2018-09-07

Verenpisara ja sen talvetus

Riippuvaoksaiset ja suurikukkaiset verenpisarat 'Maori maid' ja 'Blue Mirage' ovat viihtyneet hoivissani useamman vuoden. Niillä on kerrassaan upea loppukesän kukinta. Verenpisarat viihtyvät minulla aika varjoisassa paikassa ja olen yrittänyt pitää ruukkujen multaa tasisen kosteana. Jos multa pääsee kuivahtamaan, niin kasvi kyllä heti huomauttaa asiasta ja tiputtelee muutaman lehden terassille.

Olen talvettanut näitä aikaisemmin vilpolassa n. 10 asteessa. Viime syksynä kiikutin ne vielä viileämpään ja pieämpään eli kellariin, sillä kasvit olivat jo niin isoja, etteivät ne mahtuneet vilpolaan. Ne tiputtelevat kaikki lehtensa talven aikana. Kevättalvella typistän pisimpiä oksia ja niin ne lähtevät taas keväällä kasvuun, kun valo alkaa lisääntyä.

Minulla on myös pari näiden jälkeläistä, joita olen ohjannut kasvamaan enemmän pystyyn. Jospa niistä alkaisi kehittymään enemmän pystympiä rungollsia versioita näistä. Rungollista verenpisaraa kuuluisi ilmeisesti kasvattaa mielummin pystykasvuisesta verenpisarasta. No eipä mikään estä yrittämästä,

Nyt on kuitenkin aika nauttia verenpisaroiden kukinnasta. Upeat puutarhan syyskuningattaret!



Verenpisara - Blue Mirage




Verenpisara - Maori maid

Verenpisara - Maori maid






22 kommenttia:

  1. Oi että nuo verenpisarat on sitten kauniita! Toivottavasti talvettelut onnistuu, ihana on jos saa useampana vuonna noin kauniista kukista nauttia:) Leppoisaa lauantaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu. Ei saa kastella liikaa. Ihana aamu ja lämmin päivä edessä💜

      Poista
  2. Oi, miten ihania <3 Minulla verenpisarat ovat myös talvehtineet valoisassa ulkoeteisessä, mutta tänä vuonna on pakko ainakin yksi talvettaa kellarissa. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vaan kellariin. Tuntuu julmalta kiikuttaa ne hämärään kellariin , mutta hyvin talvehtivat minulla siel viime talven. Mukavaa viikonloppua samoin!

      Poista
  3. Upeat verenpisarat! Itse en saa niitä mitenkään menestymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Nämä ovat talvella näyttäneet aina ihan kuolleilta, mutta ihmeesti heränneet henkiin taas keväällä. Toisen luulin jo edellissyksynä olevan mennyttä kun myrsky riepotteli sen pöydältä alas ja puolet oksista katkesi. Kasvi selvisi kuitenkin siitä :)

      Poista
  4. Verenpisarasi ovat upeita. Meidän kellari on talvettamiseen turhan lämmin, mutta yksi sentään selvisi siellä viime talvesta. Tänä vuonna uusi yritys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle, Hyvä kun yksi selvisi. Kuvittelen että isompien talvetus onkin jo helpompaa kun ne varmaan ovat sitkeämpiä kuin pienet kasvit...mutta tiedä sitten onko niin ;)

      Poista
  5. Alkaapa olla jo kokoa. Talvettaminen taitaa olla ainoa keino saada suuria kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden koko on kasvanut vuosi vuodelta... Kyllähän pienemmätkin toki kukkivat kauniisti pitkään :)

      Poista
  6. Kadehdin aina niitä, jotka saavat verenpisarat kukoistamaan! Itselläni ne yleensä päätyvät pudottamaan kaikki nuppunsa tai sitten niihin tulee kirvoja. Onnea olisi verenpisarapuu! Ps. Heitin sinulle juuri haasteen, käy kurkkaamassa Mielen Lumossa. Jos ei ole jo tullut jotain toista kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, vai eivät ne ole sinulla menestyneet. Minusta tuntuu, että nämä rehottaa ihan helposti. Olen tullut ilmeisen hyvin juttuun näiden kanssa. Kirvat ovat tosiaan olleet joskus riesana erityisesti talvetuksen aikana,mutta ei tänä kesänä. Kiitos haasteesta :). Käyn kurkkaamassa!

      Poista
  7. Minulla on Blue Mirage kaksi kappaletta ja molemmat on tällä hetkellä yhtä kamalan näköisiä. Sinulla on todella upeat yksilöt. Yritän vielä tämän talven kellarissa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on viihtynyt minulla altakasteluruukussa, jossa pysyy kasvuaikana hyvin kosteana. Jonkin verran olen myös lannoittnut. Toivottavasti saat sen kukkinmaan paremmin ensi vuonna

      Poista
  8. Hienot on nuo siun verenpisarat. Ovat kyllä kommiin kokosia, kannattaa talavettoo. Mie meinasin ottoo ihan yksinkertasen ruukusta ja kokkeilla kellarii, josko menestys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kellaria. Meidän kelkarissa on ollut sopivat olosuhteet, kun ovat talvehtineet ihan hyvin.

      Poista
  9. Kauniita ovat, ihana violetti röyhelöhame! Minulla eivät verenpisarat menesty, syytän mieluummin ilmansuuntia kuin itseäni:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ilmansuunnista sen on kiinni, toisilla menestyy toiset kasvit ja toisilla toiset. :D Kaikkia kasveja ei voi saada kasvamaan se nyt vaan on faktaa ;)

      Poista
  10. Upeat verenpisarat! Minä en ole niitä vielä koskaan kokeillut kasvattaa, mutta olisi kyllä kiva joskus yrittää. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä verenpisarat lähtivät aikanaan keväällä kasvuun sellaisista minipistokkaista. Jonain keväänä otin sitten omista kasveista pistokkaita. Tää lähtee aika helposti pistokkaista kasvuun, jos tykkäät yrittää. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  11. Todella kauniita ja hienoa, että saat verenpisarat talvetettua menestyksekkäästi.

    VastaaPoista
  12. Wow, such a big Fuksia. They are really beautiful. It has been many years since I had them i my garden, but realize now that I have to get some next year.
    Jannicke

    VastaaPoista