2019-04-26

Kevään hyasintit lumoavat

Hyasinttien tuoksu huumaa. Ne kukkivat aurinkopihalla.Tuoksu on valloittanut minut useampana iltana, kun olen istuttanut kellarissa talvehtineita jättiverbenan juurakoita aurinkopihalle. Juurakot olivat kyllä tänä keväänä aika kuivahtaneita. En ole muistanut kostuttaa niitä talvella. NYt saivat aimo annoksen vettä istutuksen yhteydessä.

Huomasin, että hyasintteja onkin kertynyt puutarhaan mukava joukko. Osan sipuleista olen istuttanut syksyisin ja osa on joulun jäljiltä istutettu keväällä.  Näitä on monen värisiä!  


Woodstockit olivat nuppuisia vielä muutama päivä sitten, mutta ovat jo avanneet kukat täyteen loistoon.

Tällä hyasintilla on hauska vihertävä tupsu!

Viime kesänä bloggaajien tapaamisessa puutarhaan tuli monta aarretta taimivaihtoina. Valkoisen hyasintin juurella on niistä yksi eli tumma metsätyräkki Euphorbia dulcis "Chameleon". Se on itseasiassa nyt aika lämpöisessä ja aurinkoisessa paikassa. viihtyisiköhän metsätyräkki paremmin vähän varjoisemmassa?...
Dramaattinen auringonlasku eilen illalla parvekkeelta kuvattuna juuri ennen kuin pallukka hävisi niemen taa.

12 kommenttia:

 1. On nuo hyasintit vaan kauniita! Ihania värejä❤ Niin upean värinen mollukka, nyt onkin ollut aivan ihania kevät ilmoja ja iltoja myös:) Mukavaa viikonloppua💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää jatkui loistavana koko viikonlopun ja se onkin mennyt hujauksessa puutarhatouhujen parissa :)

   Poista
 2. Kauniita hyasintteja. Pitäisi itsekin enemmän istuttaa niitä puutarhaan. Minulla on vain valkokukkaisia ja joitakin joululta säästettyjä sipuleita jotka keväällä olen sitten kaivanut penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Hyasintit ovat menestyneet ihan hyvin puutarhassa useammasssakin penkissä, joten kannattaa niitä kokeilla. Kukinnot kyllä tuppaavat pienenemään ajan kanssa.

   Poista
 3. Hyasintit ovat upeita kevätkukkijoita. Minullekin kotiutui metsätyräkki taimivaihdosta ja istutin sen aika varjoisaan paikkaan. Voimme vertailla kasvupaikan vaikutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep voidaan vertailla ;) tuo nimi "metsä" laittoi minut kyllä miettimään josko vaihdan kasvin paikan. Kasvin lappuun oli Saila kirjoittanut latinankielisen nimen. Minä vasta tällä viikolla etsin suomenkielisen nimen kun en tietenkään ollut selvillä nimestä valmiiksi. ;)

   Poista
 4. Ovatpa ne kauniita! Minulla on nyt kuivumassa joululta talteen ottamani hyasintit ja yksi ruukku syysaleista hamstrattuja. Mielenkiintoista nähdä, suostuvatko viihtymään puutarhassani, kun syksyllä pääsevät maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että pääset nauttimaan niiden kukinnasta vielä uudelleen! itse olen laittanut jouluisia sipuleita jo nyt keväällä maahan ja hyvin on toiminut niinkin

   Poista
 5. Kukkiivat kauniisti hyasintit siellä. Miunkin pitäs istuttoo syksyllä niitä. Nyt on ollu punanen aurinko laskiissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! 🌿 Punaista aurinkoa ovat monet ihmetelleet viime viikolla. Se oli hieno!

   Poista