2018-08-23

Vanha daalia yllätti minut

Minulla on pari tien vierestä laatikosta mukaan noukittua "saa ottaa" daalia. Niistä toinen on keltasävyinen, jota olen kasvattanut jo usempana kesänä. Se ei ole mitenkään erityisesti minua sykäyttänyt. Kunhan on tuonut vähän väriä loppukesän niin olen sitä jaksanut kasvattaa. Tuon daalian koko on kyllä ollut mielestäni tosi passeli. Se ei kasva turhan isoksi, mutta ei myöskään ole mitättömän pieni.

Tänä kesänä löytödaalia kuitenkin räjäytti pankin. Istutin sen juurakoita itseasiassa kolmeen paikkaan ja uudessa penkissä se on aivan ihku eli minun tämänhetkinen suosikki! Mausteisen keltainen sävy taittaa oranssiin ja hehkuu juuri oikeanlaista tunnelmaa.  (Miten muistankin sen aikaisemmilta kesiltä ihan eri värisenä...) Uudessa penkissä se on tehnyt entistä enemmän kukkia ja vieressä kasvava tummalehtinen koristeomenapuu on sille täydellinen pari.

Kasvin siirtäminen eri paikkaan voi joskus olla tosi piristävää! Daalioilla sitä kannattaa tehdä kun ne muutenkin saa istuttaa joka kevät uudestaan.

Löytödaalia
 

 

Daalia -Mystery Day

Daalia - Cafe au Lait

Daalia -Mystery Day

14 kommenttia:

 1. Oi ihania nuo Daaliat, ovat kyllä niin kauniita♥ Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 2. Onpas löytödaaliassa veikeä väri, hieno! Minulla on myös 'Mystery Dayn' näköinen, keväällä nimettömänä hankittu daalia, mutta se alkoi jostain syystä kuihtua 15cm:n mittaisena. Siirsin sen toiseen paikkaan kasvamaan ja luulin, että oli jo liian myöhäistä pelastustoimille, mutta nyt juuresta on noussut parin sentin mittainen verso. Aika kituliaasti tuntuu kasvavan, mutta katsotaan sitten kun on aika nostaa ne talvetukseen, että onko siinä silloin enää mitään talvetettavaa. Toivottavasti, sillä se olisi niin hienon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitus kun sillätavalla kuivahti. Mystery Day on kasvanut minulla oikein hyvin jo monta vuotta ja juurakkoja olen jakanut osiinkin. Kesän kuivuudessa ne ovat kyllä tehneet tänä vuonna lyhyemmät varret kuin aikaisemmin. Nyt kukkivat hienosti. Myrsky katkoi minulta heinäkuun lopussa toisesta juurakosta kasvaneen Cafe au Lait daalia juuri kun se oli nupullaan. Muutaman pienen lehden on kasvattanut sen jälkeen.

   Poista
 3. Totisesti hienon värinen daalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisempina kesinä en ole tästä juurikaan välittänyt, mutta nyt se sytytti💛. On hieno 😊

   Poista
 4. Kaunis on, kuten nuo kaikki muutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat kyllä daaliat kun kukkivat näin loppukesästä

   Poista
 5. Kyllä on kauniin väriset nuo daaliat. Ovat syksyn kauneimpia kukkijoita.

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Tuo ensimmäinen hurmaa..

  VastaaPoista
 7. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังออนไลน์

  VastaaPoista
 8. Olisipa ihanaa löytää tienvieruslaatikko, jossa olisi otettavissa daalian juurakoita.
  Kerran olen osunut paikalle, josta sai ottaa mukaansa omenoita. Oli ihana työpäivä, kun olin saanut aamulla työmatkalta välipalaomput mukaan :) .

  VastaaPoista