2018-07-02

Varjolilja

Olen odottanut varjoliljojen kukkien aukeamista ja niin ne aloittivat kukinnan kun olin neljä päivää poissa kotoa. Onneksi kukat ovat pysyneet vielä kauniina eikä tullut mitään pikalakastumista!

Kukat olivat minusta mahtavan kuvauksellisia aamuvalossa. Tässä teille koko aamuinen setti kuvia, joita räpsin. En malttanut sensuroida mitään, mutta kuvasarja on sentään melko pieni. Aamukahvi oli samalla kupissa terassilla niin eihän sen voinut antaa jäähtyä.

Postasin varjoliljoista kesällä 2015 puutarhasta, josta sain varjoliljat mukaani, Jestas miten valtavat varjoliljapuskat siellä kasvoikaan! Linkki supervaltavaan varjoliljapuskaan TÄSSÄ. Samanlaiseen kasvustoon on minulla vielä matkaa....


Varjoliljojen rinnalla kukkiva sipuli kiinnostaa pörriäisiä. 


Varjolilja - Lilium Martagon
14 kommenttia:

 1. Ihania! Varjolilja on minulle lapsuuden tuttu lempparikukka, tai yksi lemppareista, siinä missä monelle on pioni tms. Pioneja en muista lapsena edes nähneeni, mutta varjoliljoja ja sormustinkukkia oli lapsuuteni pihoissa ja ne olivat varmaan tärkeimmät, mitä piti omaankin pihaan saada. Noissa punaisissa kiehtoo niiden moninainen väritys, niistä on niin paljon muunnoksia! Tummempia, vaaleampia, kovin pilkullisia, aivan pilkuttomia... todella laaja kirjo. Sittemmin olen aivan hurahtanut marhanliljoihin, niissä on vielä laajempi värikirjo ja kuitenkin tuo sama varjoliljan perimästä saatu ihana kasvutapa ja kaunis kukan muoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormustinkukissa ja näissä liljoissa on vähän samaa. Uljaat varret ja nuokkuvat kukinnot. Molemmat myös leviävät itsekseen hyvin viihtyessään. Sinun marhanliljoja olenkin ihastellut blogissa :)

   Poista
 2. Varjoliljat ovat todella ihania niin valkoiset kuin vaaleanpunaiset. Oma ihastukseni niihin alkoin aivan yllättäen, haaveilin niistä kuvien perusteella ja entinen pomo toi pussillisen kumpaakin väriä. Nyt niitä kasvaa ja levitä saavat niin paljon kuin huvittaa! Minäkin olen marhanliljoihin tosi ihastunut, varmaan tuo Saaripalstan Saila on siihen 'syyllinen' osaltaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä pomo mukavan pussin toi tullessaan! Sailojen blogeista löytyy kivoja juttuja!

   Poista
 3. On ne niin kauniita! Tämä kesä näyttää olevan varjoliljoille mieluinen, sillä ne kukkivat todella runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat! Liljakukotkaan eivät ole vaivanneet enää alkukesän jälkeen.

   Poista
 4. Voi miten hienoja, tuossa varjoliljassa on niin suloisen kaunis kukka:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat! Kävin iltasella vielä niitä tuoksuttelemassa.

   Poista
 5. Ihania! Valkoista varjoliljaa metsästin monta vuotta, en onnistunut löytämään ja nyt huomaan, etten ole muutamaan vuoteen muistanut katsellakaan taimistoja sillä silmällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain nämä vanhasta pihasta, jossa niitä kasvoi yllin kyllin. Menestyvät myös savisessa maassa. Toivottavasti onnistut löytämään jostain. Ovat niin kauniita!

   Poista
 6. Ihanat varjoliljat, kyllä puhas valakonen on hieno. Miulla yks valakonen kukkii, sais levitä kovasti. Kyllä luonto on taidokas kun varjoliljankin kukkoo kahtoo, miten se tarjovaa pölyttäjille ihtiinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjolilja taitaa tehdä hyvin sivusipuleita, joten eiköhän sinunkin kukka vielä tee kavereita. Tämä kukka on yksi mestariteos tämäkin :)

   Poista
 7. Valkoinen varjolilja on ollut haaveissa jo pitkään, tahtoo vain olla hankaala löytää kohtuuhintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan myös että joskus näkemisäni mainoksissa olivat aika hintavia. Jos voisi olla varma että taimi menestyy, niin eipä silloin yksi kasvi kuitenkaan niin paljoa verota kukkaroa.

   Poista