2015-05-12

Kirsikankukkia mikroilmastossa

Puutarha yllättää. Tänään ihmettelin mitä valkoista kiviaidan päällä on? Siellä on kirsikankukkia! Täydessä kukkassa kukkivat oksat, jotka ovat kiinni kivimuurissa. Muissa oksissa kukkien nuput ovat tiukasti kiinni.


Tässä kohopenkissä on mukava tunnelma ja värimaailma, siniset ja valkoiset helmililjat, lilat kirjopikarililjat ja limen värisiksi muuttuneet joulusuurun kukat.
 
Kylmänkukka "Anemone pulsatilla"  Rote Glocke
Kylmänkukka sinittelee ajuruohon suojissa. Paikka taitaa olla sille vähän liian paahteinen ja kuiva kesäaikaan

Narcissus 'Tahiti'
Vuorenkilvet alkavat kukkia
Tulipa gesneriana Triumph-ryhmä 'Princess Irene'
Prinsessa Irenet ovat nupuillaan. Ne ovat lähes hautautuneet lemmikkipöheikköön. Lemmikit ovat vallanneet tehokkasti tätä saunan edustan uutta kohopenkkiä viime kesän jälkeen. Niitä piti oikein repiä osa pois, jotta maasta nousevat pionit saavat aurinkoa kunnolla. Täytynee poistaa lemmikkejä vielä myöhemmin lisää, mutta antaa niiden nyt alkaa kukkia ensin.

Narsissien tuoksuista viikkoa sinullekin!

Maria

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia<3 Nyt alkaa puutarhat olla kauneimmillaan kun kukkapuut aloittelevat yksi toisensa jälkeen kukintaasa!

  VastaaPoista
 2. Princess Irene on kaunis tulppaani, en muista tuliko sitä istutettua viime syksynä, mutta muistan ainakin kovasti ihailleeni sitä kuvista. =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat keväiset kukat!

  VastaaPoista
 4. Kirsikan kukka on aivan ihana! Muutenkin niin keväisiä kuvia.

  VastaaPoista
 5. No nii täss se taas nähdää kuinka kivi lämmittää ja suojaa!
  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 6. Ihania kirsikankukkia, rakastan niitä! Ja lemmikit on ihania, ihan parasta. Tuo princes Irene on ihan lempparitulppaaneja myös, mukava näky.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanaa kuinka kiven lämpö on saanut kirsikan kukkaset kukkimaan muita oksia aiemmin :D
  Ja aivan huippu ihana tuo tiheään kukkiva ja värien kyllästämä kohokukkapenkki!
  Kylmänkukat meillä vasta kurkistelevat varovasti mullan alta, mutta vähän aurinkoa kun saavat niin piankos ne sieltä aloittavat kukkimisen :D

  VastaaPoista
 8. Kauniita kukkia ja värejä! Kirjopikarililjat ovat ihastuttavia, minä vasta odottelen omien nuppujen aukeamista - kuin myös kirsikoita, jotka ovat vasta juuri ja juuri havaittavilla silmuilla :)

  VastaaPoista
 9. Kivet ovat keränneet mukavasti auringonlämpöä itseensä ja houkutelleet suloiset kukat aukeamaan :) Mahtava yhdistelmä sulla tuossa kohopenkissä!

  VastaaPoista