2018-02-04

Mikäs sen mukavampaa

Mikäs sen mukavamapaa kuin kutos sukkaa kevättä odotellessa, mutta nythän onkin jo aika tehdä kylvöjä! Minulle talon kellari on oikea aarrepaikka. Sieltä löytyi viimekesänä kukkinutta jättiverbenaa sekä keijunmekkoa. Sain niistä siemeniä yllin kyllin. Lisäksi kellarista löytyi korkkaamaton taimimultapussi. Näillä pääsee kylvöhommissa hyvin alkuun.

Tokihan piti siementen lisähankintojakin eilen tehdä,  kun piipahdin kaupassa. Kelloköynnöstä en ole koskaa kasvattanut, joten sen kasvatusta testaan ja teen kylvöt tänään.

Köynnökset ovat ehdottomasti IN!

Keijunmekon ja jättiverbenan siementen keräys

Osa keijunkekon kukista oli kellarin suojissa pysynyt edelleen tuoreina!!!Ekaa kertaa Nalle-langasta sukkaa "ohuilla" puikoilla


Uusia siemeniä!

Vilina keskittyy sisällä hoitamaan syntymäpäiväleluaanMukavaa sunnuntaita ja kylvöpuuhia, jos niitä on ajatuksissasi jo tehdä!
12 kommenttia:

 1. Suloisia kuvia ja ihanat nuo sukkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toinen sukka on hyvässä vauhdissa tekeillä :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ❤ Kivaa sunnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa ollut mukava talvinen ulkoilupäivä. Jospa nyt ottaisin siemenpussit käsittelyyn 😊

   Poista
 3. Onpa keijunmekko hyvin säilynyt kellarissa. Ihanan värisiä tuoksuherneitä luvassa. Mukavaa sunnuntain iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, löysin sieltä ihan tuoreita "mekkoja". Tuoksuherne on vanha lajike Cupani, jolla pitäisi olla tosi hyvä tuoksu....

   Poista
 4. Siis keijunmekko on säilyttänyt jopa värinsä talven ajan! Aika hienoa.
  Tykkään tuosta broken seed -mallista. Nätti yhdistettynä valepalmikkoon. Nallea olen välttänyt, kun se on niin ohutta ja valmistuminen kestää ja kestää. Kaupassa näin Nallessa kauniin keväisiä sävyjä, mutta toistaiseksi jäivät kauppaan.
  Onnea synttäri-Vilinalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siellä se on ollu talon alla ja osa mekoista ihan priimakunnossa!!! 😊. Kiitos sinulle sukkapostauksista!!! Sinun blogista löysin valepalmikko ja broken seed idean. Minustakin tuntuu niin hitaalta. Kullakin puikolla vaan 14 silmukkaa, mutta kerrokset tuntuvat olevan aika matalia. Voishan sitä vaikka verrata valmiista sukasta paljonko enemmän kierroksia tulee verrattuna 3,5 puikoilla tehtyihin sukkiin.

   Poista
 5. Hienot sukat ja hyvin on keijunmekko värinsä pitänyt. En ole vielä itse aikonut kylvää mitään. Ensikuun alussa sitten .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin vasta nyt katsoneeksi muistivihkosta, koska viime vuonna tein kylvöjä. Näköjään kylvin keijunmekot vasta 26.2. Kiitos tykkään isekin että sukasta tuli hyvä, pari etenee kantapään kohdalla, joten vielä ei voi pitää jalassa

   Poista
 6. Tuota keijunmekkoa minäkin ihmettelen. Onko itse kasvi siis edelleen hengissä kellarissa? Tietääkseni keijunmekon saa halutessaan talvetettua. En ole kuitenkaan kokeillut. Tänä vuonna vasta ensimmäistä kertaa itse kasvatan.

  VastaaPoista
 7. Heissan, kasvi on kellarissa samassa isossa kukkalaatikossa, jossa se kasvoi myös viimekesänä pihalla. Tämä on minun ensimmäinen talvetusyritys. Katsotaan lähteekö se kasvuun kun kelit lämpenee.... Tosiaan osa kukinnoista oli vielä hauskasti ihan tuoreita, mutta kyllähän siitä täytyy kaikki vanha kasvu katkoa pois. Katsotaan sitten kuinka käy. Laitoin kyllä jo keijunmekon siemeniä itämään. Onnea sinulle kasvatukseen. Minulla eivät ole vielä itäneet. Purnukat ovat kylpyhuoneessa lämpimällä lattialla.

  VastaaPoista