2019-05-14

Olen mykistynyt

Vierailin Roihuvuoren kirsikkapuistossa viime viikolla. Oli mykistävää kulkea kukkivien puiden alla, jonna auringon säteet hempeästi siivilöityivät. Maailma muuttui pehmeäksi ja vaaleanpunaiseksi. Tuntui niin epätodelliselta, että olisin voinut alkaa leijua kukkien mukana tuulen viemänä. Tuulen, joka heilutteli rusokirsikoiden oksia.

Tämän nähtyäni en yhtään ihmettele, että japanilaiset menevät ihan sekaisin kirsikoiden kukinnasta, jos koko saari on täynnä kirsikkapuita. Japanissa seurataan samoin kuin säätiedotuksia sitä miten kirsikoiden kukinta etenee.


Rusokirsikat Roihuvuoressa
 
Japanilaiset  suosivat vaaleanpunaisia kirsikkapuita. Vaaleanpunainen on samuraiden väri.
Omassa pihassa 'Suklaakirsikka', 'Latvian matala' ja pihan vanha tuntematon pikkukirsikka kukkivat valkoisena ryöppynä parhaillaan.

Ryöppy on kyllä vähän pienempi kuin mitä oli Roihuvuoressa.Oikeastaan vasta eilen kiinnitin huomiota, että vaahterakin kukkii kauniisti!
 


Nautitaan puiden kukista ja kevään heleydestä.
 Istutetaan ainakin pari puuta lisää tuomaan iloa ja parantamaan maailmaa.
 

16 kommenttia:

 1. Oijoi. Oijoijoi. Kyllä tuonne Roihuvuoreen on ihan pakko joskus mennä kirsikoiden kukinta-aikaan!
  Ihanaa ryöpsähtelyä puutarhassasikin. Ei se määrä, vaan itse istutetun tuottama ilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden puiden siimeksessä oli ihan satumaailma. Suosittelen! Alkuillasta siellä oli hulinaa ja paljon väkeä mutta myöhemmin tosi rauhallista. Itse istutetut saavat kyllä paljon bonus pisteitä :), niiden kasvusta saa loputtomasti iloa!

   Poista
 2. Ihan pakko kyllä joskus päästä tuota kirsikkapuistoa ihailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta on todella hieno! Puiston ympäristö sinällään ei ole kovin houkutteleva koska toisella puolen tietä on rautakauppa ;)

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin. Aika lähellä asun, enkä ole itseäni Roihuvuoreen saanut raahattua. Pitänee ensi vuodeksi terästäytyä. Tänä vuonna aion mennä Haagan rhodopuistoon. Viime keväänä se jäi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olet siellä niin lähellä. Minä olen joskus asunut hetkisen Roihuvuoressa, mutta se oli ennen kuin hurahdin puutarhassa möyrimiseen. Onkohan siellä vielä kyltti "Japanialainen puutarha".... Nykyään Helsingissä käydessäni yövyn aina Haagan rodopuiston vieressä :)

   Poista
 4. Ihanaa että täällä meilläkin on tällaista kukintaa voi kun muistaisi ensivuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisiin puistoihin voisi hyvin istuttaa enemmänkin rusokirsikoita ainakin Etelä-Suomessa. Vai ovatko ne säseriä kasvupaikan suhteen....

   Poista
 5. Mahtavat kuvat. Tunnelma on varmasti satumainen. Toivoisin enemmän koristekirsikoiden istuttamisia julkisiin puistoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta hyvin voisi istuttaa enemmän julkisiin paikkoihin, kun ovat noin kauniita.

   Poista
 6. Ompas kaunista kirsikan kukintoo, Suomessakin! Ois mukava käyvä kahtomassa joskus tuota hempeyttä. Kauniit on valakosena kukkivatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla🌸, Nyt on vielä lisää puiden kukintaa ihailtavaksi, kun luumut ja omenat aloittivat kukinnan.

   Poista
 7. Olen vieraillut hanami-aikaan Roihuvuoressa joskun aikaa ennen omaa puutarhaa, mutta jälkeen ekan Japani-käynnin. :) Puutarha on silloin kieltämättä uskomattoman kaunis.

  Täytyy kyllä sanoa, että se vaaleanpunaisen määrä Japanissa kirsikoiden kukinta-aikaan on uskomatonta. Niitä vaalenapunaisia puita on keskellä metsiäkin! Jotenkin aivan käsittämätöntä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmasti hieno kokea Japanissa kirsikoiden kukinta! Roihuvuoren puiden allakin oli niin taianomainen tunnelma :)

   Poista