2013-11-17

Viisi voikukkaa vähemmän

Viikonloppu on ollut lämmin ja aurinkoinen. Innostuin kitkemään rikkaruohoja. Syksyllä ne erottuvat pensaiden juurella ja kukkapenkeissä oikein hyvin. Mikä parasta kesän siemenistä kasvaneet voikukat saa kokonaisina helposti pois, sillä niiden juuret ovat vielä alle 10 cm pituisia. Ensi keväänä puutarhassa on  takuuvarmasti kuvan viisi voikukkaa vähemmän!
Pikku voikukat

Pihalla ei juurikaan ole kuvattavaa tällä hetkellä, mutta marraskuun auringonpaiste innoitti  minua hakemaan kameran ulos ja pitämään tauon rikkaruohon kitkemisessä.

Perennapenkki

Syysasteri
Keväällä istutettu Haaga-alppiruusu viettää ensimmäisen talvensa tontin ja metsän rajalla. Huomasin istutuksen yhteydessä, että yksi haara oli juuresta pahasti revennyt ja pelkäsin, että pensaasta puolet kuolee sen seurauksena. Toinen puoli ei kuitenkaan heittänyt henkeään, mutta kasvoi hieman hitaammin. Pensaan alku näyttää nyt talven kynnyksellä oikein hyvinvoivalta.
Alppiruusu "Haaga"

5 kommenttia:

 1. Voikukkia perennapenkissä minäkään en voi sietää ja niitähän aina riittää!
  Haaga on terhakkaan oloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen kun Haaga näyttää niin hyvältä :). Laitan joku tuleva talvi-ilta postauksen Haagan Rhodopuutarhasta, minkä innoitamana tämän pensaan hankin.

   Poista
 2. Kappas, myöhäinen kitkentä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei.... vai mites se meni :)

   Poista
 3. Ich war auch noch auf Löwenzahn-Jagd. Jetzt bekommt man die Wurzeln gut aus dem Boden.

  VastaaPoista