2016-11-26

Valmisteluja

Tänään sellaista pientä puuhaa ja nautiskelua ulkoilmasta valoisaan aikaan. Jäätävä tuuli kylläkin mereltä. Piti tulla sisälle jatkamaan hyasinttien istutusta,  kun ulkona vaan oli liian kylmä siihen touhuun.


Vuoden 2016 maatiaiskasvi on euroopanpähkinäpensas. Eilen painelin Vakka-Taimen paperipussista pähkinöitä maahan istutuslaatikkoon, kohopenkkiin ja siihen valkoiseen tulppaaniämpäriin, joka  loisti postauksessani viime kerralla.

Kesällä bloggaajien kanssa kävimme Vakka-Taimessa, jossa isäntä Vesa Muurinen esitteli versomaan lähteneitä pähkinäpensaan taimia. Hänen istutuslaatikossa vain osa sadasta pähkinästä oli itänyt. Laatikko oli huolella peitetty verkolla, joten oravat eivät päässeet pähkinöitä ryöväämään. Pähkinöiden itäminen ei siis ole ihan takuuvarma juttu.
Hänen ylhäisyytensä kävi vähän niin kuin lennossa tervehtimässä, kun keräsin havuja ovikransseihin. 

Kunniamaininta hännälle!

8 kommenttia:

 1. Meillä oravat hoitavat pähkinöiden kylvön:-) Keräävätkin ne niin tehokkaasti, että harvoin pääsee kypsää pähkinää edes näkemään. Vaan joskus kätkö siis heiltä unohtuu ja pieniä taimia nousee milloin mistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravat ovat kyllä tehokkaita. Pensaita pitäis varmaan olla PALJON niin kuin Muurisen pelloilla että saisi jonkun pähkinän kerättyä satoa.

   Poista
 2. Ihana tuo sammalistutus sipulikukkineen, niin kaunis. Minun piti tänään hakea sammalta, mutta nyt olikin tullut lunta. Wautsi tuo pähkinäpensaan istutus, toivottavasti oikein monta itää! Ovat niin nättejä pensaita! Meillä on tässä lähellä suojeltu pähkinäpuulehto, siellä on paljon oravia syksyllä ja se on niin söpöä. Massuttavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Täälläkin tuiskuttaa nyt lunta. Ehdin kuitenkin kerätä äsken kasan käpyjä, jospa niistä vielä teen jotakin. Lumi tuntuu aina tulevan vähän yllättäen kuitenkin. Varmasti kaunis se pähkinälehto. Vien pensasn taimia mökille, jos niitä kasvaa. Siellä olisi tilaa pähkinäpensaille ;)

   Poista
 3. Upeita kukkaistutuksia! Toivon kaikkea hyvää pähkinäviljelmällesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Jännä nähdä kasvaakopähkinöistä pieniä alkuja.

   Poista
 4. Så fint du har gjort Maria! Jag undrade vad pähkinäpensas var för någonting men nu vet jag, det är en hasselbuske. Dom är jättefina, har en som hittat hit av sig själv och som jag försöker ta hand, stammat upp den lite varje år så den får en vacker krona. Några nötter har jag ännu inte sett till.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla! Mukava kuulla että pensas kasvaa sinulla hyvin. Olet jo ehtinyt muotoillakin. Orava on tainnut olla sinulla istutusapulaisena :)

   Poista