2015-05-04

Tuliaiset Taimimoisiolta

Lauantain retki Taimimoisiolle oli onnistunut. Taimistolta löytyi Ritausmaa-ruusu, jota lähdin sieltä hakemaan! Nyt sen superpiikikkäät tapit tököttä mullassa tuolla talon paraatipuolella. Ja tarttuihan sieltä mukaan vähän muutakin  kuten Marietta  kommentissaan arvelikin.

 Olisikohan tämä sisääntulonäkymä vaikuttanut siihen mitä tarttui mukaani...

Taimiston pihapiirin yksi rauhallinen näkymä. Vesiaiheen ympärillä alkaa vihertää ja valkovuokot kukkivat taustalla.

 
Ruusuja oli heti ensimmäiseksi framilla - paljon mistä valita.

Kärhöjä oli valtavasti. Osa tuontitavaraa ja osa taimistolla kasvatettuja.

Tässä minun tuliaispurnukat, jotka istutin eilen eteläseinustan aurinkoon.
On muuten isot  ja komiat taimiruukut! 

Kiinanpioni Peonia lactiflora 'Bowl of Beauty' (AU-PV, VI-VII, 80 cm)
Kiinanpioni Peonia lactiflora 'Kansas' (AU-PV, VI-VII, 80 cm)
Pensaskärhö Clematis recta (AU-PV, VII-IX, 1.5-2.0)
Tarhakurtturuusu, Rosa Rugosa -ryhmä 'Ritausma' (AU, VII-VII, 1.5)

'Kansas' on voittanut American Peony Societyn parhaan pionin palkinnon vuonna 1957.
'Bowl Of Beauty' on nimensä veroinen, kun siitä näkee kuvan. Molemmat pionit on jalostettu jo 1940-luvulla. Pensaskärhö saisi kasvaessaan verhota etupihalla olevan betonisen kaivonrenkaan ainakin osittain alleen.

En myöskään voinut vastustaa Isotähtiputkea. Ostin kylläkin vain yhden taimen ja istutin sen kokeeksi varjopenkkiin, joka on ainakin osittain puolivarjoinen. Itseasiassa ihan tähän keittiön ikkunan eteen. (Kirjoittelen blogia aina keittiön pöydän ääressä)
eli
Isotähtiputki, Astrantia major 'Rubra' (AU-PV,  VII-VIII, 40-60)


Vielä lopuksi muutama kuva kotoa:

Runoilijanarsissi kukkii ensimmäistä kertaa puutarhassa!

Narcissus poeticus 'Actaea'-valkonarsissin ensimmäinen kukka avautui kuin huomaamatta eilen. Näin tämän nyt ensimmäistä kertaa livenä. On se tosiaan kaunis!Hanki ihmeessä sinäkin näitä seuraavaksi, jos niitä ei vielä ole omassa puutarhassasi.


Scilla siberica 'Alba' - valkoinen idänsinililja 
Piti oikein palata muistiinpanoihin katsomaan, mikä tämä valkoinen varjopenkin kasvi on. Kukkatalosta loppusyksystä hankkimani valkoiset idänsinililjat ovat alkaneet kukkia :) Ovat juurtuneet hyvin. Laskin että yhdeksän sipulia kymmenstä on noussut pintaan, vaikka istutin ne juuri ennen pakkasia.


Muistakaahan hyödyntää sohvaa aina välillä kaiken puutarhaviipotuksen lomassa.
Kissat näyttää mallia!

terv. Maria

8 kommenttia:

 1. Ollaan oltu Taimimoisiossa samana päivänä! Pitäisi varmaan poiketa siellä myös myöhemmin kesällä, jotta näkisi näyteistutukset parhaimmillaan. Olit tehnyt oikein kivoja taimiostoksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa sinäkin blogiin, jos sieltä jotain kotiintuomisia tuli niin voidaan vertailla ;). Totta siellä olisi kiva käydä toiste kun kasvu on käynnissä

   Poista
 2. Taimitarhat on kyll jotain huumetta..jopa jollain tavall vaarallisiakin..enempi tarttuu mukaan kun meni hakemaan aluperin..huoks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei paran liian usein vierailla. Toivotaan et näistä on iloa useammaksi kesäksi

   Poista
 3. Voi noita kissoja!!! <3 <3 <3 Kivoja ostoksia sulla :) Tähtiputket on onneksi kovia siementämän, joten ens keväänä sulla on jo monta tainta tuon yhden kaverina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat kasvaa ja komistuu. Sehän onkin kiva jos se tekee siementaimia!

   Poista
 4. Ihana, että sait nyt sen haaveilemasi Ritausman ja pionejakin :) Kiitos Moisiokuvista, oli kiva nähdä! Minullakin tuo Tähtiputkonen on tehnyt paljon siementaimia mikä on vaan kiva juttu. Kisut on kyllä syötävän söpöjä.

  VastaaPoista
 5. Ritausma ja pionit istutettu. Ne puskee innola nuppuja ja uusia lehtiä etupihalla. Tähtiputkinen saa tehdä taimia hyvä! Kisut tunki äsken kaikki kolme samaan kiipeilypuun "makoilukuppiin". Ne on ihan hassuja. Jos vaikka aamulla laittaisin kuvan ja uuden postauksen...

  VastaaPoista