2013-08-12

Kaunopunahattu - ensimmäinen kukkaihastus

Ennen kuin minulla edes oli omaa puutarhaa, vain pieni rivaripiha, niin innostuin kaunopunahatusta. Kaunis kukka ja perhosten suosikki, joten siemenpussi tuli ostettua kaupasta. Siementen esikasvatus epäonnistui totaalisesti, ilmeisesti lämpötila oli väärä enkä saanut taimia silloin istutettua rivitalon pihaan.

Edelliskeväänä pussissa oli vielä siemeniä. Siementen onnistuneen esikasvatuksen jälkeen muutama taimi menestyi ja teki viime kesänä lehtiä parissa kukkapenkissä. Nyt puutarhassa on kaksi punahatun kukkaa! Hieno juttu, mutta ei tästä nyt ihan sellaista upeaa "punahattuketoa" tullut, joka mielessäni punasteli kun siemenpussin aikoinaan hankin.
Kaunopunahattu
Rehevämpi punahattukasvusto olisi todennäköisesti kaivannut enemmän aurinkoa ja rehevämpää maata. Näitä kahta punahattua ja niiden kukattomia kavereita on tainnut pienessä kohopenkissä myös ajoittainen kuivuus vaivata.


PS: Päiväperhosia on ollut liikenteessä Satakunnassa todella vähän tänä vuonna

1 kommentti:

  1. Kaunopunahattu on kotoisin preerialta ja se on suht kuivan ja läpäisevän maan kukka. Mulla se kukkii tosi ankeassa maassa paahteisessa kivikossa. Anna kasville aikaa. Minäkin kasvatin siemenestä ja kasvilla meni tosi paljon aikaa ja ei se näinä vuosi ole hurjasti levinnyt, kasvanut vaan hieman. Tämä on ollut vaikein kukka kasvattaa siemenestä. Mäkin jouduin kokeilemaan kaksi kertaa ennen kuin onnistuin. Kiva blogi sulla. Toivottavasti tänne löytää useampi lukija :)

    VastaaPoista