2016-10-20

Siemenet talteen

Keräsin pihalta siemeniä mm. unikkojen, akileijojen, iisopin ja tuoksuampiaisyrtin. Siemenien keräys onnistuu muutamien kasvien osalta helposti kunhan vaan nappaat varresta kiinni ja kaadat siemenet pussiin. Sitten on kasveja joiden osalta homma menee lähes meditaatioksi.

Tuoksuampiaisyrtin siemenet eivät varisseet suoraan pussiin ja hommasta tuli oikein käsityötä. Punkkipihdit saivat uuden roolin ja esittivät linnun nokkaa, joka tökki kuivuneita varsi niin että siemenet varisivat paperille.

Kyllä tuli mieleeni, että miten maailmassa kaikkia kasvien siemeniä oikein saadaaan kerättyä talteen... Joku tietää varmasti konstit helppoon siementen keräykseen.

No, nyt minulla on siemenpussukoita, jotka olen ihan omin pikkusormin pussittanut. Toisaalta en kyllä taida tarvita montaa pussillista siemeniä. Miksi minä näitä siemeniä oikein niin hartaudella ja niin paljon keräsin....

Tuoksuampiaisyrtin siementen keräys on alkanut
Pioniunikon siemenkodat, jotka olivat kaikki yhdessä ja samassa kukassa.

Bellikset ovat kasvaneet siemenistä kesän aikana. Uusi yritys, josko ne talvehtivat. Viime talvena nimittäin kuolivat kaikki.
Kruunuvuokko tuntuu jo ikikukalta. Se on olut kukassa niin pitkään.
Pullea nuppukin sielt ä vielä yrittää nousta.
Huomenna matkaan  Helsinkiin Suomen Luonto -lehden toimittajien vetämän #muutos-projektin lopetustilaisuuteen. 10 tyyppiä on kirjoittanut Luonto-aiheisia juttuja www.muutoslehti.fi -verkkolehteen. Minun luontokirjoitus "Ilmastonmuutos sekoittaa jokien vuodenkierron, johon luonto on sopeutunut" julkaistiin viime perjantaina ja kymmenes eli viimeinen julkaistaan huomenna. Jännä päivä edessä.

4 kommenttia:

 1. Hyvä niitä siemeniä on olla jemmassa, voi talvella sitten ihastella niitä, vähän hipelöidä pussukoita ja haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on 😊. Ropisuttelin siemeniä valkoiselle paperille ja mietin miten tuottelias kasvi onkaan siementen teossa. Jokainen siemen pieni aarre, jolla on mahdollisuus kasvaa kauniiksi kukaksi. Eihän niitä voinut roskiin laittaa, kun olin napsinut varret mukaani.

   Poista
 2. Hej Maria!

  Jag tror jag förstår...du har skrivit om klimatförändringar och om hur naturen anpassar sig. Spännande ämne och vi behöver all kunskap för att möta det som vi har framför oss, jag är väldigt intresserad av ämnet.

  Hälsningar

  /Gunilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Gunilla,
   Juuri niin, luet hyvin suomea! Sain kirjoituksen ohjausta toimittajilta, jotka tekevät Suomen Luonto lehteä

   Poista