2015-05-01

Kuorma multaa on paljon multaa

Multa tilaukseni saapui torstaina talon eteen. Yksi kippaus ja kas siinä sitä nyt on. Yhteen lavaan mahtuu aika paljon... Tänään onkin jonkisen verran lapio heilunut. Onneksi isäntä on ollut apuna. Kasa on silminnähden pienentynyt ja talon eteläseinusta  20 m x 4 m on saanut paksun multapeitteen. Ajatella miten nyt on tilaa istuttaa ja kylvää siemeniä!

Talon edustalle halusin istuttaa kaksi pikkupuuta tuomaan ryhtiä julkisivuun. Puiksi valikoitui kaksi kirsikkapuuta. Talvella mietin tähän sirotuomipihlajaa, mutta se jäi pois listalta ja vaihtui näiksi kirsikoiksi.  Suklaakirsikan sain tänään jo istutettua.
Huomenna kutsuu Pori ja Taimimoisio. Ritausmaa ruusua lähden sieltä etsimään!
Kirsikat odottavat istuttamista
Suklaakirsikka


Orapihlaja-aita on tapeilla ja kaivettu jo esiin multakasan alta. Mullalla on tässä vaiheessa jo täytetty etupihalla remontin jäljiltä ollut suurin kuoppa
Kirsikka Latvian Matala

Kaitaimikkä ja scillat

Kaunis tulppaani, mutta nyt on kyllä istuttajan sipulit sekä pää menneet sekaisin. En just nyt muista lajiketta.

Suklaakirsikka istutettu kummulle!
 Ja keppi osoitta taustalla paikkaa Latvian Matalalle.

Uuteen kylvölatikkoonkin riitti multaa.
 Kylvin pari riviä aikaista lajiketta porkkanaa. Daucus carota subsp. sativus 'Primo F1 Hybrid'

 Rip van Winkle narsissi on aika söötti ja pörheä

Rip van Winkle

Narsissi 'Mount Hood'

Narsissi 'Mount Hood'


Illalla olikin ihana herkutella jäätelön ja mansikoiden kera!

15 kommenttia:

 1. Kyll multa on kuluvaista ja sitä tarvitaa! Kuntosalista kiikkaaminen käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hyvin tässä tulee liikuntaa

   Poista
 2. Mikäs sen mukavampaa keväällä, kuin maan möyhiminen ja kasvien istuttaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli hauskaa kun maata on nyt niin runsaasti että pääsin kirsikkapuille oikein kunnon kumpuja muotoilemaan..

   Poista
 3. Teillä onkin aikas urakka edessä!
  Meille tuotiin kanssa multakuorma tossa kuukausi takaperin. Nurmikon pohjaksi tarvittiin. Traktori kärryineen upposi meidän peltoon ja tarvittiin kaivuri sitä sieltä nostamaan. Monta tuntia siinä meni ja miehen kanssa hirviteltiin, että kuinkahan kalliiksi se multa oiken tulisikaan. Mutta onneksi he eivät veloittaneet kuin mullasta. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästäkin kuormasta menee osa nurmikon pohjaksi. No olihan teilläkin jännää multakasan kanssa! Tätä kasaa pitää lapioida rivakasti pois tosta ku meinaa läjä levittäytyä pyörätielle...

   Poista
 4. Munki tarvis tilata multaa - todella PALJON...... Mukavaa taimistoreissua sulle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Uuteen pihaan ni ei yks lava riitäkkään.Ois hyvä, ku jossain vajan takana ois tämmönen kasa niin sieltä vois sit aina hakee kottareilla kuoman ku tarvii. Reissu meni hyvin vaikka navi yritti ajattaa mua jotain Kullaantieltä haarautuvaa traktoripolkua. Navigaattorit on just tollasii!

   Poista
 5. Tosi söötti tuo narsissi Rip van Winkle. Joskus minäkin istutin heitä, mutta yksikään ei noussut, enkä tiedä mitä meni pieleen. Täytyy syksyllä yrittää löytää hyviä sipuleita ja kokeilla uudestaan.

  Mahtava multakasa, kyllä siellä nyt kelpaa puutarhastella! Eikä ole huolta, vaikka Taimimoisiolta tarttuis mukaan muutakin kuin Ritausma ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rippejä on noussut hyvin. Istutin ne viime syksynä. Joo arvasit oikein, ritausmaan mukana tuli mukaan vähän muutakin :)

   Poista
 6. Ihanat narskut! Mullan kärräys on ihan parasta. Mulle tulee ensi viikolla muutama kuutio kivituhkaa ja kiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mount Hoodit sain syksyllä istutettua ihan viime tingassa. Seuraavana yönä pamahti kova pakkanen. Nyt ne kukkii noin komeesti. Juu kivituhka ja kivet ois kans hyviä :)

   Poista
 7. Kunnon multakasa :) Ihanat nuo kirsikat, hyvä valinta! Herkkuja ja kauneutta. Mitä tuohon niiden alle tulee? Ihanaa kun pääset Taimimoisioon, se on minunkin unelmani. Toivottavasti sait Ritausman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on molemmat kirsikat maassa. Loistavaa jos niistä sais maistiaisia parin vuoden päästä, kyllä kirsikat maistuis:). Ekaa kertaa olin Taimimoisiolla ja Ritausmaan kanssa palasin. Se oli kaikista siellä olleista ruusunjuurakoista piikikkäin

   Poista
 8. Kirsikat kuulostaa hyviltä, itsekin istutin viime kesänä niitä pari, Huvimajan kuulasmarjaa. Juuri kävin tarkistamassa, että näyttävät selvinneen talvesta! Parasta puutarhasta -blogistani löytyy sinulle pieni haaste vastattavaksi :)

  VastaaPoista