2016-08-20

Kestävin syysvuokko

Hopeasyysvuokko on tällä viikolla lähes huomaamattani alkanut kukkia. Viime syksynä istutin kolme syysvuokkoa: Tarhasyysvuokko 'Honorine Jobert', pallosyysvuokko(?) 'Whirlwind' ja hopeasyysvuokko 'Robustissima'. Olin lapun kulmaan merkinnyt, että 'Robustissima' on kestävin syysvuokoista, silti melko vaatelias ja talvisuojaus tarpeen.

Näistä kolmesta 'Robustissima' selvisi talvesta, joten tulipa testattua että se todella oli kestävin näistä kolmesta. Sen sitkeyden ansiosta kuvia hopeasyysvuokosta edestä, takaa, sivulta, päivällä, illalla jne.

Hopeasyysvuokko - Anemone tomentosa 'Robustissima'

Päivällä lentelevät ötöt olivat tästä hyvin kiinnostuneita

Illalla hopeasyysvuokon kukka menee vähän suppuun


Punaposki
Salaperäinen syysvuokko


Keväällä tein punapäivänkakkaran siemenkylvöjä. Heti alkukesällä istutin osan maahan. Niistä hädin tuskin erottuu nyt pikkuruiset lehdet. Osa on ollut koko kesän ruukuissa. Ne ovat ihan toista maata ja  näyttävät oikein kelpo taimilta!

Punapäivänkakkaran taimi


18 kommenttia:

 1. Ihana kukka tuo vuokko ja upeita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
 2. Ihanat vuokkokuvat. Minä hankin kesällä ensimmäisen syysvuokon puutarhaani ja nyt odotan sen kukintaa tosi innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että odotus palkitaan! Minusta tuntuu, että tämäkin teki jo viime syksynä muutaman kuksn ja nyt enemmän!

   Poista
 3. Upea syysvuokko. Kahtena kesänä olen istuttanut syysvuokkoja, eivätkä ole selvinneet talvesta. Nyt yhdestä istutuspaikasta on kasvanut lehdistö, jota epäilen syysvuokoksi. Nuppuja ei ole näkyvissä, mutta jännityksellä odotan.
  Viime kesänä istutin punapäivänkakkaraa, eikä se silloin kukkinut. Tänä kesänä kukki ja kukkavanat olivat todella korkeita, joten vaati tuentaa. Kukat olivat tosi upean punaisia ja kukkivat pitkää. Onnea siis sinun punapäivänkakkaroillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja, että sieltä nousee vielä nuppuja! Täytyypä valmistautua sitten ensi kesänä tukemaan toivottavasti runsasta punapäivänkakkara rypästä :).

   Poista
 4. Minulta hävisi syysvuokko yks kaks olisiko myyrä syönyt tai sitten talvi vei. En ole vielä hankkinut uutta mutta voisin vielä yrittää. Kukka on tosi sievä ja tykkään kovasti myöhäisestä kukinnasta. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ajattelin tätä yhdeksi loppukesän kukkijaksi. Täytyy yrittää muistaa talven edellä heittää lehtiä päälle, jotta säilyy vielä seuraavankin talven yli. Nyt on hyvä aika istuttaa niin kannattaa laittaa, jos sinulta löytyy paikka :)

   Poista
 5. Suloinen syysvuokko!
  Ne leviävät myös ihanan mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että leviää! Tässä on vain yksi taimi niin saa kasvaakin vähän muhkeammaksi puskaksi.

   Poista
 6. Kaunis syysvuokko! Tämä on minullakin hankintalistalla, paikkakin jo katsottu valmiiksi, joten enää täytyy löytää sopiva yksilö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen 'Robustissimaa' kun ne kaksi muuta heittivät henekensä..

   Poista
 7. Ihanat syysvuokot! Niitä hiljalleen meidänkin mäelle lisäilen :D Meillä narsissivuokko kesti myös viime talven mainiosti! Posliinivuokkoa yritän jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että narsissivuokko viihtyy! Posliinivuokko on kyllä niin ksunis, että kannattaa yrittä!

   Poista
 8. Ei sais ikinä luovuttaa, mutta syysvuokkojen suhteen olen luovuttanut. Yritin monta vuotta, vaihdoin kasvupaikkoja jne... Mutta kun ei vaan onnistunut, niin ei vaan onnistunut. Viime talvena kuolivat viimeisetkin jämät. Hyvä, että sulla kuitenkin syysvuokot pärjäävät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun! Tuntuvat olevan aika säseriä. Sinun suunnalla maa ei sitten vaan taida olla niille sopivaa, joten parempi jatkaa muiden kukkien kanssa :)

   Poista
 9. Vuokot, nuo viehkot kaunottaret <3 Ne on vieneet mun sydämmen, loput mitä on jäänyt hortensioilta jäljelle;D Minultakin kuoli viime talvena `Pamina`, mutta tuo `Robustissima` on porskutellut jo monta vuotta. Jokin valkokukkainen on alapihalla myös hengissä, mutta niin varjossa että siinä on vasta ihan pieniä nuppujen alkuja. Kerkiääköhän kukkia, se jää nähtäväksi. En kuitenkaan uskalla siirtää kun kerran on hengissä hyvin siinä pysynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän vaikuttaa siltä, että 'Robustissimat' jatkaa eloaan komeasti vielä monta vuotta :D

   Poista