2016-08-24

Verenpisara - Sinertäviä kangastuksia

Verenpisara 'Blue Mirage' aiheuttaa näköharhan. Minkä värisiä sen kukat nyt oikein ovat? Toinen on purppuraa, toinen on pinkkiä? 'Blue Mirage' oli minulla keväällä 2015 pikkutaimi, joka nyton kasvanut aika hienoksi kaunottareksi! Mukava, että se jaksoi talvehtia vilpolassa kuten myös tummempi kaunotar 'Maori Maid'. Hän saanee luvan esittäytyä blogissa nyt vielä uudelleen, vaikka 'Maori Maid' -verenpisarasta laitoin muutamia kuvia tänne jo aikaisemmin. No, mutta siitähän on jo yli viikko aikaa, joten antaa mennä vaan!

Erään lähteen mukaan Fucsiat on löydetty Karibialta jo vuonna 1697 ja ne on nimetty kasvitieteilijä  Leonhart Fuchsin kunniaksi. Minullahan on sitten puutarhassa pala aitoa Karibiaa!

Verenpisara 'Blue Mirage'
Verenpisara 'Blue Mirage'

Verenpisara 'Blue Mirage'

Verenpisara 'Maori Maid'

Verenpisara 'Maori Maid'

6 kommenttia:

 1. Ihanat verenpsarat ja tuo alin on huikean kaunis.

  VastaaPoista
 2. Olen pelakuuihminen, varmaan siksi että haalin verenpisaroihini miljoona kirvaa. Nyt minulla on kaksi ihanaa fuksiaa, toisen sain kaimalta joka kukkii ja kukkii vaikka on ihan pikkuinen (blogitapaamisessa siis) ja toisen sain kummitytöltä joka on uhmakkaan ihanan tumma! Ne ovat vietelleet!

  Fuksiasi ovat niin kauniita! Variaatioita riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fuksiat ovat kiitollisia kukkijoita kun vauhtiin pääsevät! Vettä niille saa juottaa reilusti, ei tunnu olevan vaaraa ylikastelusta.

   PS: Minä taistelin koko viime talven ja kevään kirvoja vastaan kun talvetin pelakuita... Nyt eivät kirvat ole hoksannen vielä niitä tai fuksioita.

   Poista
 3. Beautiful flowers !!
  Greetings

  VastaaPoista