpottaa asennusta, mutta tekee laatoista pienemmän näköisiä. Ladonta muistuttaa ihan miniatyyri liuskekiveä. Tämä on hieno!

Sanna Tahvonen Puutarha Tahvosilta esitteli "Proven Winners" taimisarjan. Tuotemerkki on kansainvälinen ja kertoo lajin elinvoimaisuudesta ja helppohoitoisuudesta. Puutarha Tahvoset on valinnut sarjasta omaan tuotantoon erityisesti Suomen oloihin sopivia pensaita, jotka he kasvattavat Pohjankurussa.

Marketanpuiston tunnelmaa bloggaajatapaamisessaDouble Play Big Bang -pensasangervo

Kotiinviemisiksi bloggajat saivat Proven Winners sarjan pensasangervon "Double Play Big Bang" (onpas hassu nimi), jonka uudet versot ovat punertavia muuten keltasävyisessä pensaassa.

Lämpimät kiitokset bloggajatapaamisen järjestäjille ja kaikille osallistujille. Oli piristävä ja mukava iltapäivä!

PS: Niin ja minä en ostanut sitä valkoista voikukkaa, Tuntui liian oudolta ostaa voikukka! Ehkä ensikerralla, kun olen toipunut alkujärkytyksestä.

22 kommenttia:

 1. Hih, voisin hyvinkin ostaa valkoisen voikukan! On niitä kai muunkin värisiä, tosin en ole ikinä nähnyt niitä myynnissä Suomessa. Mulla löytyi yhtenä vuonna kirjavalehtinen versio, mutta se voi johtua jostakin ravinteen puutteesta tms, oli aivan laatoituksen reunalla. Mulle voikukka ei ole niin suuri inhokki ollenkaan. Sen sijaan kirjavalehtistä vuohenputkea en ikimaailmassa puutarhaani ottaisi. Kun on sellainen onni, että on onnistunut hankkimaan tontin ilman vuohenputkea, niin en ikinä never ever halua sitä missään muodossa tänne :-D En uskaltaisi ottaa riskiä, että tulee siementaimia tai juurivesoja ja sitten sitä on koko piha täynnä, aargh. Se on niin vihoviimeinen.
  Oi BOV:n koju on niin ihana paikka ♥ Tuota samaa valkoista perhosorvokkia olen minäkin tainnut joskus heiltä ostaa, se kukki neidonruusun alla tänäkin keväänä niin ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ois pitäny pistää sulle paketti tulemaan. Marja näytti kuvan, et hänellä kukkii vaaleanpunainen! Joku poikkeava väritys herättää kyllä aina tarkkaavaisuuden. Katselin äsken, et sinivaleunikko oli tehnyt kirjavan lehden..... Taivan viedä perhosorvokin saareen. Se on vielä ruukussa. BOV kojulla oli mukava jutella muutaman naisen kanssa💚

   Poista
 2. Sinänsä minulla ei ole mitään tavallista voikukkaa vastaan. Kaunishan se on ja kuuluu suomalaiseen kevääseen. Kitkemällä olen onnistunut pitämään sen melko hyvin pois kukkapenkeistäni, vaikka naapurien pihat kukkivat keltaisenaan. Saattaa kuitenkin olla, että kerran jos toisenkin miettisin valkoisen hankintaa. Kenties se innostuisi valtaamaan koko pihan ja joutuisin katumaan päätöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus että ostaisi voikukan oli minulle jotenkin niin outo. Tosiaan voisi käydä niin että kitkisi sen pois kukkapenkistä. Sieltä minäkin poistan voikukat kun multa on vähän kuohkeampaa. Meidän umpisavisesta nurmikosta voikukkia ei kukaan saa irti . Rauhassa saavat kasvaa

   Poista
 3. En uskallla sanoa, ettei meille koskaan osteta voikukkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajatteleppas jos se leviäisi ja olisi paljon valkoisia ja vaikka valkokeltaisis voikukkia!

   Poista
 4. Mahtaako pysyä valkoisena, uudet siementaimet tulisivat todennäköisesti keltaisina. Valkoinen ailakki pihassani muuttui vähitellen taas punaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin enpä tiedä miten siementainten värityksen kävisi. Voisi varmaan tulla sekavärisiäkin.....

   Poista
 5. Hih, bongasin markkinoilla saman voikukan ja ihmettelin asiaa itsekseni :D Meillä on riittävästi voikukkia jo nyt, eikä niitä tarvita yhtään lisää, väristä riippumatta.
  Bloggaajatapahtuma oli tosi kiva! Harmittaa vaan, että en hahmottanut ihan heti, että ketkä kaikki osallistuneista olivat mistäkin blogista. Uusia kasvoja oli niin paljon, että en ole edes varma että moikattiinko me lainkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva iltapäivä! Voi olla että ei moikattu, kun siellä oli aika monta kasvoa, joita en tunnistanut. Muutamaan uuteen henkilöön ehdin tutustua. Aika oli kuitenkin niin lyhyt!

   Poista
 6. Kiva oli tavata. Valkoinen voikukka jäi ostamatta. Sitä paitsi olisi aika vaarana kitkeä se moneen kertaan kesän aikana. Onneksi löytyy kaikkea muutakin ostettavaa. Kunhan vain kuivuus hellittäisi, että uskaltaisi tehdä istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninpä olikin! Juu tarvitsisi olla hillitön varoituskyltti, että rauha tälle voikukalle ja sit kuitenkin sen vois epähuomiossa kiskaista sen pois maasta! Minullakin on kaikki ostokset vielä istuttamatta kun ei ole sadetta ollut....

   Poista
 7. En ostas. Mukavia tuommoset tapahtumat. Päivä on ollu antoisa. Teitä on tainnu ollakkin siellä runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä ostanut minäkään, kasvin nimi pisti vastaan 😝. Koko päivä siellä hujahti markkinoilla ja bloggaajatapaamisessa.

   Poista
 8. En ostaisi minäkään, meillä noita keltaisia on ihan riittämiin, mutta tuo valkoinen perhosorvokki on ihana. Juuri sellaisen hankin ja sain varoituksen sanan sen leviämisestä...se ei haittaa :D. Teillä oli varmasti mukava päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla että sinulla on sama orvokki. Saa levitä juu ja toivottavasti niin tekeekin, kun on vaan yksi taimi! Oli mukava päivä ja sää suosi!

   Poista
 9. Todellakin olisin ostanut, jos olisin tuon nähnyt siellä myynnissä:) Marjako sanoi, että on myös vaaleanpunaisia... Jospa ne leviäisivät tehokkaasti keltaisten joukkoon ja tekisivät niistäkin siedettävämpiä... Ihanaa kun nähtiin taas ja ehdittiin vähän jutustellakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun et huomannut. Marjahan näytti kuvan että hänellä on vaaleanpunainen. Siinäpä sinulle homma kun keräät koko värisarjan voikukkia 😉 Tulisi piristä voikukkien kukinta! Mukava kun tavattiin!

   Poista
 10. Oi miten mielenkiintoista! En ehkä minäkään ostaisi, kun saattaisi olla että keltainen väri kuitenkin lopulta voittaisi, mutta olen monesti ajatellut, että jos voikukat olisivat vaikka vaaleanpunaisia tai valkoisia tai vaaleansinisiä, nehän olisivat aivan ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen voikukka oli minulle ihan ylläri näky :). Se voi olla että keltaisilla on tosiaan on niin vahva ylivoima, että valkoset jäisivät alakynteen, vaikka muutaman taimen ostaisi ja levittäisi siemeniä

   Poista
 11. En ostaisi. Oli varmasti kiva tapaaminen ja sää suosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ostanut minäkään. Mukava tapahtuma ja sää oli loistava!

   Poista