2015-05-22

Miljoona kukkaa

Herukat kukkivat tänä keväänä runsaasti ja ryöppyämällä. Vanhasa valkoherukassa tuskin on edes vielä lehtiä, mutta se on aivan kukkapilvenä koko pensas! Aika hieno. Puutarhassa vipeltää myös paljon leppäkerttuja. Jospa ne pitäisivät tänä kesänä kirvat kurissa. Viime kesänä kirvat saivat herukkojen lehdet ihan kutturaan. Kai siinä sitten vähän satokin kärsi. Sain kuitenkin kerättyä punaherukoita viime kesänä jonkin verran pakastimeen ja olen herkutellut niillä puuron kanssa pisin talvea.


Valkoherukka täydessä kukassa
 
Uusi kohopenkki ja reunakiveykset
Jos vielä muistatte niin tänne tuli melko iso multakuorma. Nyt voinkin iloisena todeta, että talon nurkalle on ihan yllättäen tupsahtanut uusi kohopenkki. Kivireunukset ovat myös laajentuneet. Pari kuvassa näkyvää kaarta olen sommitellut ja tehnyt  kivistä tässä kevään aikana.

Lämpimät terveiset pihalta, jossa tarkeni tänään ilman takkia!

Maria

14 kommenttia:

 1. Ihan saman huomion tein, puna- ja valkoherukat ovat ällistyttävän täynnä kukkia! Toivottavasti pölyttäjät ovat nyt innolla liikkeellä, että saadaan satoakin niistä puskista.
  Hienolta näyttää uusi kohopenkki!
  Aika lämmintä oli kyllä tänään, mutta ainakin mun työpaikalle sopi tämänpäiväinen myrskytuuli niin, että meinasi tukka lähteä päästä ;)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!
  ...kissakuvia odotellessa......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mieltä minäkin, että ei tämmöstä kukkapaljoutta ole ennen olut :) Kissat ovat erittäin otettuja huomiostasi. Hyvää pitää aina vähän odottaa.

   Poista
 2. Huisi määrä kukkia valkoherukassa! Itse kiertelin eilen puutarhassa ja ihan nupullansa ovat vielä, mutta pian ne kukkii meilläkin! Todella lämmin päivä oli eilen, töissäkin tarkeni, mut iltapäivää kohti kun mentiin, alkoi tuulemaan melkoisesti ;-P
  Hieno kohopenkkihän sinne on tupsahtanut! Ihanaa viikonloppua sinne puutarhaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia on valtavasti! Kohopenkiin minun piti aina lisätä kerros kiviä reunaaan, kun viereen alettiin kärräämään multaa nurmikon alustaksi. No nyt on penkki kohollaan! Kivä voi sitten vähentää reunalta kun tähän alkaa kasvillisuus aikanaan muodostua.

   Poista
 3. Tulee hyvä herukkavuosi tänä vuonna, jos yhtään pääsee pörriäiset lentämään näillä tuulilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täälläkin tuulee kuin syysmyrskyssä!

   Poista
 4. Apua miten kaunista. Todellakin miljoona kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis heleänvihreä väri :)

   Poista
 5. Olen kans pannut merkille, että tänä keväänä on kaikissa kasveissa mieletön määrä nuppuja, liekö ikinä vielä ollut näin paljon. Toivotaan, että pölytys onnistuisi... Pitäisi lämmetä nyt vähän. Ja leppäkerttuja on myös tosi paljon tänä vuonna, sekin on ollut silmiinpistävää.

  VastaaPoista
 6. Pölyttäjiä kaivataan juu! nyt taas paistaa aamun myrskyn jälkeen, jee!

  VastaaPoista
 7. Sinulla on tiedossa hyvä valkoherukkasato, jos sääolosuhteet ja pölyttäjät vain osuvat kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä maukkaita, jos satoa tulee!

   Poista
 8. Aivan ihana tuo uusi penkkisi! Mitä aiot istuttaa siihen? Kivireunukset on upeat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! En ole vielä tarkemmin suunnitellut. Kylvin sinne enshätään porkkanoita ja pillisipuleita. tasin jotain kesäkukkien siemeniäkin laittaa. Perennoja sitten myöhemmin.

   Poista