2015-06-30

Akileijojen juhlat

Akileijat kurottelevat kohti korkeuksia. Ilokseni siemenistä kasvatetuista akileijoista on tullut uusia kukkijoita puutarhaani. 'Nora Barlow' kukkii ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Olen jo onnellisesti unohtanut, koska olen kylvänyt Noran siemenet. Ehkä viime kesänä.

Lehtoakileija - Aquilegia vulgaris 'Nora Barlow'




12 kommenttia:

  1. Kauniita. En ole ikinä nähnyt noita kerrottuja Lehtokilleijoja. Mistä olet ostanut siemenet näihin. Todella hurmaava kukkanen Minulla on noita sinisiä ja vaaleita itselläni, mutta ovat vielä nupullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemenpussi on vielä tallessa. Se on "Hortus Luxus" sarjaa. Olisinkohan ostanut Honkkarista.... En ainakaan ole tilannut tätä nettikaupasta.

      Poista
  2. Akileija on kyllä ihana perenna. Ilmestyy uskollisesti, välillä risteytyy ja vuosien jälkeen tulee taas uudelleen. Villi ja pysyy aisoissa. Voiko parempaa kukkasta ollakaan?

    VastaaPoista
  3. Meidän akileijoihin iski se sellainen ötökkä, joka kuivettaa nuput. Muutaman kesän olen noukkinut kuivaneet nuput ja nyt tänä kesänä kukinta näyttää elpyneen. Lehtoakileija on ihan mun lemppari, vaikkei noissa koreammissakaan mitään vikaa ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun hyvä että sait voiton siitä ötökästä!

      Poista
  4. Erikoisia, ennennäkemättömiä akileijoja. Kauniita!

    VastaaPoista
  5. Akileijat ovat niin kuaniita <3 Iloista helleviikonloppua!

    VastaaPoista