2015-05-09

Unikkojen siemenkasvatus

Unikkojen siemenkasvatus on helppoa!

Viime kesänä tilanne näytti kylläkin aivan toiselta. Olin istuttanut keväällä esikasvattamiani unikkojen pikkutaimia ulos ja ne vaan kituivat kesähelteissä. Koitin juottaa niille vettä, mutta lopulta annoin periksi. Lehdet kuihtuivat auringonpaahteeseen.

Mutta mitä ihmettä! Nyt niitä unikontaimia puskee maasta ylös ympäri puutarhaa. Lehtimättäät ovat joissakin taimissa aivan valtavat. Unikkojen juuret siis olivatkin sitkeitä ja ne pysyivät elossa. Tänä keväänä laitoin pussinpohjasiemeniä lajikkeita 'Coral Reef' ja 'Poppy'  taas esikasvatukseen ja vein osan taimipurnukoista tänään ulos hallaharson suojaan.  Osa taimista on aurinkoisessa paikassa kasvilavassa ja osa talon pohjoisseinustalla. Tästä tuleekin vielä unikkopuutarha!

Ilmeisesti Tarhaidänunikko Maatiaisen siemenistä...ikivanha oranssinpunainen kanta...
Kärhön juurella viime kevään unikkosiementaimi on innostunut tekemään valtavat lehdet.


Tämän unikon lehdet kuihtuivat viime kesänä, mutta nyt kasvaa

Papaver orientale 'Coral Reef' siementaimia siirsin hallaharson alle pihalle vahvistumaan

Suomen värit
Pikkukisut Tiuhti ja Viuhti valtaavat äidin lempipaikan

Plöts Vilina-emo ei halua luovuttaa lempilököilypaikkaa pennuille yksinään.
No niin täällä sitä sit ollaan kaikki kolme kupissa, johon mielestäni hädin tuskin Vilina yksinään mahtuu...

Mukavaa viikonloppua!

Maria

7 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että unikot onnistuvat noin hyvin! Kylvin keväällä Royal Wedding idänunikkoa, joka on hyvin itänyt. Kummastelin vaan, että miten ihmeessä niistä rääpäleistä ikinä tulee tuommoisia lehtipuskia, joita unikot yleensä tekevät. Näköjään tosi nopeasti kasvavat kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven jälkeen ovat alkaneet kasvaa tosi kohinalla ja osa tehnyt isoja lehtipuskia. Royal Wedding näyttää hienolta netin kuvissa.

   Poista
 2. Unikot on kyll vähä krattuja.Olen istuttanu ulos suoraan syksyllä.
  Unikot ovat vaan niiii upeita!
  Voi noita kisuja..meen kattoo vielä kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet lupailevat kukkia täksi kesäksi. Katsotaan sit kuis käy ;)

   Poista
 3. Meillä ei tunnu oikein menestyvän mitkään monivuotiset unikot, olivatpa ne sitten itse kylvettyjä tai ostotaimia. En ymmärrä missä vika. Onneksi kuitenkin yksi kasvattamani "Coral Reef" on kuin onkin hengissä. Jospa joskus näkisin sen kukkivan. Ovatpas pikkukisut jo kasvaneet kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa sitten nähdä kukkivatko nämä. Lehtiä on noussut nyt ainakin hyvin. Toivotaan korallikukkia ;)! Kisut laukkaa ympäri taloa ja ottaa aina välissä painimatseja.

   Poista
 4. Hallo Herr und Frau.
  Was ist dein Projekt ?
  Sie haben Schwierigkeiten, Ihr Projekt zu entwickeln oder zu starten. Sie haben eine gute Initiative, aber die Bank hat den Zugang zu Krediten verweigert. Ernsthafte Personen, die aus logischen Gründen Geld ausleihen müssen, verzögern den Abschluss Ihres Projekts nicht. Holen Sie sich unser schnelles Kredit- und Garantieangebot in 72 Stunden. Wenn Sie Fragen haben, zögern Sie nicht, uns für weitere Informationen zu kontaktieren, und Sie werden rundum zufrieden sein.

  E-Mail: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33756924191

  VastaaPoista