2019-04-03

Auringon palvontaa ja muistutus Taimi-kirjan arvonnasta

Aurinkoinen kevätpäivä on hellinyt tänäänkin. Krookukset kukittavat pihaa iloisen värisinä ryppäinä. Kevään kukkailotulitukseen osallisttuvat myös kevätkurjenmiekat. Näistä väriläiskistä voikin ihminen olla niin iloinen. On mukava ihastella kukkijoiden kauniita yksityiskohtia, kun ne vihdoinkin ovat täällä taas.

Kaksi perhostakin kisaili tänään aurinkoisella pihalla!

Pieni epätoivo kevään kukkariemun keskelle tuli lauantaiaamuna. Piha oli ympäriinsä täynnä merkkejä kutsumattomasta vieraasta. Sorkan jäljet kyllä paljastivat vieraat, jotka olivat varmankin liikkeellä aamuvarhaisella ennen kuin heräsin. Huolellisesti oli/olivat kiertäneet kaikki kukkapenkit ja talon ympäri. Autopaikankin vierestä olivat popsineet sahramit ja tulppaanien kärjet. Nyt muutaman päivän jälkeen maasta on noussut esiin uusia sahrameita. Toivon että nämä vierailut loppuvat kokonaan, kun vieressä oleva meri sulaa....

Hei, jos haluat osallistua Taimi-kirjan arvontaan niin sinne pääset tästä linkistä: Taimi-kirja
Arvontaan osallistumisaikaa myöhään lauantaihin 6.4. asti!Sinisahrami Miss Vain kukkii pihasaunan edustalla

Viimekesän mennyt vihreys ja kevään uusi hehku luo kontrastia

Kevään sini-valkoinen penkki on aloittanut kukinnan kirsikkapuun juurella

Prins Claus sinisahramit ovat sini-valkopenkin perusjenggiä


Kultasahrameita olen istuttanut ainakin syksyllä 2014. Muutama vuosi on mennyt ja ne ovat tehneet hienosti lisää kukkia!


16 kommenttia:

 1. Ah, niin suloiset kevään airueet. 😊

  VastaaPoista
 2. Suloisia ja ihania!! Kutsumattomat ruokailijat eivät ilahduta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat niin söpöisiä! Onneksi näitä kukkia tuli lisää viikonlopun jälkeen

   Poista
 3. Ompa kaunista kukintoo siellä. Meillä vielä paksut penkat, ei kuki mikkään. Ruukuissa kohta ensimmäiset nuppujaan aukoot. Harmi nuo sorkkaelläimet puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt on aika että kohta penkat hupenee. Kunhan tulee kunnon vesisade niin on lumet tiessään ;). Minä kiikutin tänään ruukkuja ulos kellarin pimennosta. Ihan keltaisia piippoja oli siellä versonnut. Pahuksen peurat, tänään kävi päivällä yksi kuulemma kurkkimassa tontin rajalla mutta kääntyi pois kun näki isännän

   Poista
 4. Ihania kukkia! Voi itku, sorkkatyypit syövät kaiken. Toivottavasti eivät tule uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt tuli täälläkin todennettua ihan maan rajaan haukatut tulppaanien kärjet! Peura-aitaahan jo suunnittelen teräsverkosta ja harjateräksestä.

   Poista
 5. Ihanat krookukset ja kevätkurjenmiekka. 'Prins Claus' on todella kaunis <3 Toivottavasti ahmatit pysyvät poissa. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinssit ovat lisääntyneet ja ryhmä näyttää tänä keväänä erityisen hienolta! Toivottavasti tosiaan painelevat muille apajille....

   Poista
 6. Ai miten ihania kevätkukkia, niin odotettuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna lauantaina pääse jo aamulla kevätkukkia bongailemaan!

   Poista
 7. Onpa todella upeita kukkijoita! Toivottavasti sorkalliset kiertävät kaunottaret kaukaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 💜. Nyt alkaa tässäkin pihassa olemaan krookuksia paljon kun ovat muutaman vuoden lisääntyneet. Olikohan viime kesä oikein edullinen pikkusipulien kasvulle, kun minusta krookusmättäät tuntuvat tänä keväänä erityisupeilta....

   Poista
 8. Voi, miten ihania, kauniita kevätkukkijoita pihallasi onkaan! Näitä katsoo uudestaan ja uudestaan, kun oma piha on aivan lumen peitossa. Voi, nuo sahramien värit, ihan huippu kauniita! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringossa kukkien värit niin hienosti hehkuvat! Täällä tuli tänään aimoanos vesisadetta. Toivottavasti teillä lumen sulanta ottaa hyvän loppukirin!

   Poista